Gelezen

Hoe zit het eigenlijk met de Fairyloot Adult boeken?

In mei 2023 plaatste ik mijn 11de bericht over mijn abonnement op het Fairyloot Adult Fantasy Book-Only abonnement.
Ik plaatste enkel berichten over dit abonnement wanneer ik het desbetreffende boek ook effectief had gelezen en combineerde zo de unboxing met mijn recensie. Ik liep een klein beetje achter op het ontvangen en lezen van de boeken, maar al bij al lukte het mij aardig om systematisch die boeken vrij snel na ontvangst te lezen.
Dat was tot het boek van februari 2023 mijn voornemen in de war stuurde.

Het Fairyloot Adult Fantasy Book-Only abonnement was opgestart in maart 2022 en tussen die datum en februari 2023 had ik 11 boeken ontvangen, eentje voor elke maand, die ik allen netjes heb gelezen en gerecenceerd.
(in volgorde van ontvangst & foto hierboven: [1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11]

Het boek voor februari 2023, dat dus pas in maart zou worden bezorgd, leverde echter problemen op met de douane.
Jaja, de snoodaards wilden mij opeens keiveel extra belasting doen betalen, bovenop nog eens hun eigen tarief voor het feit dat ze mijn doos hadden moeten tegen houden. Omdat ik heel zeker was dat deze aanrekening onterecht was, ging ik te raadde bij Fairyloot, die bevestigde dat dit niet zou mogen gebeuren en het verder zou onderzoeken.

Lang verhaal kort, blijkbaar was er een fout gebeurd door de firma die de dozen had ingepakt, waardoor een bepaald cijfertje niet correct of volledig op de sticker was geprint. De oplossing was dat ik het pakketje moest weigeren, waardoor het terug gestuurd werd naar Fairyloot. Eenmaal het daar was aangekomen, zouden ze het opnieuw versturen, deze keer wel met de volledige informatie. Helaas bleek ergens terug onderweg naar Engeland het pakje verloren te zijn gegaan, waardoor ik mijn vervangexemplaar pas in JULI in ontvangst kon nemen, gelukkig wel zonder extra kosten te moeten betalen.

In die periode van wachten op mijn boek van februari 2023 (The Adventures of Amina al-Sirafi) bleef mijn abonnement wel doorlopen bij Fairyloot, en zo kreeg ik ondertussen probleemloos al de dozen van maart (The Foxglove King), april (In the Lives of Puppets), mei (The Curse of Saints) en juni (Shanghai Immortal).
Nu, elk normaal mens zou dan kunnen redeneren dat ze dan gewoon even het boek van februari overslaan en verder lezen in de boeken die wel zijn ontvangen, maar mijn over gestructureerde hoofd liet dit precies niet toe. Het boek van maart lezen en hier over schrijven, voordat ik over het boek van februari had geschreven, dat zorgde precies voor een kleine kortsluiting.

En zo bleef ik dus Fairyloot Adult boeken verzamelen gedurende de rest van 2023, 11 in totaal met naast de eerder vermelde, ook nog de boeken van juli (Immortal Longings), augustus (Forged by Blood), september (Sun of Blood and Ruin), oktober (The Hurricane Wars), november (Sword Catcher) en december (Faebound).

Bijkomend mentaal probleem die mij ervan weerhoudt om het boek van februari 2023 (The Adventures of Amina al-Sirafi) te lezen, is het feit dat het van een auteur is wiens vorige boeken ik al heel lang wil lezen (The Daevabad Trilogy) en toen ik erachter kwam dat het nieuwe boek op één of andere reden verband houdt met deze oudere serie, MOET ik nu dus eerst die trilogie lezen voordat ik er zelfs maar aan kan denken om dit nieuwere werk te lezen.
Soit, resultaat is eigenlijk dus dat ik sindsdien die Fairyloot Adult boeken maar blijf verzamelen, terwijl ik met een mentale blokkade zit die me tegen houdt die te lezen. Ambetant.

Om daar tegenin te gaan, heb ik nu dus besloten dat ik vanaf dit jaar gewone unboxings ga doen van de Fairyloot Adult, zonder daarbij de bijkomende eis te stellen dat ik dat boek eerst gelezen moet hebben en een recensie voor heb geschreven.
De 11 boeken van 2023 die hier nog niet op de blog zijn verschenen, laat ik voorlopig voor wat het is. Als ik die eenmaal gelezen heb, wat één van mijn leesaandachtpunten is voor dit jaar, kan ik nog beslissen of ik wel of niet de speciale editie toch nog showcase.

En dit is eigenlijk de reden van dit bericht, gewoon om dit even te zeggen, en op een kleine manier toch al die 11 boeken die hier geen unboxing hebben gekregen toch even de revue te laten passeren.
Het abonnement opzeggen, overslaan of pauzeren is nog niet in mijn gedachten opgekomen, omdat ik echt wel blij ben met elk boek dat ik van hen ontvang. De meeste verhalen spreken mij ook wel aan, alleen vind ik het soms jammer dat het bijna altijd eerste boeken van series zijn, wat ook een soort extra verbintenis met zich meebrengt.

Maar goed, binnenkort krijgen jullie dus de Fairyloot Adult boeken te zien van januari en februari 2024, zonder dat ik al kan zeggen wat ik nu van het verhaal vond, maar hopelijk zal dit het mentale probleem deblokkeren en mij toelaten deze boeken ook daadwerkelijk te gaan beginnen lezen 😅.

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Oh, dat klinkt als iets dat ik ook voor zou kunnen hebben. Niet alleen het niet kunnen verderlezen vermits je hoofd eist dat je het in chronologische leest maar ook dat je dan vervolgens gewoon een manier bedenkt waarop je ze wel alvast kan vermelden op je blog. 🙂

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.