Gelezen

Page & Wick #1: januari 2024

Ik heb de onhebbelijke gewoonte dat wanneer ik leer over een nieuw soort boekendoos abonnement, ik mij meteen in schrijf voor hun wachtlijst (want die is er zo goed als altijd).
Er komt dan ooit natuurlijk een moment waarop mijn plaats in de wachtlijst zo danig gevorderd is, dat ik een uitnodiging krijg om effectief het abonnement aan te gaan. En ja, mijn curiusiteit en grote FOMO zorgen er bijna met 100% zekerheid voor dat ik daar geen neen tegen kan zeggen.

Zo ook geschiede met Page & Wick, opnieuw een service uit de UK.
Het is echt een kleinschalig bedrijfje, opgestart door vier vriendinnen, die een grote passie hebben voor boeken en kaarsen. Deze passie vertaalden ze naar Page & Wick, waarbij ze zich concentreren op fantasy boeken van zelfgepubliceerde auteurs. Het abonnement is tweemaandelijks en elke doos bevat een speciale hardcover editie van een fantasy boek, gecombineerd met een met de hand gegoten sojakaars, waarbij de geur geïnspireerd werd door het desbetreffende boek.

Ik kreeg mijn uitnodiging begin december, waardoor mijn eerste doos deze van januari 2024 ging worden, die als thema Binds of Fate had.

De kaars heet Casantri, naar een locatie uit het bijhorende boek.
De geur van de kaars is vrij indringend. Niet slecht ruikend, maar heel aanwezig. Helaas staat nergens beschreven wat het precies is en ik kan het ook niet meteen aanwijzen.
Eerlijk, ik ben geen zo’n fan van geurkaarsen. Ik krijg snel koppijn van te veel geuren, dus ik steek die eigenlijk zelden aan. Maar goed, het was mij bij deze doos eigenlijk helemaal niet om de kaars te doen, maar om het boek 😉

En dat is The Fangs of War van E.J. Doble

After the brutal execution of Provenci’s King by the roving forces of Tarraz, a new military government vaults into power with the nefarious Alvarez at the helm. Hell-bent on bloodshed and the glory of an imperial past, he amasses the largest army seen in a generation and plunges the two nations into a bloody war, against the will of the god-like being known as the All-Mother.

Cavara, a general of the army at odds with her superiors over the war, is ground under the heel of the scheming Commander Revek and betrayed by her own people, left for dead on a distant shoreline. Saved by a passing ship and taken to the other end of the world, she is plagued by visions of a white void and a figure known as the Shadow Woman, who begins to unravel the true nature of the war – a conflict not only of men, but also of gods alike.

In a story of hope, power, greed and hatred, all are driven mad by the enemy within – none are safe from the Fangs of War.

Dit klinkt als een vrij grimmig en duister verhaal, waar ik een beetje mijn twijfels bij heb, maar de extra informatie over de goden, doen mijn interesse wel toenemen. De editie van Page & Wick doet er nog een schepje bovenop!

De cover is helemaal anders dan deze van het originele boek. Persoonlijk vind ik de tekening minder aantrekkelijk dan het origineel met de slang. Heel mooi gemaakt, dat wel, en de omslag zelf is van superieure kwaliteit met goudfolie. Ik hou vooral heel erg van de rug.

Maar wat onder die omslag zit, blies me helemaal van mijn sokken! Maar zo schoon gemaakt!
Een smaragdgroene stoffen hardcover met een prachtige lijnfiguur in goudfolie. Het linnenachtige stof is niet zo gemakkelijk te fotograferen, gezien mijn camera er automatisch lijntjes van maakt, dus de foto’s doen het absoluut geen recht aan. Geloof me, ik heb ondertussen al heel veel speciale edities gezien, en de kwaliteit hier is van de bovenste klasse!
Op het boekenblok vooraan is ook nog eens een prachtig motief in meerdere kleuren gespoten, waarvan de kwaliteit ook weer van het betere is dat ik al heb gezien!
En dan is er ook nog een prachtige illustratie als voorste en achterste schutblad.
Tenslotte is het boek nog gesigneerd door de auteur!

Ja, ik ben echt wel onder de indruk van deze boekendoos. Ik had al meermaals gelezen dat Page & Wick boekenedities van de allerbeste kwaliteit produceerde, maar toch wisten ze mij te verrassen!

En gelukkig maar, achteraf gezien, want wat bleek toen het pakje bij de Belgische douane aankwam? Jawel, dat de shop niet als IOSS staat geregistreerd, waardoor ik toch nog behoorlijk hoge invoerkosten en belastingen moest betalen, vooraleer het pakje werd vrijgegeven.
Helemaal mijn schuld, ik had het beter moeten nakijken natuurlijk. Ik had enkel op hun website gezien dat ze naar België verstuurden, met dezelfde verzendkosten als wat ik al betaal voor andere dozen uit de UK. Dus ik was ervan uitgegaan dat het op dezelfde manier zou gaan als bij pakweg Illumicrate of Fairyloot, maar het was mij helaas niet opgevallen dat er bij de afrekening geen vermelding was van de betaalde BTW.
Dus ja, voorlopig is dit mijn eerste en laatste doos bij Page & Wick, gezien het zelfs voor mij een beetje belachelijk duur is wat ze bij de douane nog extra aanrekenen. Ze zijn bij Page & Wick blijkbaar wel van plan om dit jaar nog hun IOSS registratie te bemachtigen, dus voorlopig heb ik enkel mijn abonnement gepauzeerd en nog niet helemaal geannuleerd. We zien wel hoe het loopt!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Zo jammer van die douanekosten. Dat weerhoudt me er vaak van om iets buiten Europa te bestellen. Onlangs deed ik het wel voor twee nieuwe jurken van JoanieClothing maar het is zo zonde om daar dan tweemaal verzending op te moeten betalen. Een keer bij hen en een keer hier. Plus dan nog de inklaringskosten van de Post er bovenop.

    • Charlotte

      Ja, zot hé die kosten. En persoonlijk vind ik die standaardkosten bij de Post echt belachelijk hoog. Gelijk wat het is, ze rekenen je altijd 18,x EUR aan. Bandieten!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.