Charami

Charami is dus de naam die ik ooit, in het jaar onzes heren 2009, koos voor mijn webstekje.
Van het char-gedeelte gaan jullie wel kunnen raden vanwaar dat komt (Hint: mijn naam is Charlotte), het ami-gedeelte zal ondertussen niet meer zo gemakkelijk af te leiden zijn. Laat me je daarom eventjes mee nemen het verleden in!

Het begon dus allemaal in 2009, toen ik het gegeven van de amigurumi ontdekte. Amigu-wadde? Amigurumi!
Dit is een Japans woord, samengetrokken uit 2 andere woorden. Het eerste woord “ami” betekent letterlijk breien of haken, het tweede woord “nuigurumi” betekent opgevuld speelgoed. Amigurumi zijn dus gebreide, maar vooral, gehaakte knuffels.
Het ontdekken hiervan, deed mijn handen echt kriebelen en met heel wat vallen en opstaan, leerde ik mezelf haken. Toen ik mijn allereerste, herkenbare, knuffel af had, was ik daar zo fier op, dat ik dat wou delen met de wereld. En hoe deelde je in die tijd iets met de wereld? Jawel, via een blog. En om een blog te starten, had ik er eerst een naam voor nodig. Deze kwam eigenlijk vrij spontaan bij me op: mijn naam is Charlotte en ik wil bloggen over amigurumi, verkort dus CharAmi.

In zijn allereerste incarnatie, werd charami een Engelstalige wordpress.com blog, gevolgd door een charamiNL versie, omdat ik meer interactie had met Nederlandstalige volgers en het me een beetje gek leek om dan in het Engels te blijven schrijven. En ten slotte besloot ik te investeren in mijn eigen domein, wat dus deze huidige blog is.

Ondertussen is charami wel al wat meer dan enkel een blog over amigurumi.
Het is nog steeds een soort van showcase blog, waarin ik toon wat ik heb gemaakt, maar ik deel ook slice-of-life zaken en, de laatste tijd, heel veel over lezen en boeken.
Dus ja, ook al is de naam CharAmi al lang niet meer beschrijvend voor wat deze blog is, hij is wel van mij en is toch al meer dan een decennium een vast onderdeel in mijn leven.

Ik wens jullie veel leesplezier en bedankt voor je bezoek!

Groetjes,
Charlotte