Gelezen

Fairyloot Adult #2: The City of Dusk

Eind vorig jaar kondigde Fairyloot aan dat ze in maart 2022 een nieuw product gingen lanceren, namelijk het Adult Fantasy Book-Only abonnement.
Terwijl hun standaard abonnement focust op Young-Adult fantasy met extra goodies, zou dit abonnement dus alleen fantasy boeken bevatten bedoeld voor een volwassen publiek. Die doos zou dan alleen een boek bevatten, zonder extraatjes.

Als abonnee op hun normale YA-abonnement kreeg ik voorrang om me in te schrijven voor deze nieuwe dienst en als boeken en fantasy liefhebber kon ik daar natuurlijk niet aan weerstaan.

In april was het alweer tijd voor de tweede editie van de Fairyloot adult. De doos zelf kreeg ik pas begin mei door de postbode overhandigd, maar dat is gebruikelijk bij mijn fairyloots, dat ik ze steeds pas op het eind van de maand of het begin van de daaropvolgende maand krijg.

Het thema voor april was Divine Power en het boek zou perfect zijn voor lezers die van schaduwmagie, wraakzuchtige goden en opstandige uitverkorenen houden.
Het boek dat uiteindelijk uit de doos tevoorschijn kwam was er eentje dat ik nog niet over had gehoord, maar de naam van de auteur deed wel een belletje rinkelen.

The City of Dusk van Tara Sim.
De reden waarom de auteur mij bekend voorkwam is omdat ik een aantal jaar geleden een Young Adult boek van haar in een Owlcrate ontving, eentje dat ik tot heden nog steeds niet heb gelezen *ahum*

Maar goed, the City of Dusk. Ook deze keer leverede Fairyloot fantastisch werk met hun editie.
Eerst en vooral is er de omslag, die afwijkt van de standaardeditie door de omkering in kleuren. Dit is precies hetzelfde trucje dat ze toepasten voor hun eerste volwassen boek, The Atlas Six, maar eentje die ik persoonlijk wel heel geslaagd vind.

Hoe de rest van de standaard hardcover editie van dit boek eruit ziet weet ik niet, maar ik vermoed dat hij niet zoveel extraatjes bevat als deze editie.
Naast de unieke omslag, komt deze editie ook met gespoten randen, een ontwerp op de schutbladen en hetzelfde ontwerp in goudfolie op de harde kaft aan de voorkant. Het boek heeft ook een lint als bladwijzer en is gesigneerd door de auteur.
Echt een heel mooie editie! Enige minpuntje vind ik is dat het patroon in goudfolie op de voorkant, niet herhaald werd op de harde kaft aan de achterkant en deze gewoon uniform zwart is. Lijkt me precies een gemiste kans.
Maar goed, dat is muggenzifterij. Het is en blijft een mooi stuk. Maar hoe zit het met de inhoud?
Ik probeer echt mijn best te doen om deze nieuwe aanwinsten in mijn boekenkast tijdig te lezen en deze las ik dus uit in juli, slechts twee maanden na aankoop dus.

Sim, Tara – The City of Dusk (The Dark Gods #1) ★★★★

Genre: Fantasy

The Four Realms—Life, Death, Light, and Darkness—all converge on the city of dusk. For each realm there is a god, and for each god there is an heir.

But the gods have withdrawn their favor from the once vibrant and thriving city. And without it, all the realms are dying.

Unwilling to stand by and watch the destruction, the four heirs—Risha, a necromancer struggling to keep the peace; Angelica, an elementalist with her eyes set on the throne; Taesia, a shadow-wielding rogue with rebellion in her heart; and Nik, a soldier who struggles to see the light— will sacrifice everything to save the city.

But their defiance will cost them dearly.

Het duurde even voordat ik echt in dit verhaal kon komen.
Er gebeurt veel en je moet je hoofd er echt wel bij houden. Er zijn veel karakterperspectieven, die elk bij een ander huis horen, dat op zijn beurt elk zijn eigen specifieke magische systeem heeft dat is gekoppeld aan een godheid in zijn eigen speciale rijk. Het kostte me dus behoorlijk wat tijd om te wennen aan al deze perspectieven en details die met elkaar verbonden waren. Ik heb hiervoor vrij veel de beginlijst van personages en huizen gebruikt, maar een ander ding dat me hielp was de manier waarop de verschillende perspectieven waren opgezet. Het feit dat ze zich allemaal op hetzelfde moment op dezelfde plek afspelen, betekent dat gebeurtenissen vaak meerdere keren worden verteld, maar vanuit een ander gezichtspunt. Sommigen zullen deze herhaling misschien vervelend vinden, maar voor mij was dit een pluspunt om alles en iedereen helder in mijn hoofd te krijgen.

Ik ga niet liegen, vanwege de trage start en steile leercurve, was ik behoorlijk bezorgd dat ik er gewoon nooit in zou kunnen komen. Maar ik ben zo blij dat ik er doorheen heb geduwd, want toen de dingen eenmaal aan het rollen waren, ging het echt rollen.
Het verhaal dat wordt verteld is echt van epische proporties, met veel mysteries om te ontdekken, doordrenkt van avontuur en gevaar, gehuld in politieke intriges en bekroond door echte, volledig uitgewerkte diverse personages.

The City of Dusk is echt een buitengewoon meeslepend en aangrijpende start van een duistere Fantasy.
Mijn enige klacht zou zijn dat het eindigt op een manier die niet helemaal bevredigend is. Een deel van het conflict is opgelost, maar aan het einde van het boek opent zich een enorme nieuwe zoektocht. Ik had dit enerzijds natuurlijk wel verwacht, aangezien het een begin is van een serie, maar ik baalde toch een beetje dat ik nu moet wachten tot het vervolg uitkomt. Maar is dit niet één van de grootste complementen voor een verhaal, dat je erin wilt blijven en meer wilt leren?

In conclusie, ik heb enorm genoten van dit boek, ondanks zijn trage start, en ik kan niet wachten om te zien hoe dit verhaal verder zal gaan!

Groetjes,
Charlotte