Gelezen

Magical Readathon Jaar 3: TBR Lente Equinox (april)

April ligt al achter het hoekje te wachten en dan is het weer tijd voor de Magical Readathon!
Het is de lente-equinox en alle studenten van de magische Academie van Orilium worden weer op school verwacht om hun lessen te hervatten.

Als je niet weet waarover ik het heb, hier legt BookRoast, de bedenker van deze readathon, het ganse concept van A tot Z uit. Voor de aankondiging van de komende editie in april, bekijk dan onderstaande video.

Dit jaar is het derde jaar dat de readathon in deze vorm wordt georganiseerd en meteen ook mijn derde jaar dat ik eraan deel neem. Daar waar ik in het begin maar een heel vage notie had van mijn personage en welke richting ik ermee uit wou gaan, krijgt deze nu gaandeweg wat meer vorm.

Tot nu toe


Ondertussen kreeg mijn personage een naam: Liriope, een elf uit de provincie Kerador.

Bij haar ingangsexamen voor de universiteit van Orilium werd ze uitgekozen om lid te worden van de gilde van de Mind Walkers, die zich richten op magie van cognitieve aard, zoals de kunst van illusies, waarzeggerij, betoveringen & bezweringen en psionica, gaande van buitenzintuiglijke waarneming tot telepathie en psychokinese. Ze geloven ook niet in de lineariteit van de tijd en zo leerde de gilde Liriope om het Multiversum waar te nemen, wat heel handig is bij het maken van keuzes. Met tijd en oefenen zal ze zelfs leren terugkeren in de tijd!
De gilde hielp haar ook met het vinden van een magiegeleider die bij haar past, en zo vond ze haar geliefde dolk.


Bij haar eerste jaar aan de universiteit, koos Liriope voor de carrière Mage Hunter, de rechercheurs en politie van Aeldia. Ondertussen voltooide ze al twee succesvolle jaren en kan ze zich met trots een Apprentice noemen.

Haar eerste jaar hield ze het vrij rustig, maar dankzij haar succesvolle examens voor haar gekozen carrière en haar behulpzaamheid bij een aantal speurtochten, sprokkelde ze toch aardig wat reputatiepunten bij haar gilde.
Daar deed ze in haar tweede jaar nog een serieus schepje bovenop. Niet alleen voltooide ze succesvol haar examens voor haar carrière, ze behaalde ook haar certificaat voor apotheker, riep succesvol zowel een Maan impling als de geest van een vos op om haar gezelschap te houden, hielp de Alchemie professor uit de nood, waardoor ze nu vrij toegang heeft tot het klaslokaal dankzij de sleutel die hij haar cadeau deed en ontving een uitnodiging voor de illustere geheime genootschap The Lunaries.
Hierdoor kan ze haar derde jaar beginnen met maar liefst 690 reputatiepunten bij haar gilde! Deze score betekent wel dat ze het gemakkelijkste puntenlevel volledig heeft doorlopen en opnieuw moet beginnen in een moeilijker level, en dus geen gebruik kan maken van bepaalde voordelen bij het afleggen van haar examens.

Jaar 3 – Lente Equinox

De Orilium academie heeft in totaal 14 vakken in de aanbieding. Hiervan zijn er, afhankelijk van je gekozen richting, een aantal verplicht. In de lente hoeft voor elk van deze verplichte vakken slechts 1 examen of te boek gelezen worden. Al het overige is optioneel!

Verplichte vakken

Liriope besloot om haar gekozen carrièrepad verder te zetten en dus opnieuw de richting Mage Hunter te volgen om zo hopelijk dit jaar het niveau van Master te kunnen behalen!
Hiervoor heeft ze vier verplichte vakken af te leggen, wat dus gelijk staat aan het lezen van vier boeken volgens de opdrachten per vak.

School of magic Course Focus & Reading Prompt Gekozen boek
Conjuration Blinding Prism – Colour wheel: deep orange
Young, Adrienne – The Unmaking of June Farrow

Ik kocht dit jaar de Fairyloot editie van dit boek en deze was dan ook de eerste cover waar ik aan dacht toen het kleurenwiel mij de kleur diep oranje oplegde.
Elemental studies Call lightning – Source of light on the cover Abercrombie, Joe – A Little Hatred

Dit is het februari/maart boek van de #firstlawalong, wat ik nog niet heb gelezen. Ideaal dus voor deze opdracht!
Deze zal ik net als alle andere First Law-boeken via audioboek lezen.
Restoration Regaining Consciousness – Book you think could cure slumps Hashem, Sara – The Jasad Heir

Dit boek zat een tijdje geleden in een Illumicrate en is ook het boek voor de A Frolick Through Fiction Patreon Bookclub van maart/april.
Bovendien las Regan van PeruseProject onlangs dit boek in een vlog en was ze er zo lovend enthousiast over, dat het bij mij meteen kriebelde om het op te pakken.
Ik hoop dus van harte dat deze effectief een goed boek tegen leepdipjes zal blijken te zijn!
Spells & Incantations Spell: Quick Count – Random number generator title length : [5-25]=17
White, Frances – Voyage of the Damned

Dit was het Illumicrate boek van januari en de titel blijkt exact 17 letters te tellen (spaties niet mee gerekend), perfect voor deze opdracht en passend in mijn voornemen om meer en sneller abonnementsboeken effectief te gaan lezen!

Bijkomende vakken

Tijdens het kiezen van mijn TBR voor Liriopes verplichte vakken, hoopte ik om zo veel mogelijk van mijn boekenclub boeken erin te kunnen verwerken. Helaas lukte dit niet: er zijn vier boeken die ik sowieso in april wil lezen, en slechts twee kon ik in de opdrachten hierboven kwijt. Daarom keek ik verder naar de andere opdrachten en vulde ook de rest voor de fun in.
Kans is enorm klein dat ik door al deze boeken ga geraken, maar het kiezen en passen voor het begin van een readathon is altijd al een groot deel van het plezier!

School of magic Course Focus & Reading Prompt Gekozen boek
Alchemy Transmutation circles – Circle on the cover Jensen, Danielle L. – A Fate Inked in Blood

Hoog tijd om nog eens boeken van mijn Fairyloot Adult abonnement te lezen na mijn klaagzang over wat me blokkeerde om deze boeken verder te lezen.
Dit boek zat in de doos van februari en vervult deze opdracht perfect met het grote schild centraal op de omslag.
Ergens voelt het wel weer ambetant dat dit het februari boek is terwijl ik het januari boek nog niet las, maar dankzij het feit dat ik er wel al een unboxing over plaatste, voel ik mij niet meer zo verplicht de boeken in volgorde van ontvangst te lezen!

Bijkomende reden om dit boek te kiezen voor deze opdracht is omdat deze verkozen werd voor de boekenclub van mijn gilde van de Mind Walkers!

Animal studies Pebble Ducks – Yellow title Kaner, Hannah – Godkiller

Illumicrate scoort goed voor het invullen van deze opdrachten! Ook dit is eentje die ik in een Illumicrate kreeg, namelijk de doos van januari 2023.
Zo naar de cover kijkend zou deze ook voor de vorige opdracht gekozen kunnen worden, maar ik selecteer hem voor zijn gele (allé ja, gouden) titel.
Ik hoor trouwens niks dan positiefs over dit relatief kort boekje, voor een fantasy zijnde, dus ik ben reuzebenieuwd.
Art of Illusion Shadow Play – Word ‘game’ or ‘play’ in title Hiervoor vind ik niet meteen een boek in mijn fysieke of virtuele boekenkasten, dus ik laat deze voor het ogenblik open.
Astronomy Constellation 3 – Zodiac recommendation: Virgo Bennett, Robert Jackson – The Tainted Cup

Met mijn verjaardag op het einde van augustus, heb ik het sterrenbeeld Maagd. Ik heb veel aanbevelingslijsten voor de verschillende sterrenbeelden doorgenomen, maar geen enkele aanbeveling voor Maagd kon of wou ik lezen: ofwel had ik het boek al gelezen (haha, als ik die lijsten zo doorneem, dan lees ik heel hard voor mijn sterrenbeeld), ofwel stond het boek niet op mijn TBR, wat ik wel een beetje als voorwaarde voor mezelf had gesteld.
Voor de kenmerken van de aangeraden boeken zag ik echter vaak mysteries opduiken: boeken met een puzzel om op te lossen, tot zelfs series als Sherlock Holmes of auteurs als Agatha Christie.
Dit boek wordt gepresenteerd als een heruitvinding van het klassieke mysterieverhaal met een onvergetelijke Holmes-en-Watson-achtig duo, een glorieus labyrintisch plot en een beklijvende en geheel originele fantasiewereld. Ook al is het dus strikt genomen niet eentje die ik aanbevolen zag voor mensen met mijn sterrenbeeld, het lijkt mij wel goed te passen voor mijn nieuwsgierige en analytische Maagdenbrein!
Demonology Pacts & Contracts – Book you did not pay for Euhm, ik betaal voor al mijn boeken en ik kan me niet meteen een cadeau of zo herinneren, dus deze sla ik dan maar over!
Artificery Lock & Key – Lock or key on cover or in title Harrow, Alix E. – Starling House

Nog een Illumicrate boek dat perfect past voor een opdracht! Zowel de traditionele als deze unieke Illumicrate omslag heeft meerdere sleutels verborgen in de illustratie.
Inscription Practical: Typography – Write down 3 titles, fold it, then pick one Hobb, Robin – Royal Assassin

Nog twee van de vier boeken die ik in april wil lezen, kon ik nog in geen enkele opdracht kwijt: eentje voor een readalong en eentje voor een boekenclub. Om zo hopelijk toch eentje verkozen te krijgen, waren twee van de drie blaadjes snel ingevuld. Voor het derde koos ik dan maar dat ander Fairyloot Adult-boek dat ik dit jaar al mocht ontvangen.
Robin Hobb werd de winnaar met het tweede deel uit de Farseer Trilogy, dat ik lees voor de Fitzalong van Literary Diversions. Binnenkort verschijnt mijn recensie van het eerste deel, maar hierbij verklap ik dus wel al dat ik verder lees in de serie 😉

Fotobewijs van het trekken van het lootje: [1][2][3]

Lore INTERRUPTED – Reread the Legend of Dia The Legend of Dia

Hiervoor schreef Book Roast zelf een kleine pagina met de legende van deze godheid uit haar zelf bedachte wereld. Een relatief gemakkelijke opdracht dus, die wel nog een staartje krijgt met een zijqueeste. Maar hierover verder meer.
Psionics & Divination Clairsentience 2 – Prediction bingo Jimenez, Simon – The Spear Cuts Through Water

Dit boek wou ik graag binnen één van de opdrachten krijgen en dit is de enige waar die nog zou kunnen passen. Dit boek is gekozen voor Andrew Watson’s boekenclub voor april en mei en intrigeert me wel. De bingo maak ik dan wel als ik effectief aan dit boek zou kunnen beginnen lezen in april, wat toch een beetje straf lijkt 😉
Shapeshifting Mimics – Read from author who blurbed your last 5 star reads Op de twee laatste boeken waar ik 5 sterretjes aan gaf staat geen blurb van een andere auteur, dus voorlopig sla ik deze ook over.

Extra zijqueeste

Hier komen we weer terug op die Legend of Dia.
Hiervoor zal een gelijkaardige kies-je-eigen avontuur structuur worden uitgewerkt in de toegewijde Google Drive, als wat we vorig jaar kregen voor Alchemy. Deze keer zouden de opdrachten echter niet altijd verwijzen naar een te lezen boek, maar ook andere opdrachten bevatten. Spannend!
Goed om te weten ook is dat deze queeste niet perse ook in april moet worden afgewerkt, maar gerust op het gemak kan worden gedaan tot het volgende semester in augustus. Dus voor mij is deze zeker geen prioriteit voor april, maar ik ben weer super nieuwsgierig naar wat Book Roast nu weer heeft bedacht!

Oef, en dat is het voor mijn TBR. Veel mogelijkheden voor fantastische boeken, maar een voor mij zeker doenbare TBR als ik mij beperk tot de verplichte boeken. En ja, die readathon is en blijft een wonder, hoe ik die al zo enthousiast ben over lezen en boeken, nog enthousiaster kan worden!

Doe jij mee aan deze readathon? Heb je een TBR voor april?

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Door het moeizame lezen doe ik al enkele jaren enkel nog een Goodreads challenge. Maar zodra dat lezen wat vlotter lukt wil ik zeker meedoen aan deze magische readathon. De Harry Potter voorganger vond ik telkens heel leuk om te doen en deze lijkt minstens even magisch aan te voelen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.