Gelezen

Illumicrate #18: februari 2024

Op de allerlaatste dag van februari, kon ik de Illumicrate doos van die maand ophalen in het pakjesautomaat. Ik blijf echt fan van deze mogelijkheid!
Geen ongemakken om thuis te moeten zijn wanneer de levering van je pakket ingepland staat in een bepaald tijdsvenster, dat zo breed wordt gerekend, terwijl ze er tegelijkertijd toch altijd in slagen erbuiten te leveren, maar gewoon gemakkelijk af te halen wanneer jij wil, zonder afhankelijk te zijn van openingsuren en zonder dat je in een eindeloze rij moet staan wachten bij de Post! Ik hoop dat leveringen van Fairyloot ooit ook deze optie zal hebben, maar helaas blijven ze voorlopig leveren via ColisPrivé.

Maar goed, het gaat om Illumicrate hier 😀
Het thema van februari was Caged Hearts en Illumicrate verklapte al op voorhand welk boek in de doos ging zitten. Verder werd nog verklapt dat de fandoms van deze maand “The Poppy War”, “The Serpent and the Wings of Night”, “The Book Eaters” en “One Dark Window” waren. Het Poppy War-item zou opnieuw een replica zijn en het Serpent and the Wings of Night-item een beker van bamboe.
Soit, de items maakten me niet meteen warm, maar het boek wel!

Gezien alles al bijna werd verklapt op voorhand, was de inhoud van de doos niet echt verrassend.

Item 1 is een replica van een boekig wapen.
Ik las de Poppy War (nog) niet, dus bij het woord replica, dacht ik meteen aan een zwaard, dus toch wel een verrassing toen ik een drietand uit het fluwelen zakje haalde. Dit is een heel gewichtig item met veel details in 3D, ontworpen door @stacey.mcevoy.caunt. In tegenstelling tot de Fairyloot replica’s, die als briefopener kunnen worden gebruikt, zijn de replica’s van Illumicrate puur esthetisch.

Het tweede item werd ook al verklapt: een drinkbeker.
Opnieuw toch weer wat verrassing toen bleek dat de beker niet van bamboe was, maar van glas met een bamboe deksel! Hij komt zelfs met een siliconen rietje.
Het ontwerp van @rosdottir vind ik wel leuk (maar wel moeilijk te fotograferen) en werd dus geïnspireerd door The Serpent and the Wings of Night

Item 3 is het item geïnspireerd door The Book Eaters, een boek dat ik in mijn allereerste Illumicrate kreeg in een heel mooie editie, maar waarvan het verhaal me uiteindelijk wel wat ontgoochelde.
De sleutelhanger die Illumicrate echter maakte op basis van het idee van The Book Eaters vind ik wel heel leuk: een sprookjesboek waar al een hapje uit is genomen. Heel mooi gemaakt van @justelfit.

Het 4de en laatste item dan is een doorzichtig, plastic etui, goed om te gebruiken als toilettas!
Het ontwerp is van @lichen_and_limestone en werd geïnspireerd door One Dark Window, een Fairyloot boek deze keer, eentje dat ik zowaar al heb gelezen en erg leuk vond! Bovendien herlas ik het onlangs om helemaal voorbereid het vervolg te lezen! Dus wordt vervolgd 😉

Zoals verklapt werd het boek To Cage a God van Elizabeth May

To cage a god is divine.
To be divine is to rule.
To rule is to destroy.

Using ancient secrets, Galina and Sera’s mother grafted gods into their bones. Bound to brutal deities and granted forbidden power no commoner has held in a millennia, the sisters have grown up to become living weapons. Raised to overthrow an empire―no matter the cost.

With their mother gone and their country on the brink of war, it falls to the sisters to take the helm of the rebellion and end the cruel reign of a royal family possessed by destructive gods. Because when the ruling alurea invade, they conquer with fire and blood. And when they clash, common folk burn.

While Sera reunites with her estranged lover turned violent rebel leader, Galina infiltrates the palace. In this world of deception and danger, her only refuge is an isolated princess, whose whip-smart tongue and sharp gaze threaten to uncover Galina’s secret. Torn between desire and duty, Galina must make a choice: work together to expose the lies of the empire―or bring it all down.

Het idee van goden verwerkt in iemands beenderen klinkt fascinerend, dus ik ben wel curieus naar dit boek, hoewel de reacties niet echt onverdeeld positief zijn.

Wat de Illumicrate editie betreft, voor de omslag werd niks unieks gedaan. De originele illustratie blijft behouden, maar er werd wat met de kleuren gespeeld, met een resultaat dat voor mij in eerste instantie wat gekunsteld leek. Initieel was ik dus niet echt fan van de verandering, maar hoe meer ik er naar kijk, hoe meer het me ligt.
Op de foto’s is het niet zo goed zichtbaar, maar de titel van het boek is in reliëf op de omslag gedrukt in zilverfolie.

Onder de omslag vind ik een witte hardcover met een heel mooie illustratie van @rosdottir in zilverfolie.
Het boekenblok is rondom bespoten, boven- en onderaan in een dieppaarse kleur, en vooraan staat een soort glas-in-loodraam achtige design.
Verder werd het boek gesigneerd door de auteur en hebben de schutbladen twee prachtige gedetailleerde illustraties van @rinfische.

Niet meteen een sterke Illumicrate doos, naar mijn mening, maar gewoon OK.

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.