Gelezen

Illumicrate #11: juli 2023

Mijn Illumicrate dozen worden meestal pas de maand na de themamaand bezorgd, wat niet anders was voor deze voor juli, die begin augustus zijn weg naar mij vond. Het is vooral ik die vertraging oploop met het schrijven van mijn bijhorende blogpost, lol.

Het thema voor juli was You Win or You Die, een nogal onheilspellende titel.
Deze keer verklapte Illumicrate niet de titel van het boek, maar liet wel weten dat het om eentje voor een volwassen doelpubliek ging van een nieuwe auteur.

Maar voor we verder gaan over het boek, laat ik me jullie eerst de goodies tonen!

Item #1: een handdoek met een absoluut prachtige illustratie van @afterblossom_art, natuurlijk geïnspireerd door The Hunger Games, ondertussen toch wel een klassieker in het dystopie-genre!

Item #2: een spelletje wie-is-het maar in kaartvorm en met personages uit boeken. De illustraties van @polarts_ en het ontwerp van @chattynora is echt prachtig.
Hoewel ik dit echt wel een heel mooi gemaakt stel kaarten vind, denk ik niet dat ik dit spelletje ooit zal spelen… Dus leuk, maar ook beetje zonde.

Item #3: Oorloze theekopjes met een heel mooi bloemenmotief. Het ontwerp van @jessleart werd geïnspireerd door A Magic Steeped in Poison, een voor mij onbekend boek.
Echt heel mooie kopjes, maar ik zie mij deze nooit gebruiken om thee uit te drinken. Enerzijds ben ik geen zo’n theedrinker, anderzijds lijkt een oorloos kopje mij vrij onhandig. Wat ik me wel zie doen met deze kopjes – net omdat ze zo mooi zijn en toch best wel geëtaleerd mogen worden – is er een cactus of klein vetplantje in zetten!

Item #4: een geborduurd zakje om tarot kaarten, of inderdaad het eerder gekregen spel, in te bewaren. Het ontwerp is van @alicemariapower en werd geïnspireerd door The Final Strife, een boek dat vorig jaar uitkwam en waarvan ik dacht dat ik dat eerder in een boekendoos kreeg, maar wat blijkbaar niet het geval is, lol. Soit, ik heb het dus nog niet gelezen.
Dit laatste item vind ik trouwens nog een vrij nutteloos iets… Ondertussen heb ik wel zakjes genoeg en hoewel deze wel mooi is, zou ik niet weten waarvoor ik het zou gebruiken.

En dan het boek van de maand, namelijk The Jasad Heir van debuutauteur Sara Hashem, een fantasy geïnspireerd door het oude Egypte:

Ten years ago, the kingdom of Jasad burned. Its magic outlawed; its royal family murdered down to the last child. At least, that’s what Sylvia wants people to believe.

The lost Heir of Jasad, Sylvia never wants to be found. She can’t think about how Nizahl’s armies laid waste to her kingdom and continue to hunt its people—not if she wants to stay alive. But when Arin, the Nizahl Heir, tracks a group of Jasadi rebels to her village, staying one step ahead of death gets trickier.

In a moment of anger Sylvia’s magic is exposed, capturing Arin’s attention. Now, to save her life, Sylvia will have to make a deal with her greatest enemy. If she helps him lure the rebels, she’ll escape persecution.

A deadly game begins. Sylvia can’t let Arin discover her identity even as hatred shifts into something more. Soon, Sylvia will have to choose between the life she wants and the one she left behind. The scorched kingdom is rising, and it needs a queen.

Net als vorige maand zie ik niet meteen hoe de Illumicrate cover verschilt van de cover van de standaard editie. Misschien is de goudfolie op de omslag van Illumicrate meer uitgesproken?

Voor de rest is het boek wel heel leuk afgewerkt.
Het folieontwerp op de harde kaft vind ik echt heel mooi gemaakt. Doet het boek als een oud boek aanvoelen. Het grafisch ontwerp op de randen is ook heel passend bij deze hardcover.
De schutbladen hebben dan weer een ander patroon, maar toch passend bij de rest van de patronen.
Ten slotte is het boek ook gesigneerd door de auteur.

Qua items was dit voor mij weer een iets mindere doos van Illumicrate. Hoewel ze allemaal heel mooi en van hoge kwaliteit zijn, merk ik dat ik toch vooral blij ben als het gebruiksvoorwerpen zijn. Pure hebbedingetjes beginnen mij steeds minder aan te spreken. Is dit oud worden?

Het boek vond ik er in eerste instantie vrij gewoontjes uit zien. Met alle prachtexemplaren die ik over de jaren al kreeg, ben ik een beetje oververzadigd van alle bling-bling. Maar hoe meer ik naar dit boek kijk, hoe mooier ik het vind worden. Het leunt echt in op het feit dat het een boek voor volwassenen is en ziet er heel elegant en gesofisticeerd uit. Benieuwd of de inhoud hier aan bij gaat dragen!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Irene

    Dat is inderdaad oud worden, Charlotte 😉
    Die kopjes zijn erg mooi, maar ik heb een oorloze beker waar ik soms eens thee uit drink en dat is inderdaad echt niet handig. Ik zou er ook een plantje in zetten.
    Mooie cover!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.