Gelezen

Illumicrate #17: januari 2024

Ook in 2024 blijf ik geabonneerd op verschillende boekendozen, zoals deze Illumicrate. Ik heb me voorgenomen wat meer een maand over te slaan, als ik niet meteen warm loop van een thema of voorspelling, maar dit was voor deze januari doos alleszins al niet het geval!

Het thema was Murder Mystery!
Diep onder de golven schuilt een monster. Maar iets ergers schuilt boven de waterlijn – binnenkort zal iemand sterven en hebben we een moordmysterie aan de hand.

Jullie weten allemaal dat ik naast Fantasy, graag eens een detective/moordverhaal lees, dus boeken die de beide combineren hebben sowieso een streepje voor bij mij!

Item 1 was al meteen eentje waarvoor ik op het spiekblaadje moest kijken, want ik had geen idee wat het was. Ziet er leuk uit (ontwerp @chattynora), maar wat doe je met een boekje vol plastic-achtige blaadjes?
Het is blijkbaar een herbruikbaar stickerboek. Je zou er al je stickers in kunnen bewaren, georganiseerd zoals jij het wil, om ze gemakkelijk terug te vinden als je iets specifieks zoekt.
Ok, lijkt mij wel praktisch. Moet ik eens uitproberen, want nu slingert alles een beetje overal rond bij mij, lol.

Item 2 zijn er eigenlijk 5: boekenleggers met personages uit Crescent City van Sarah J. Maas, ontworpen door @merwildandco.
Deze serie is momenteel weer heel hot door de publicatie van boek nummer 3 eind januari. Zelf heb ik hier ook nog boek 1 en boek 2 ongelezen in de boekenkast staan. Het zijn vrij dikke boeken en ik merk dat ik steeds meer afgeschrikt geraak door gehypte boeken, want ik ben vaker teleurgesteld dan enthousiast. Het was echter nog niet echt tot mij doorgedrongen dat deze serie een moordmysterie was. Misschien moet ik die toch even wat hoger op mijn TBR-stapel leggen?

Item 3 is een telefoongrip geïnspireerd door A Master of Djinn van P. Djèlí Clark en ontworpen door @thebitterseason.
Ik kreeg al eens zo’n telefoongrip in een Illumicrate doos en onlangs besloot ik die toch eens op mijn telefoonhoesje te kleven. Het was wat wennen en ik was eerst niet echt gewonnen voor de zogezegde voordelen, maar nu dat ik opnieuw gewisseld ben naar een hoesje zonder die grip, merk ik wel dat ik die mis. Dus misschien toch handiger en praktischer dan ik wou toegeven!

Item 4 is altijd praktisch: een schort geïnspireerd door A Wizard’s Guide to Defensive Baking van T. Kingfisher en ontworpen door @flutterfern.

Item 5 is het laatste en iets volledig uniek: een bibliotheekstempel!
Deze komt met een aparte stempelsteel met een acryl-basis en een aparte siliconen stempel. Zou Illumicrate van plan zijn meer zo’n stempels in hun doos te verwerken?
Deze stempel is geïnspireerd door The Wayward Children serie van Shannon McGuire, ontworpen door @moehrenkunstshop

Het boek van de maand is Voyage of the Damned van Frances White

For a thousand years, Concordia has maintained peace between its provinces. To mark this incredible feat, the emperor’s ship embarks upon a twelve-day voyage to the sacred Goddess’s Mountain.

Aboard are the heirs of the twelve provinces of Concordia, each graced with a unique and secret magical ability known as a Blessing.

Except one: Ganymedes Piscero – class clown, slacker, and all-round disappointment.

When a beloved heir is murdered, everyone is a suspect. Stuck at sea and surrounded by powerful people without a Blessing to protect him, odds of survival are slim.

But as the bodies pile higher, Ganymedes must become the hero he was not born to be. Can he unmask the killer and their blessing before this bloody crusade reaches the shores of Concordia?

Or will the empire as he knows it fall?

Ooh, klinkt interessant!
Om één of andere reden beeld ik mij ook een oud Grieksschip in met personages in toga’s. Geen idee waarom, lol. Misschien de naam van de hoofdpersoon?

De cover van de Illumicrate-editie verschilt niet zo hard van de originele cover. De figuur is zo goed als dezelfde, alleen de kleuren zijn anders. Ben ik niet rauwig om eigenlijk, want ik vind dit wel een mooie cover!

Op de hardcover komt de mooie figuur van de vis terug, maar dan in iriserende folie.
De gespoten randen zijn leuk, maar niet indrukwekkend.
De schutbladen hebben een heel mooie illustratie van het schip (duidelijk geen oud Grieks, lol), met genummerde kamers die ik vermoed van pas gaan komen met het verhaal!
Tot slot is het boek ook met de hand gesigneerd door de auteur.

De eerste Illumicrate van 2024 is niet meteen een waauw-doos, maar wel vrij degelijk! Leuke en unieke items, die ik me wel zie gebruiken. Ook het boek is een heel degelijke, mooie uitgave!
Dus ik ben alvast tevreden met deze eerste doos!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

  • Charlotte

   Ergens heb je wel gelijk, maar soms vind ik ze wel leuke verzamelobjecten, vooral als het om een boek gaat waar ik fan van ben en dan is het fijn om er bijhorende fanart bij te hebben 😉
   Plus ja, ik geraak boekenleggers nogal rap kwijt, dus is het niet slecht een voorraad te hebben 😉

 • zwartraafje

  Die stempel is wel heel leuk. Ik ben net als jij benieuwd of ze er nog meer gaan uitbrengen. Ik heb ooit van een vriendin een Fairyloot keukenschort van Harry Potter gekregen maar ik heb die nog nooit gekregen vermits het me een serieus licht ontvlambaar materiaal lijkt (én dus ongetwijfeld een kookwas niet zal overleven). Het stickerboek is een leuk idee maar de meeste stickers zijn niet gemaakt om meermaals los te trekken en vervolgens nog eens mooi glad te kunnen kleven. Ik ben bij de bladwijzers vooral benieuwd naar wie welk personage moet uitbeelden. Het is al wel even geleden sinds ik de twee eerste delen las maar ik heb me de karakters duidelijk niet ingebeeld zoals ze hier getekend zijn.

  • Charlotte

   De keukenschort dacht ik vooral te bewaren voor het knutselen met logeetjes. Ik verkies meestal schorten met (a) aanpasbaar neklint en (b) zakken. En ja, het materiaal is niet echt aangenaam…
   Ja, dat denk ik nu ook bij dat stickerboek… Ik zie mij dat uiteindelijk toch niet echt gebruiken, lol.
   Voor de personages op de boekenleggers heb ik internet moeten raadplegen, want zelf las ik de boeken dus (nog) niet. Van links naar rechts op mijn foto zouden dit dus Bryce, Danika, Hunt, Lehabah en Ruhn moeten zijn 😀

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.