Gelezen

Fairyloot Adult #24: februari 2024

Iets over halfweg februari kreeg ik mijn Adult Fairyloot van die maand al geleverd. Voor deze abonneeservice is deze timing redelijk standaard (als er niks mis loopt met de douane natuurlijk), zelfs bijna naar de vroege kant.

Het thema voor februari was Vikings en ook hier was de speculatie over het mogelijke boek vrij unaniem.
Kijk ook even naar dit prachtige themakaartje van @blanca.design. Ik had dus heel hoge verwachtingen over het uitzicht van deze komende editie!

Het boek is A Fate Inked in Blood van Danielle L. Jensen.
Ik las nog niet eerder iets van deze auteur, maar ik herken haar naam wel, gekoppeld aan de populaire romantasy reeks The Bridge Kingdom. Ook dit nieuwe boek valt onder het genre romantasy of fantasy met een aardig vleugje romantiek:

Bound in an unwanted marriage, Freya spends her days gutting fish, but dreams of becoming a warrior. And of putting an axe in her boorish husband’s back.

Freya’s dreams abruptly become reality when her husband betrays her to the region’s jarl, landing her in a fight to the death against his son, Bjorn. To survive, Freya is forced to reveal her deepest secret: She possesses a drop of a goddess’s blood, which makes her a shield maiden with magic capable of repelling any attack. It was foretold such a magic would unite the fractured nation of Skaland beneath the one who controls the shield maiden’s fate.

Believing he’s destined to rule Skaland as king, the fanatical jarl binds Freya with a blood oath and orders Bjorn to protect her from their enemies. Desperate to prove her strength, Freya must train to fight and learn to control her magic, all while facing perilous tests set by the gods. The greatest test of all, however, may be resisting her forbidden attraction to Bjorn. If Freya succumbs to her lust for the charming and fierce warrior, she risks not only her own destiny but the fate of all the people she swore to protect.

Dit klinkt voor mij alvast interessant en deze editie van Fairyloot doet mijn interesse alleen maar toenemen!
Opnieuw kregen we een volledig herontworpen cover, dat een pak meer in mijn smaak valt dan de originele! De origenele is zeker ook wel mooi ontworpen, maar ik merk dat ik het toch meer heb voor ietwat abstractere covers. Ik ben zeker fan van geïllustreerde personages, maar ik heb die liever binnenin mijn boek, dan op de cover.
Dus ik ben zeker en vast grote fan van deze nieuwe omslag

Onder deze omslag kreeg de hardcover een vrij standaard Fairyloot behandeling, maar eentje dat ik altijd wel kan smaken!
De cover is uitgevoerd in een heel lichte witgrijze/zilvergrijze kleur met een illustratie van onze twee hoofdpersonages in goudfolie naar de hand van @sashac_art. Echt een heel mooie, gedetailleerde folie-illustratie!
Het boekenblok is rondomrond gespoten in een diepblauwe kleur, passend bij het blauw van de omslag, en geïllustreerd met keltische knopen en een runenachtig patroon.
Het boek zelf is ook met de hand gesigneerd door de auteur.

En als je dacht dat het de buitenkant van het boek al zo mooi is, ziet deze prachtige illustraties als schutbladen!
Dit zijn echt één van de mooiste illustraties die ik al heb gezien denk ik. Helemaal fan van deze stijl (ook van @sashac_art) en maken me extra nieuwsgierig naar het verhaal!

Veel mensen lijken de originele versie van de omslag mooier te vinden dan deze van Fairyloot, en hiermee toon ik weer maar eens dat mijn smaak toch precies heel wat afwijkt van de meerderheid, want voor mij is deze editie absoluut TOP en de reden waarom ik geabonneerd blijf voor deze speciale edities. Ik vind het ganse boek echt een pareltje en hoop stiekem dat Fairyloot nog heel veel met deze illustrator gaat samenwerken, want even spieken op haar instagram toont mij dat ik al haar werken echt fantastisch vind!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.