Gelezen

Illumicrate #5: januari 2023

Net als de Fairyloot van januari, werd ook de Illumicrate pas in februari bezorgd. Deze laatste zelfs een week later nog dan Fairyloot.

Het Illumicrate thema voor januari was Journey’s End.
Ah vermoeide reiziger, wil je even stoppen in deze heerlijke taverne voor een rustpauze? Of misschien wil je liever doorgaan en het einde van je reis bereiken?

Bovenaan vond ik deze houten kaart van Daevabad de wereld gecreëerd door S.A. Chakraborty in haar serie met The City of Brass als eerste boek. Deze serie staat al veel te lang hoog op mijn lees verlanglijstje. Hopelijk kom ik er dit jaar toe!
De kaart werd ontworpen door Nicolette Caven. Waarschijnlijk wel leuk als je vertrouwd bent met deze wereld. Alleen wel jammer dat er geen ondersteuning bijkomt, zodat je dit ook rechtop kunt zetten.

Het volgende item is al iets praktischer, een heuptasje geïnspireerd door The Book Eaters van Sunyi Dean en ontworpen door @forensicsandflowers.

Een set met basis bestek met ontwerp geïnspireerd door The Lord of the Rings.
Dit kreeg ik eerder al eens in een Fairyloot, maar ik vind dit wel praktisch voor onderweg! Hier zit naast een mes, vork en soeplepel, ook een set eetstokjes bij. Wel jammer dat er niet ook nog een koffielepeltje bij zit, vind ik.
Op het gewone westerse bestek staat nog extra verwijzing naar het LoTR-fandom door te verwijzen naar het eetgedrag van de Hobbits!

Toen ik het volgende item uit zijn beschermende plastic haalde, moest ik toch even achteruit deinzen. Er kwam een heel onaangename chemische geur van het stoffen item af, wat niet echt aanspreekt om het te gebruiken.
Nochtans wel heel nuttig en mooi gemaakt, deze potloodrol. Het ontwerp werd gemaakt door @aspenceart en werd geïnspireerd door An Enchantment of Ravens van Margaret Rogerson.
Ondertussen kreeg ik de chemische geur voor het grootste deel wel weg, maar die was wel heel hardnekkig en bleef overal hangen en gaf me toch wel een heel onaangenaam gevoel.

Ten slotte nog een praktisch item, een kaarthouder, maar dan wel een liegende, lol.
Op zich goed gevonden, maar de tekenstijl ligt me niet helemaal. Deze is door @coverdungeonrabbit geïnspireerd door de liegende kat uit Saga, een stripreeks door Brian K. Vaughan.

Yes! Ik had gehoopt dat ik dit boek in één van mijn abonnementen ging mogen ontvangen! Godkiller van Hannah Kaner, een debuut en een fantasy geschreven voor volwassenen.
In een wereld waar goden verbannen zijn, verdient een huurling haar brood met het doden van die goden. Wanneer ze worden geconfronteerd met een god die gebonden is aan een jong meisje, moeten ze samenwerken met een gepensioneerde ridder en op reis gaan om de antwoorden te vinden die ze allemaal zoeken.

De Illumicrate editie komt met een exclusief aangepaste omslag. De aanpassingen zitten hem opnieuw vooral in het kleurenwerk, dat in deze editie een pak koeler is dan de meer herfstkleurige standaardcover. Ik vind beide heel mooi, dus niet meteen een voorkeur.


Voor de rest komt het boek met digitaal gespoten randen, exclusieve schutbladen met goudfolie en een illustratie in kleur direct geprint op de harde kaft door #la_draws. Het boek werd ook gesigneerd door de auteur.

Al bij al een leuke doos, met veel bruikbare spulletjes en een boek waar ik echt naar uit kijk!

Groetjes,
Charlotte