Gelezen

Illumicrate #1: september 2022

Euh, haha, ja, je leest dat goed. Geen Fairyloot deze keer, maar Illumicrate, dat andere Britse boekendoos abonnement.
Hihi, ja, ik kan het uitleggen hoor. Ik sta eigenlijk al een paar jaar op de wachtlijst van Illumicrate en kreeg ook al een paar keer de kans om effectief een abonnement aan te schaffen, maar liet dit tot nu toe steeds aan mij voorbij gaan. Toen ik op social media hun aankondiging voor hun september doos voorbij zag komen, vond ik dat wel een beetje balen, want ik wist welk boek het zou zijn en ik was er echt wel reuzebenieuwd naar. En nu wou het toeval dus dat ik eind augustus effectief opnieuw de kans kreeg om een abonnement aan te gaan. Dus ja, als dat geen teken was dat ik dat moest doen, dan weet ik het ook niet meer hoor. 😉

Het Illumicrate thema voor september was namelijk Book Devourers en wie een beetje de boek releases volgt, kan waarschijnlijk direct raden welk boek er in deze doos zou zitten, vooral gezien ook het vrij onthullende ontwerp van het themaboekje.

Maar laat ik het eerst hebben over de andere spulletjes, voordat ik over het boek begin. Deze doos was extreem zwaar en het zal snel duidelijk worden waarom.

Het eerste item dat ik uitpakte was een keramische pot in de vorm van een boek ontworpen door @chattynora.
Blijkbaar is dit Illumicrates vorm van verzamelobject, vergelijkbaar met de Fairyloot schoteltjes, behalve dat ze niet gerelateerd zijn aan een specifiek fandom, maar een ode zijn aan boeken in het algemeen. Deze specifieke pot is een ode aan bibliotheken.
Heel mooi gemaakten staat echt super mooi in de boekenkast om ergens een verloren gaatje (die zijn er nog wel een beetje 😉 ) op te vullen. Ik denk zelfs dat ik deze pot leuker vind dan de Fairyloot schoteltjes, net omdat ze niet persé een fandom voorstellen en ook nog gebruikt kunnen worden voor opslag.

Het volgende is een stoffen item waar ik in eerste instantie niet echt van wist waar het voor diende.
De illustraties op de stof zijn echt enorm mooi en ook helemaal mijn kleuren, maar waar dient het voor? Het zou een book organiser zijn, dus om boeken in op te slaan, maar het lijkt me niet zo handig. Misschien heb ik nog niet gevonden hoe precies die moet worden gebruikt? Mij lijkt het eerder op een mand voor brei- of haakwerk, lol. Dus gebruikt zal hij zeker worden! En zoals gezegd is hij ook nog eens super mooi, met die illustraties van @rosdottir.

Vervolgens nog boosdoeners voor de zwaarte van de doos: twee prachtige borden die bijna te mooi zijn om vuil te maken. Eentje licht en eentje donker, ontworpen door @_Studio_AO.
Een tijdje terug kocht ik via amazon een reeks staanders om borden op te etaleren en deze komen hier wel goed van pas voor. Deze twee borden worden voorlopig nog niet gebruikt voor hun praktische doel, maar staan mooi te wezen bovenop de kast.

Oh, maar ziet, hoe leuk is dat! Een beetje zoals mijn eigen pot, maar dan in kaartvorm. En dan nog eens prachtig geïllustreerde kaarten!

En tot slotte was er dan nog het boek natuurlijk. Misschien hadden jullie het net als ik ook al geraden? Mijn allereerste Illumicrate boek werd The Book Eaters van Sunyi Dean.
Dit boek gaat over een geheim ras mensen die boeken eten als voedsel en vervolgens alles wat ze eten ook onthouden. Voor hen zijn spionageromans een hartige snack, terwijl romantische verhalen heerlijk zoet zijn. Richtingsgevoel is een fluitje van een cent na het eten van de juiste kaart, en stoute kindjes krijgen ’s avonds enkel duffe woordenboekbladzijden op hun bord.
Hoe cool klinkt dat nu niet?

De omslag van de Illumicrate editie van dit boek heeft hetzelfde ontwerp als de standaard editie, alleen in grijstinten.

Onder de omslag zit echter een volledig exclusieve print ontworpen door @rosiethorns88. De zijkanten hebben ook een prachtig ontwerp en uiteraard is het boek ook gesigneerd.
Super mooie editie! Alleen valt het boek precies een pak dunner uit dan ik had verwacht voor dit verhaal. Niks te maken met Illumicrate natuurlijk. Ik ben echt razend benieuwd naar dit boek en jullie kunnen ongetwijfeld mijn recensie binnenkort lezen!

Voilà, mijn allereerste Illumicrate kan wel een succes genoemd worden. Wat een toffe spulletjes in prachtige ontwerpen allemaal! Heel mooi en verzorgd.
En ook het boek is echt een fantastisch mooie editie!

Voorlopig heb ik een abonnement voor 6 maanden op Illumicrate. Benieuwd dus wat ik nog ga ontvangen!

Groetjes,
Charlotte