Gelezen

Fairyloot #24: oktober 2022

Mijn Fairyloot doos voor oktober werd pas begin november geleverd. Dit gebeurt wel eens vaker met Fairyloot, maar de laatste tijd waren ze toch altijd vroeger. Niet dat dit zo erg is, maakt het extra spannend, niet weten wanneer precies die zal aankomen 😉

Het thema voor oktober was Sell your Soul en de bijhorende slogan Welke prijs zou je bereid zijn te betalen om te krijgen wat je het liefst van al wilt?
In de doos zouden spulletjes zitten geïnspireerd door Once Upon a Broken Heart, Howl’s Moving Castle, The Raven Boys en er zou ook een extra paperback boek bij zitten. Jeij!

Bovenaan de doos zat deze canvas mand. Volgens Fairyloot zou deze perfect zijn om je maandelijkse TBR-boeken in te zetten, maar ik gebruik deze mandjes vooral graag als project-mandjes. Ze zijn perfect om brei- of haakpatroon in op te bergen, samen met de wol die ik gebruik. Dus ik ben altijd super blij om nog zo’n mandje bij te krijgen, want ik begin altijd meer projecten dan ik af maak, lol.
Deze mand werd ontworpen door @Blanca.Design en heeft een citaat uit Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber. Dit boek kreeg ik vorig jaar in een Fairyloot doos, maar las ik dus nog niet. Ik zou eerst graag de Caraval-serie van deze auteur lezen, gezien daar de wereld begint.

Oh, fijn! Nog eens een paar kousen! De kousen in deze dozen zijn echt van een extreem goeie kwaliteit, dus ook iets dat ik altijd graag krijg.
Deze werden ontworpen door @No0nedesigns en zijn een ode aan The Raven Cycle van Maggie Stiefvater, een serie dat ik graag dit jaar had gelezen, maar waar ik dus niet meer aan toe ga geraken, lol.

Daarnaast ook een leuke illustratie op stevig papier met folie, gemaakt door @Gracezhuart. Het boek van Diana Wynne Jones las ik nog niet, maar ik herken de personages meteen uit de gelijknamige Studio Ghibli film: Howl’s Moving Castle.

Bij de twee tarot kaarten van de maand wist ik meteen wie het waren! Rowan en Citra uit de fantastische serie Arc of a Scythe van Neil Shusterman. Als je deze reeks nog niet las en je houdt van dystopische verhalen, dan is deze zeker een aanrader met een twist!
Ik zag dat in november nog een bijkomend boek in deze reeks is uitgekomen Gleanings met kortverhalen over een aantal van de interessantere nevenpersonages uit de reeks, dus deze ga ik vast en zeker ook nog lezen!

En dan zijn we al door de items en bij de boeken aangekomen!
De beloofde paperback is Princess of Souls van Alexandra Christo, een romantische fantasy geïnspireerd door Rapunzel! Klinkt leuk.
De Fairyloot paperback heeft een exclusieve cover (andere, standaardcovers staan hierboven ook afgebeeld), gekleurde randen en is digitaal gesigneerd.

De hardback van de maand is One Dark Window van Rachel Gillig, een gothic fantasy met een magiesysteem gebaseerd op tarot.

De Fairyloot editie komt deze keer niet met een exclusieve omslag, maar daar ben ik niet rouwig om, want ik vind deze wel heel atmosferische en straalt echt wel gothic fantasy uit.

Onder de omslag heeft Fairyloot zich wel laten gaan, want aan de andere kant van de omslag staat een alternatieve cover! Daarnaast heeft de hardback een geprinte illustratie op de kaft en hebben de twee schutbladen nog meer illustraties, allemaal naar de hand van @mistilteinn.art.
Jammer vind ik wel dat dit boek niet gesigneerd is. Komt niet veel voor bij Fairyloot.

Het verdict voor oktober is weer twee dikke duimen omhoog!
Heel leuke en praktische items en een doos met twee boeken staat bij mij sowieso een trapje hoger!

Groetjes,
Charlotte