Gemaakt

Mee bezig #11

Mijn maakwoede afgelopen maand lijkt iets afgenomen te zijn, maar ik ben wel heel blij dat ik toch nog regelmatig aan het breien, haken en naaien sla!
Ik werkte verte aan twee lopende projecten, werkte tussendoor een verzoekje af en startte een nieuw project op.

Aan het borduur/mutsproject van laatste mee bezig werkte ik helaas nog niet verder. Vermoedelijk zal het mij toch wel nog wat tijd vragen om de moed bijeen te sprokkelen om effectief aan het borduren te slaan, lol.
Ook verder breien aan mutsen is momenteel stil gevallen, omdat ik momenteel voorkeur geef aan dat ander lopende breiproject.

De cropped sweater groeit traag maar gestaag.
Het lichaam van de trui is ondertussen afgebreid, inclusief de kleurenwissel naar het donkerder paars met een schulpjeseffect. Terwijl ik het aan het breien was, was ik er niet echt voor gewonnen, maar ik ben blij dat ik het wel gewoon heb verder gebreid, want uiteindelijk vind ik het er wel tof uitzien zo!

Ondanks het feit dat ik een aantal naailessen heb overgeslagen afgelopen weken, schiet het toch goed op met mijn jasje.
Laatste les heb ik het ganse stuk tijdelijk met de hand in elkaar genaaid, zodat ik het even kon passen, voordat alles definitief in elkaar wordt gezet. Hierbij bleek dat het stuk toch iets te krap was bij de heupen en uiteindelijk besloten we ook om neepjes in de rug te maken. Het jasje dat ik gebruik als inspiratie is een vrij recht model, maar bij het passen bleek dit toch niet zo flatterend bij mij. Met neepjes gaat het iets meer de vormen van mijn rug volgen, waardoor het er nog passender gaat uitzien.
Deze wijzigingen werden eerst verwerkt in het papieren patroon, waarna ik het overnam met genaaide markeringen op de stof. Volgende les kan ik dan waarschijnlijk beginnen met het effectief naaien!

Tussendoor nam ik voor de mama van een vriendin ook nog een broek in.
Hoewel ik in theorie weet hoe dit moet, had ik dit in de praktijk nog nooit gedaan. Ik had wel al eens een broek ingekort door de stof extra om te slaan, waardoor de aanpassing zonder problemen omkeerbaar was. Deze keer moest er wel degelijk geknipt worden, wat altijd spannend is, en zeker als het om een kledingstuk gaat dat niet van mij is!
Het werd even ook extra spannend, omdat zowel de overlock als naaimachine problemen had met de stof, maar eind goed al goed!

Ten slotte begon ik nog met een nieuw haakproject!
Ik maak nog eens een babydekentje, volgens een patroon van Daisy Farms Craft. Voor de accentkleuren koos ik een roestkleur, een muntgroen en een donker blauwgroene kleur dat mooi past bij het muntgroen en mooi contrasteert met het roestkleur.
Ik haakte ondertussen de eerste rij blokjes. Het patroon raadt aan om telkens de afwisselende kleur mee te dragen bij het haken, zodat je niet steeds je wol moet knippen en eindjes moet inweven. Als gevolg piept er altijd een beetje van het contrasterende kleur door in de blokjes. In deze eerste rij van wit en grijs valt dit niet zo op, maar ik ben benieuwd wat ik daarvan ga vinden bij de blokjes waar iets meer kleur gaat doorkomen!

En dat is het voor deze maand alweer!
Naar welk project ben jij het meest benieuwd om het eindresultaat te zien?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.