Gelezen

Boeken unhaul #3

In 2024 wil ik toch een iets grotere effort doen om boeken waar ik niet zoveel (meer) om geef een nieuwe thuis te bezorgen. Eind 2023 deed ik al een voorzet door een voorraadje boeken naar een plaatselijke boekenruilkast te brengen en eerder dit jaar probeerde ik voor het eerst Vinted uit.

Ondertussen is het nog geen groot succes geweest op Vinted, met slechts één verkoop, dus mogelijks moet ik toch eens zien om mijn prijzen aan te passen.
Toch ben ik wel gewonnen voor het systeem. Het is vrij eenvoudig in gebruik en vraagt minder inspanning dan ik had verwacht. Daarom heb ik besloten om regelmatig een stapeltje boeken op Vinted te zwieren.

Het thema van deze unhaul is dubbele boeken en boeken waarvoor ik door schade een vervangexemplaar ontving!

Chambers, Becky – The Long Way to A Small Angry Planet


Dit is een spiksplinternieuwe paperback die ik een paar jaar geleden kocht.
Net als alle boeken die ik koop, heb ik de intentie om deze te lezen, alleen gaat er soms heel veel tijd over, lol. Ondertussen verscheen op Illumicrate een set speciale edities van deze serie, inclusief dit eerste boek, waar ik niet aan kon weerstaan. Dat ik de boeken ondertussen nog altijd niet las, gaan we even negeren 😉
Gezien ik de speciale editie heb, vind ik het onnodig vast te houden aan deze paperback.

Villoso, K.S. – The Ikessar Falcon

Deze zagen jullie al verschijnen in een The Broken Binding unboxing.
Deze maakte deel uit van de tweede serie die ik via dit abonnement ontving en is het tweede deel van de “Chronicles of the Wolf Queen“. Bij het uitpakken van dit boek merkte ik op dat er een klein krasje door de tekening op het boekenblok zat. Een beetje sneu, maar ik was in eerste instantie niet meteen van plan om daarover te klagen. Maar dan ontdekte ik bij het doorbladeren, dat een deel van de bladzijden los kwamen uit de lijm. Het voelde een beetje zoals bij een cursusblok, waar de bladzijden gemakkelijk losgeven.
De klantendienst van The Broken Binding was echt super professioneel en ik werd meteen een nieuw exemplaar beloofd, nadat ze fotografisch bewijs hadden ontvangen dat ik de titelpagina van het boek had uitgescheurd. Een paar weken later had ik al het vervangexemplaar in handen. Het beschadigde exemplaar mocht ik houden, maar daar ben ik uiteindelijk niks meer mee. Weggooien vind ik echter wel zonde, dus misschien kan ik er iemand voor een zacht prijsje nog een plezier mee doen!

Wang, M.L. – The Sword of Kaigen

In mijn bericht over de kickstarter voor “The Sword of Kaigen” konden jullie al lezen dat ik ergens iets niet juist had gelezen en daarom met twee exemplaren van het boek kwam te zitten, de superdeluxe hardcover editie en de paperback editie. Initieel dacht ik gewoon beide exemplaren te houden, maar na er wat over te hebben nagedacht vind ik dat eigenlijk onnodig. Ik ga dus enkel de hardcover houden en de paperback proberen te verkopen.

Ik vermoed dat dit niet zo’n probleem zal zijn, gezien het boek een favoriet van velen blijft. Wraithmark, die de kickstarter voor dit boek trok, blijft tot vandaag bestookt met verzoeken voor een tweede oplage van deze speciale editie. Omdat ze de originele backers van deze campagne niet voor de borst willen stoten – één van hun verkoopargumenten was dan ook de beperkte oplage van 4000 exemplaren – hebben ze onlangs besloten om een nieuwe kickstarter voor dit boek te lanceren, voor opnieuw een volledig nieuwe, unieke en beperkte editie.
Dus dit boek blijft een zeldzaamheid en gezien de grote hoeveelheid fans, zal iemand deze wel willen overkopen, ook al is het de paperback. Allé, dat hoop ik toch 😉

Sanderson, Brandon – Rhythm of War Part Two

Via Fairyloot koop ik regelmatig de speciale edities van Brandon Sanderson’s Stormlight Archive.
Om heel eerlijk te zijn heb ik ergens spijt dat ik deze ben beginnen sparen, want zo speciaal vind ik ze niet. Maar ja, gezien dit ook steeds om beperkte oplagen gaat die heel snel uitverkocht raken, blijf ik ze toch kopen, zo ook dit boek 4.

Omdat die boeken zo dik zijn, wordt elk boek opgesplitst in twee boeken. En toen ik mijn twee boeken ontving, merkte ik beschadiging op de achterkant van boek 2. Van deze kreeg ik dan ook een vervangexemplaar toegestuurd, zonder dat ik het beschadigde exemplaar terug moest sturen.
Geen idee of iemand dit halve boek zal willen overkopen, maar wie niet waagt…

Sim, Tara – The Midnight Kingdom

Dit is het vervolg van The City of Dusk, wat ik via mijn Fairyloot Adult abonnement kocht.
Hoewel het verhaal voor mij een trage start kende, genoot ik enorm van dit eerste deel, wat me heel benieuwd maakte naar het vervolg. Dus toen Fairyloot hun speciale, passende editie voor dit vervolg lanceerde, zorgde ik er natuurlijk voor dat ik er eentje kon bemachtigen. Helaas was ik te traag voor een gesigneerd exemplaar, maar het feit dat deze editie past bij het eerste boek is voor mij ook al een grote winst.

Helaas bleek het pakje bij aankomst een serieus avontuur te hebben beleefd. Van de doos bleef bijna niks meer over en hoewel het boek er van de voorkant nog redelijk uitziet, nader inspectie van de omslag en de kaft toonde toch duidelijk sporen van mishandeling.
Meer dan onderstaande foto’s had Fairyloot niet nodig om mij een vervangexemplaar op te sturen, opnieuw zonder dat ik dit beschadigde exemplaar terug moest sturen. Wederom vind ik het zonde om dit dan gewoon weg te gooien, uiteindelijk blijft de tekst binnenin onveranderd, dus hopelijk kan ik hier iemand ook blij mee maken.

Jikeimi-Pearson, Esmie – The Principle of Moments

Deze zat in de Illumicrate doos van afgelopen december en hoewel dit niet echt onder beschadigde boeken valt, was ik toch niet 100% tevreden met het exemplaar dat ik ontving.

Ik zag namelijk dat de folie op de hardcover heel scheef was gedrukt, zowel op de voorkant van de kaft als op de rug. Ik vond dit er heel slordig uitzien, maar ik had toch niet echt veel hoop dat Illumicrate hier iets zou aan doen. Toch stuurde ik een berichtje naar de klantendienst en tot mijn verbazing kreeg ik meteen antwoord dat ik een nieuw exemplaar ging krijgen. Dus ja, nu zit ik met twee exemplaren, allebei in perfecte staat, maar eentje iets minder zorgvuldig gemaakt. Deze doe ik dus van de hand!

Thiede, Emily – This Cursed Light

Nog een vervolg op een Fairyloot boek, This Vicious Grace.
Hoewel ik dit eerste boek nog niet heb gelezen, ging ik toch overstag om het bijpassende vervolg te kopen, vooral gezien het om een duologie gaat.

In eerste instantie zag mijn exemplaar er bij het uitpakken heel goed uit, totdat ik de schutbladen wilde bekijken en ontdekte dat deze achteraan serieus gescheurd was. Opnieuw 5 sterren voor de klantendienst van Fairyloot, want ik werd meteen een vervangexemplaar toegestuurd. Het beschadigde exemplaar mag dus naar een nieuwe eigenaar voor een zachter prijsje!

Sanderson, Brandon – The Sunlit Man

Ook deze zagen jullie al de revue passeren. Dit is Brandon Sandersons 4de Secret Project waarvoor ik een vervangexemplaar ontving, nadat ik een kleine beschadiging onderaan in de folie melde. Twee identieke exemplaren houden vind ik er een beetje over, hoe mooi het boek er ook uitziet, dus deze gaat ook op zoek naar een nieuwe lezer!


En dat zijn de boeken voor deze update van mijn unhaul-project!
Ik weet niet of ik ga blijven een blogbericht schrijven telkens ik boeken op Vinted plaats. Nu ik er mee begonnen ben, voel ik een soort verplichting om dit te blijven doen, maar ergens vind ik het ook voorbarig, gezien die boeken nog niet effectief uit mijn boekenkast zijn verdwenen. Misschien dat ik het in de toekomst dus beperk tot wanneer de boeken effectief verkocht zijn geraakt? We zien wel, tenzij jullie dit super interessant vinden natuurlijk 😉

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.