Gelezen

Illumicrate #16: december 2023

Voor de laatste doos van het jaar was Illumicrate echt wel vroeg! Vorig jaar in december was dit ook zo, dus blijkbaar doen ze toch een extra efforeke om die doos nog voor het nieuwe jaar bij de mensen te krijgen!

Het thema voor december is In the Stars.
De hemel kijkt toe terwijl rijken opkomen en steden vallen, want het lot is voorspeld in de sterren.
Dit thema is duidelijk iets Science Fiction-achtig en zou onder andere een kalender bevatten.

Item 1 kwam in een heel mooie doos met een citaat uit The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab. In de doos zit een glazen TBR-jar, een pot waarin je briefjes met je te lezen boeken kunt steken om ze zo willekeurig te trekken. De pot is echt heel mooi en heeft een mooi formaat, met een deksel met een gleuf erin. Ik geef eerlijk toe dat ik eerst dacht dat het een spaarpot was, maar ik denk dat dit niet goed zou komen met dat glas, lol.
Ik weet nog niet echt of ik deze ook effectief ga gebruiken als TBR jar. Een aantal jaren geleden maakte ik zelf zo’n pot, maar ik heb dit al heel lang niet meer gebruikt. Ik dacht eerst de pot als koekjes- of snoepjespot te gebruiken, maar met de opening in het deksel misschien niet meteen een goed idee? We zien wel. In ieder geval, wel een heel schoontje.

Item 2 is de verwachtte kalender voor 2024.
De Illumicrate kalender van vorig jaar was er eentje met fictionele koppels, deze keer krijgen we fictionele plaatsen, op prachtige wijze geïllustreerd door @vitkovskya_art

Item 3 is een notitieblok met een voorgedrukte weekplanner. Het ontwerp is door @marigonasuliart en is geïnspireerd op Violet Made of Thorns van Gina Chen.
Dit is niet iets wat ik gebruik, maar ik denk dat ik het misschien kan gebruiken om blogposts visueel in te plannen of zo… En als de week gepasseerd is, kan ik de achterkant van de blaadjes nog gebruiken als kladpapier, wat ik voor mijn werk wel nog veel gebruik.

Item 4 ten slotte is een kleine handdoek in microvezel. Het ontwerp is van @camask_ en is geïnspireerd door Light From Uncommon Stars van Ryka Aoki
Dit ontwerp is echt wel schreeuwerig en ziet er ook nogal kinderlijk uit, maar het is wel een item dat ik ga gebruiken. Zo’n handdoeken zijn altijd nuttig, vind ik.

Het boek is zoals verwacht een Sci-Fi boek, bedoeld voor een volwassen publiek: The Principle of the Moments van Esmie KJikiemi-Pearson.

A century-spanning space fantasy novel that will take you on a whirlwind adventure, from a Regency Era love affair between a time-traveller and the prince waiting for him in the past, to a rescue mission in the 60th century, where a girl desperately races against time as she searches for the sister the emperor stole.

6066: In Emperor Thracin’s brave new galaxy, humans are not citizens. Instead, they are indentured labourers, working to repay the debt they unwittingly incurred when they settled on Gahraan – a desert planet already owned by the emperor himself. Asha Akindele knows she’s just another voiceless cog working the assembly lines that fuel his vast imperial war machine. Her only rebellion: studying stolen aeronautics manuals in the dead of night. But then a cloaked stranger arrives to deliver an impossible message, and her life changes in an instant.

1812: Obi Amadi is done with time-travelling. Never mind the fact he doesn’t know how to cure himself of the temporal sickness he caught whilst anchoring his soul to Regency London, the one that unmakes him further with every jump. Or if the prince he loves will ever love him back. Or why his father disappeared. He is done. Until he hears about the ghost of a girl in the British Museum. A girl from another time.

When Obi’s path tangles with Asha’s and a prophecy awakens in the cold darkness of space, they must voyage through the stars, racing against time, tyranny, and the legacy of three heroes from an ancient religion who may be awakening, reincarnated in ways beyond comprehension.

Oooh, op het zicht intrigeerde het boek me niet meteen, maar deze flaptekst klinkt echt wel interessant en uniek!

De Illumicrate editie komt, zoals je kunt zien, met een volledig nieuwe cover, maar duidelijk van dezelfde artiest als deze die de standaardcover illustreerde.

Onder de cover zit een diepblauwe hardcover met een quote in goudfolie. Mijn perfectionistisch oog zag meteen dat de plaatsing van de folie precies niet helemaal goed was, duidelijk te veel naar rechts en misschien zelfs een tikkeltje scheef. Eerst dacht ik dat het gewoon gezichtsbedrog was, maar toen zag ik de duidelijk misplaatste folie op de rug van het boek. Erg jammer, want dit laat het boek er eerder slordig uit zien… Ik heb Illumicrate hierover gecontacteerd, maar ik verwacht er eerlijk gezegd niet veel van.

**EDIT: 100 likes voor de klantenservice van Illumicrate, want ik kreeg zowaar een nieuw exemplaar van het boek opgestuurd! Super zeg!**

Verder heeft het boek ook gespoten randen rondom het boek, met een vrij simplistisch design in vergelijking met wat we tegenwoordig vaak krijgen, maar ik vind het wel een heel leuk ontwerp.
Binnenin zitten er twee unieke illustraties op de schutbladen door @_saintdri, die mij eigenlijk nog nieuwsgieriger maken naar het boek (wat zijn die zwarte kubussen?!).
En als laatste is het boek ook gesigneerd door de auteur!


Voor het einde van het jaar bracht Illumicrate geen slechte doos. Leuke, veelal nuttige items en een boek dat mij intrigeerd. Alleen een beetje balen over de plaatsing van de folie…

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Oh ja, als zelfs ik die vooral heel goed is in het scheef snijden en knippen van zaken ziet dat het niet mooi gecentreerd is dan is het opvallend. De TBR jar is een leuk idee maar eigenlijk komt de print veel mooier over op de doos . Al kan je dat natuurlijk zelf ook wel bekomen door een stuk gekleurd papier losjes opgerold in de glazen pot te schuiven zodat je de bedrukking mooi kan lezen. Misschien kan je de mooie paars illustratie op de weekplanner wel gebruiken in je reading journal. Zelf zie ik bij zo iets telkens meteen allerlei manier om het al knutselend te verwerken. 🙂

    • Charlotte

      Illumicrate leverde weer een fantastische service. Mijn pessimisme zei me dat ik niks ging moeten verwachten van mijn onvrede over de scheef gedrukte rug, maar ik heb ongelijk gekregen. Zonder morren kreeg ik van hen een nieuw exemplaar toegestuurd! ♥

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.