Gelezen

Unboxing Secret Project #4

Huh, ik was er echt van overtuigd dat ik deze unboxing al had geschreven en gepost, maar blijkbaar niet!
Ook al ontving ik eind oktober mijn vierde secret project van Brandon Sanderson, nog voordat ik er aan toe was gekomen om het boek digitaal te lezen, wat een primeur was! Voorheen had ik altijd al het boek digitaal gelezen en gezien voordat ik het in het echt te zien kreeg, dus deze unboxing was een unicum.

Eerlijk, ik heb getwijfeld of ik het boek überhaupt nog dit jaar zou lezen. Niet omdat het me niet aansprak, maar eerder omdat ik misschien wat Brandon Sanderson voor 2024 wil over houden, lol.
Maar uiteindelijk las ik het toch nog net voor het einde van november uit, deze keer in het echte boek in plaats van het e-boek. De recensie moet ik nog schrijven, daarom dus eerst de unboxing deze keer, wat dus ook wel chronologisch klopt met hoe ik het heb ervaren!

Geen verrassingen deze keer met de doos. Vrij standaard in vergelijking met de andere, en geen gevaarlijk uitziende blutsen of builen.

Ook geen verrassingen bij het openen van de doos. Alleen, wat een gigantische quote zeg! Je kan hem niet helemaal lezen, zonder eerst uit te pakken. Laten we dat dus eerst doen!

Als eerste weer de spoilerkaart…

…gevolgd door de verwachtte items in een nieuw jasje.
Deze keer een pin van Kaladin, uit The Stormlight Archive! Dat is de tweede pin uit dezelfde reeks, maar mij hoor je niet klagen, want Kaladin is toch wel één van mijn favoriete personages ooit.
Vervolgens de sticker horend bij het boek. Zeer mooi en gedetailleerd met goudfolie.

En natuurlijk opnieuw een mooie stevige boekenlegger, met twee illustraties die ook in het boek voorkomen.

En voor ik overga op dat boek, toch nog even een blik werpen op de doos.
Ha, weer een typisch Hoid citaat, absurd en grappig, maar correct. En een leif bedankje.

Goed, en nu het boek.
Opnieuw een pracht van een exemplaar uitgevoerd in een boterzacht aanvoelend imitatieleer in rood. De omslagillustratie is deels geponst in de cover en heeft details in twee soorten goudfolie, mat en glanzend.
De illustratie zelf vind ik ook heel geslaagd en mooier dan de mock-up versie.
Uniek aan dit 4de secret project is dat de randen gespoten zijn, in een uniform zwart, wat goed aansluit bij het algemene gevoel van het boek

Ook is de uitwerking binnenin weer om een puntje aan te zuigen, te beginnen met deze twee grote illustraties als schutbladen.

Zoals aangegeven door de omslag is rood de accentkleur voor alle details en illustraties binnenin, wat toch wel opvallend en mooi is.

Illustraties zijn er weer behoorlijk wat, trouwens, zowel in tweetoon als in volledige kleuren op glossy papier. Alle illustraties kan je trouwens hier bekijken, veel beter dan mijn soms onhandige foto’s 😉

En dat was dan alweer, het einde van mijn jaar van Sanderson. Echt zot hoe snel het weer is gegaan. Alle vier de boeken zijn werkelijk opmerkelijk en prachtig, zowel uiterlijk als innerlijk. Mijn boekenkast is er alleen maar mooier op geworden!

Helaas heb ik wel moeten ondervinden dat ik de boeken beter niet rechtop zet.
Ik was zo gecharmeerd door het uiterlijk (en het verhaal) van het eerste secret project, dat ik het boek rechtop met cover naar buiten in mijn kast had gezet. Na een tijdje merkte ik echter dat het boek precies doorzakte en nadere inspectie toonde dat het voorste schutblad en de voorkaft aan het losscheuren waren van het boekblok.
Natuurlijk heb ik dan contact opgenomen met Dragonsteel, omdat dit mij een ontwerp-/constructiefout lijkt, gezien volgens mij een boek nu toch wel rechtop moet kunnen staan in een kast, zonder uit elkaar te vallen. Maar helaas konden/wilden ze niks doen, omdat ik het boek ondertussen al een paar maanden had.
Sindsdien leg ik deze boeken dus plat, zoals je kan zien op de foto.

Over fouten gesproken, scherpe ogen zullen misschien ook wel iets in bovenstaande foto’s opgemerkt hebben.
Toen ik mijn exemplaar van The Sunlit Man uitpakte en inspecteerde, merkte ik toch een kleine beschadiging onderaan aan de folie. Ook hiervoor contacteerde ik Dragonsteel, maar deze keer was dit binnen de 10 dagen na ontvangst, waardoor ze me wel konden/wilden helpen. Heel goed zelfs, want ik kreeg gewoon een spiksplinter nieuw exemplaar toegestuurd, zonder het beschadigde exemplaar terug te moeten geven. Vandaar dus dat je er ook twee van ziet liggen in mijn kast 😀

Goed dat is het voor nu. Binnenkort ook mijn recensie van het verhaal!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.