Gelezen

The Broken Binding Sub #2: juli-augustus-september 2023

Het concept van het boekenabonnement van The Broken Binding legde ik al in detail uit in mijn eerste bericht hierover, maar in het kort gezegd is dit een abonnement, zoals Fairyloot of Illumicrate, met dat verschil dat The Broken Binding zich toespits op oudere boeken die eerder nog niet werden uitgegeven in een hardback formaat en dan met specifieke focus op series van maximaal drie boeken.

Ondertussen ontving ik al mijn eerste trilogie van hen en was danig onder de indruk van de kwaliteit en aandacht die aan de speciale edities werd gegeven. Dus ik was reuze benieuwd naar hun volgende serie!

Deze keer zou het Chronicles of the Wolf Queen van K.S. Villoso worden.

A queen of a divided land must unite her people, even if they hate her, even if it means stopping a ruin that she helped create. A debut epic fantasy from an exciting new voice.

“I murdered a man and made my husband leave the night before they crowned me.”

Born under the crumbling towers of Oren-yaro, Queen Talyien was the shining jewel and legacy of the bloody War of the Wolves that nearly tore her nation apart. Her upcoming marriage to the son of her father’s rival heralds peaceful days to come.

But his sudden departure before their reign begins fractures the kingdom beyond repair.

Years later, Talyien receives a message, urging her to attend a meeting across the sea. It’s meant to be an effort at reconciliation, but an assassination attempt leaves the queen stranded and desperate to survive in a dangerous land. With no idea who she can trust, she’s on her own as she struggles to fight her way home.

Voordat deze trilogie uitgekozen werd voor dit abonnement, had ik er eigenlijk nog nooit over gehoord. De premisse klinkt wel ok, hoewel niet meteen iets wat ik spontaan naar zou gaan grijpen. Maar ik sta volledig open om mij te doen verrassen en deze pareltjes die The Broken Binding weer produceerden zullen daar zeker bij helpen.

Deze trilogie werd dus verstuurd voor de maanden juli, augustus en september. Ik kreeg alle drie de boeken net voor het einde van hun maand, alleen liep boek twee wat schade op, maar dit werd heel goed aangepakt door de klantendienst bij The Broken Binding.

Zoals steeds was het boek heel goed verpakt voor verzenden en ook nog eens ingepakt als een cadeautje. Het is echt een plezier om pakketjes van The Broken Binding uit te pakken, niet alleen doordat ze echt als cadeautjes worden gepresenteerd, maar ook voor hun fantastische oog voor detail. Zoals hier weer met de thematische sticker.

Net als vorige keer komt elk boek met een bijhorende boekenlegger. Deze voor mijn eerste boek zat er echter niet bij, maar die werd wel netjes mee gestuurd met het tweede boek!De omslagen van de boeken zien er niet echt anders uit dan de standaard omslag, maar bij de rest van het boek hebben ze zich wel goed uitgeleefd. Hierbij lieten ze zich bij de vormgeving volledig inspireren door de titels van de boeken.

Zo heet boek 1 The Wolf of Oren-Yaro en maakt de wolf prominent deel uit van het boek.
Op de harde cover staat een grommende wolf weergegeven in bronskleurige folie, wiens illustratie doorloopt over de rug en achterkant, op het boekenblok staat een heel duidelijke illustratie gespoten met een wolf, en ook op de schutbladen komt de wolf terug.

Hetzelfde met boek 2 The Ikessar Falcon, maar dan uiteraard met een valk.
Zoals ik eerder al aangaf, met dit tweede boek had ik wel een beetje ongeluk.

Bij het uitpakken van het boek merkte ik al op dat er een klein krasje door de tekening op de gespoten rand zat. Een beetje sneu, maar ik kon er ergens wel mee leven.
Waar ik niet meteen mee kon leven was dat toen ik het boek doorbladerde, een deel van de bladzijden los kwamen uit de lijm. Het voelde een beetje zoals bij een cursusblok, waar de bladzijden gemakkelijk losgeven.
De klantendienst van The Broken Binding was echter uiterst ontvankelijk en bood onmiddellijk aan om mijn exemplaar te vervangen, nadat ze fotografisch bewijs hadden ontvangen dat ik de titelpagina van het boek had uitgescheurd. Een paar weken later had ik al het vervangexemplaar in handen. Het eerste exemplaar mocht ik ook houden, hoewel ik niet meteen weet wat ik daarmee kan doen, vooral met de losse bladeren en de extra die ik zelf heb moeten los scheuren. Maar dat is een luxeprobleem natuurlijk!

Ten slotte ook nog even boek 3, The Dragon of Jin-Sayeng, tonen waarvan de layout uiteraard helemaal in het teken van de draak staat.

Ook de bijgeleverde boekenleggers pasten perfect bij het geheel, zowel qua kleuren als vormgeving. Ik ben echt wel fan van boekenleggers passend bij het boek, meer dan ingebonden leeslinten eigenlijk.


Van mij dus weer niks dan lof voor The Broken Binding, zowel voor hun toewijding bij het ontwikkelen van deze speciale edities, als voor hun professionele en heel reactieve klantendienst!

De volgende serie, voor het abonnement van oktober tot december, is de Powder Mage Trilogy van Brian McCellan.
Hoewel ik er zeker niet aan twijfel dat de edities die The Broken Binding gaan produceren heel mooi zullen zijn, heb ik besloten voor deze mijn recht tot overslaan te benutten. Ik was eens vroeg genoeg mee bij hun aankondiging om nog te kunnen overslaan en toen ik de korte inhoud van de serie las, wist ik meteen dat deze niks voor mij zou zijn. Zo laat ik de kans aan fans van deze serie (want daar zijn er blijkbaar wel wat van) om deze speciale edities te bemachtigen!
Dus een volgende update voor deze abonnementsservice zal niet voor april volgend jaar zijn!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Dat zijn inderdaad opnieuw prachtexemplaren. Fijn dat er zo correct gereageerd werd op je mailtje over het beschadigde/kapotte boek. Plus dat je op tijd was om de volgende editie over te slaan want naast een mooie verpakking wil je uiteraard ook een verhaal dat je aanspreekt. De ruimte in onze boekenkasten is immers niet eindeloos (en het budget jammer genoeg ook niet).

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.