Gelezen

Oktober TBR: Becca’s Spookoplathon 2023

Al sinds 2020 doe ik elk jaar in september mee met Becca’s maandlange readathon gebaseerd op het welbekende Monopoly bordspel. Hiervoor maakt Becca elk jaar haar eigen versie van het Monopoly bord, specifiek voor het uitkiezen van de boeken die je die maand gaat lezen.

Dit jaar kwam er in september echter geen aankondiging van de Bookoplathon, wat wel te verwachten was, gezien Becca’s drukke agenda voor september. Maar dan verscheen dit filmpje op haar kanaal met de aankondiging voor een Spookoplathon voor de maand oktober!

Nu, in oktober ga ik zelf nog eventjes op reis, dus geen idee hoeveel ik ga lezen die maand en of ik in de traditionele spooky oktober mood ga zijn, maar een TBR opstellen is altijd leuk en kan geen kwaad 😀
Zoals steeds goot ik mijn spel in een Excel tabel en gooide ik met virtuele dobbelstenen in plaats van echte, maar het komt allemaal op hetzelfde neer.

Voor de algemeen fonds kaarten trok ik 16 opdrachten uit mijn TBR jar en lijstte deze op in de Excel.
Voor de kans kaarten deed ik hetzelfde maar hierbij koos ik titels van boeken, waarbij ik voor mijn keuze in eerste instantie alleen maar ongelezen Owlcrate boeken koos, vervolgens fysieke boeken met een meer spooky/duister/hekserig gevoel en ten slotte aanvulde met een leesclub boek.
Voor één vakje op het spelbord paste ik de opdracht aan, omdat ik geen zin heb om een enquête te maken. Poll Pick verving ik door een boek dat eerder al op een TBR van mij stond, maar nog niet werd gelezen.
Voor de dobbelstenen en het kiezen van de kaarten gebruikte ik de ASELECTTUSSEN functie in Excel, die een willekeurig resultaat geeft telkens je op enter drukt.
En het bord opende ik dan gewoon op mijn computer en volgde zo de vakjes waarin ik terecht kwam.

Voor het aantal worpen besloot ik Becca’s voorbeeld te volgen en te gaan voor 5 worpen, wat dan in principe gelijk staat aan 5 boeken, tenzij ik een dubbel cijfer zou werpen, waardoor nog een extra worp wordt vereist. Deze keer was dit niet het geval, dus hier zijn mijn 5 TBR boeken voor oktober:

# D1 D2 Opdracht Gekozen boek
1

Green: Een boek met een hoofdzakelijk groene cover Adalyn Grace – All the Stars and Teeth
Gezien ik toch wel mijn Owlcrate boeken wil lezen en deze goed bij deze opdracht past, waag ik het erop om deze al te kiezen, ook al kan die nog geselecteerd worden via een kans kaart. Als dat het geval zou zijn, dan kan ik nog wisselen.
Andere opties die ik wil lezen: Mexican Gothic, Weyward, A House with Good Bones, Elektra, Everyone in my Family has Killed Someone of The Beautiful Ones. Keuze te over dus!
2

Are we out of the woods yet?: Lees een boek dat zich afspeelt in het bos of een landelijke/geïsoleerde locatie of een boek met bomen op de omslag. Ava Reid – The Wolf and the Woodsman
Ik wil al jaren een Ava Reid boek lezen en deze voelt echt ook als een herfstboek: een duister sprookje in het bos!
3

Daphne du Maurier: De koningin van de donkere, beklijvende, atmosferische literatuur. Lees een gotic verhaal. Erin A. Craig – Small Favors
Ik kocht dit boek vorig jaar in Londen, omdat ik na het lezen van House of Salt and Sorrows van dezelfde auteur nieuwsgierig ben naar de verdere ontwikkeling van deze auteur. Hoewel ik toch wel wat ontgoocheld was in dat boek, had het toch heel wat elementen waar ik fan van ben, onder andere dus gothic-vibes. Ik ben niet echt zeker of dit boek van haar ook die gothic-vibes zal hebben, gezien de cover dit niet meteen uitstraalt.
Als dit boek toch niet blijkt te passen, dan denk ik dat ik ga voor Silvia Moreno-Garcia – Mexican Gothic
4

Chance #3 Tara Sim – Scavenge the Stars
Nog een Owlcrate boek, eentje van een auteur waar ik al eens een boek van las (The City of Dusk) en graag las. Dus wel benieuwd naar haar eerdere werk.
5

Candy Corn: Een lief boek! Iets dat allemaal sfeer is en geen inzet. Misschien een leuke romance of een gezellige roman. Ashley Poston – The Dead Romantics
Een romantisch boek, maar toch met een spooky insteek. Ideaal voor oktober me dunkt!
Een andere optie dat ook op mijn TBR staat sinds ik erover hoorde is The Very Secret Society of Irregular Witches van Sangu Mandanna, maar omdat ik het andere boek een tijdje terug fysiek kocht in de Waterstones, geef ik deze voorrang.

En dit waren mijn vijf worpen en TBR voor oktober. Van de vijf, koos ik er meteen ook vier die mee in de kans kaarten zaten, net omdat dit ook boeken zijn waar ik ofwel voorrang aan wil geven, ofwel toch passend zijn voor een oktober TBR!
Doet er nog iemand mee met deze readathon?

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.