Gelezen

Wat ik wil lezen in februari 2021

Ook al heb ik tijdens het schrijven van deze zin nog geen enkel blad in een boek gelezen, ik had toch op voorhand – net als in januari – een trekking gedaan uit mijn opdrachtenpot, om een lijstje met boeken op te stellen die ik absoluut in februari gelezen wil hebben.
Ik gooide met een virtuele dobbelsteen (a.k.a. ASELECTTUSSEN( 1; 6) in excel) om te beslissen hoeveel boeken ik vast zou leggen en gooide een 3. Mooi doenbaar voor deze kortste maand van het jaar.

Voor ik toon welke opdrachten ik trok voor mijn drie boeken, wil ik even tonen – op verzoek van Haaike – welke opdrachten er allemaal in de pot zitten.

Momenteel zijn het er 72, zowel gemakkelijke opdrachten als opdrachten die mij echt het hoofd gaan doen breken.
Mijn plan is wel om telkens de opdrachten die al aan de beurt zijn gekomen apart te houden bij een nieuwe trekking, dus er is altijd ruimte om nieuwe opdrachten toe te voegen. Dit is mijn manier van zeggen dat suggesties zeker en vast welkom zijn 😉

De drie getrokken opdrachten voor februari werden:

 • TBR: laagste waardering: Lees een boek van je te-lezen lijst dat op Goodreads de laagste gemiddelde waardering kreeg.
 • Auteur: vrouw: Lees een boek van een vrouwelijke auteur
 • Boek met een kaart: Lees een boek waar een kaart in voorkomt

Als extra opdracht aan mezelf besloot ik om voor de opdrachten alleen maar fysieke boeken uit mijn boekenkast te kiezen.

Dan zou dit nu het moment zijn waar ik jullie mijn leeslog pagina voor februari laat zien, waarin ik ook neerpende welke boeken ik voor de opdrachten selecteerde. Helaas is het niet alleen met het bloggen en lezen dat het momenteel wat moeilijk en traagjes gaat 😉 .
Daarom gewoon een foto van de boeken zelf:

 • TBR: laagste waardering:
  Het voordeel van alles goed bijhouden op Goodreads is dat ik dus ook gemakkelijk kon achterhalen welk van mijn ongelezen boeken in de kast de laagste score had. Dit bleek De Sciencefictionschrijver van Bavo Dhooge te zijn, een boek dat ik een aantal jaren terug kocht op het Boekenfestijn.
  Gemiddeld heeft deze slechts 2,79 sterretjes op Goodreads, MAAR er zijn ook maar 29 mensen die dit boek daar hebben beoordeeld. Dus ik probeer echt wel met een volledig neutrale verwachting het boek binnen te gaan. Ik kocht het per slot van rekening omdat de flaptekst mij aansprak!
 • Auteur: vrouw:
  Dit was een beetje moeilijker om te kiezen, gezien het een vrij ruime opdracht is en ik heel veel ongelezen boeken van vrouwelijke auteurs heb liggen. Uiteindelijk koos ik voor Legendborn van Tracy Deonn, een boek dat ik ontving in één van mijn laatste Owlcrate dozen.
  Ik koos voor dit boek, omdat ik het de laatste tijd overal zie opduiken in video’s op YouTube met enorm lovende kritiek, dus ik ben echt wel curieus. Plus, het is geïnspireerd op de legende van koning Arthur, dus het klinkt echt wel iets voor mij.
 • Boek met een kaart:
  Ook hier had ik voldoende boeken om uit te kiezen, gezien kaarten toch wel heel vaak samen gaan met Fantasy boeken. Opnieuw koos ik voor een boek dat ik ooit eens kreeg in een Owlcrate doos en dat ik vorig jaar een aantal keer had geselecteerd om te lezen, maar nooit toe ben gekomen: Four Dead Queens van Astrid Sholte.

In januari las ik braafjes alle boeken die ik had geselecteerd (naast nog 8 boeken), dus benieuwd hoe ik het er in februari vanaf breng. Zoals gezegd, momenteel nog niet heel goed, gezien het lezen mij precies niet wil lukken.

Is er een boek dat jullie absoluut deze maand willen lezen?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

 • Evelien Van de Perre

  Niet specifiek een bepaald boek, maar gewoon al beginnen en uitlezen zou tof zijn 😀
  Ik ga ook voor een papieren versie deze maand. Ik zet al mijn hoop op de krokusvakantie en de kinderen die dan niet thuis zijn!

  Een misschien een idee voor een opdracht: titel met rijm in

 • Le petit requin

  Oh, tof om alle opdrachten te zien! Ik bookmark deze post alleszins voor wanneer ik inspiratie zoek, merci 🙂
  Het is al vrij omvattend, dus extra suggesties vind ik niet makkelijk 😉 Misschien kan je nog iets doen rond het hoofdpersonage (op basis van ras, gender, nationaliteit…)?