Gelezen

Gelezen in augustus 2023

Augustus was de maand van de Autumn Equinox van de magical readathon, een event die er doorgaans voor zorgt dat ik enorm veel boeken lees. Deze keer was ik er door omstandigheden minder mee bezig dan andere jaren, maar slaagde er toch in om mijn vereiste examens te slagen, plus extra!
In augustus las ik ook beduidend kleinere boeken, tussen gigantische exemplaren door. Ik heb heel hard genoten van de enorme Fantasy boeken, maar soms had ik nood aan iets luchtiger leesvoer om de spanning te breken, en dan waren kleine novelles of graphic novels ideaal!

In totaal las ik in augustus 12 boeken, goed voor 4530 bladzijden. Het gemiddelde augustus boek komt zo op 378 blz/boek.

Het was ook een maand van twee boeken met één ster en twee vijfsterrenboeken en alles daar tussenin. Hierdoor komt het gemiddelde boek van augustus op 3,4 sterretjes.

Qua doelgroep wisselde ik tussen 2 Young Adult boeken en 10 volwassen boeken.

Zoals steeds varieerde ik ook in leeswijze, met 3 e-boeken, 2 audioboeken en 7 boekenkast-boeken.

Voor de genres wisselde ik tussen 4 genres, namelijk mysterie (1), strip (3), romantiek (3) en fantasy (5).

Voor de taal bleef ik weer in het Engels hangen en las ik geen enkel boek in het Nederlands.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in augustus las en mijn beoordeling in sterretjes.
Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kunnen bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat! Soms ga ik spoilers ook gaan verbergen achter een zwarte band, die je kan lezen door de tekst te selecteren zoals hier!

 1. Thakrar, Shveta – Star Daughter ★★★
 2. Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 3 (Saga #3) ★★★★
 3. Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 4 (Saga #4) ★★★★
 4. Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 5 (Saga #5) ★★★★
 5. Feeney, Alice – Daisy Darker 🎧 ★★★★★
 6. Lloyd-Jones, Emily – The Bone Houses ★★★★
 7. Hazelwood, Ali – Stuck with You (The STEMinist Novellas #2) ★★★
 8. Hazelwood, Ali – Below Zero (The STEMinist Novellas #3) ★★★
 9. James, Eloisa – The Ugly Duchess (Fairy Tales #4)
 10. Sanderson, Brandon – Oathbringer (The Stormlight Archive #3) ★★★★★
 11. Wells, Martha – Witch King
 12. Abercrombie, Joe – Best Served Cold (First Law World #4) 🎧 ★★★★

Thakrar, Shveta – Star Daughter ★★★

Genre: Young Adult Fantasy

If the night sky holds many secrets, it holds Sheetal Mistry’s secret the closest. A secret that explains why her hair is the silver of starlight, or why some nights the stars call Sheetal by name.

Stars like her mother, who returned to her place in the constellation Pushya years ago. Since that day, Sheetal has been forced to hide.

But as her seventeenth birthday draws near, the pull from the sky is growing stronger. So strong that Sheetal loses control, and a flare of starfire burns her human father—an injury only a full star’s blood can heal.

Sheetal has no choice but to answer the starsong and ascend to the sky. But her celestial family has summoned her for a reason: to act as their human champion in a competition to decide the next ruling house of heavens.

Desperate to save her father, Sheetal agrees. But nothing could have prepared Sheetal to face the stars’ dark history—or the forces that are working to shut the gate between the realms for good.

Dit boek stond ongelezen op mijn boekenplank sinds ik het kreeg in mijn toenmalige Owlcrate-abonnement van augustus 2020. Ik weet nog dat ik toch vrij enthousiast was over dit boek toen ik het kreeg, maar toch ben ik er tot nu nooit daadwerkelijk aan toe gekomen om het op te pakken.

Dit bleek uiteindelijk een prima op zichzelf staande YA-fantasie te zijn.
Aan de ene kant hield ik erg van de beelden en het leren over een nieuwe mythologie, maar aan de andere kant voelde het een beetje onderontwikkeld en te vaag. Het las alsof dit verhaal geschreven was voor mensen die al bekend waren met de mythen en legendes.

Maar op zich zeker een goed afgerond verhaal, wat een hele prestatie is voor een standalone met deze thema’s. Het einde was ook vrij oké, bevredigend.

Ik zou dit waarschijnlijk leuker hebben gevonden als ik jonger was. Nu kan ik het gewoon waarderen vanwege het feit dat ik denk dat de beoogde doelgroep dit wel geweldig zou vinden.

Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 3 (Saga #3) ★★★★

Genre: Fantasy Graphic Novel

The Eisner, Harvey, and Hugo Award-winning phenomenon continues, as new parents Marko and Alana travel to an alien world to visit their hero, while the family’s pursuers finally close in on their targets.

Collects: Saga #13-18.

Younger writers are always looking for “blurbs”, one of the few words that sounds exactly as awful as the crime it’s describing

Oef! Wat een rollercoaster! Op naar volume 4!

Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 4 (Saga #4) ★★★★

Genre: Fantasy Graphic Novel

THE #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER RETURNS! Visit new planets, meet new adversaries and explore a very new direction, as Hazel becomes a toddler while her family struggles to stay on their feet.

Collects: Saga #19-24.

Ooh, wat ben ik kwaad geweest op verschillende van onze hoofdpersonages, lol. Als je zulke emoties voelt, dan is dat zeker een teken dat het verhaal je goed te pakken heeft. En de tekeningen zijn echt geweldig!

Vaughan, Brian K. & Staples, Fiona – Saga, Volume 5 (Saga #5) ★★★★

Genre: Fantasy Graphic Novel

Multiple storylines collide in this cosmos-spanning new volume. While Gwendolyn and Lying Cat risk everything to find a cure for The Will, Marko makes an uneasy alliance with Prince Robot IV to find their missing children, who are trapped on a strange world with terrifying new enemies.

Collects: Saga #25-30.

Blijft dezelfde kwaliteit leveren als de voorgaande volumes. Leuk, origineel, verontrustend, absurd, met diepe thematiek en een spannende verhaallijn, met het artwork als fantastische bonus!

🎧 Feeney, Alice – Daisy Darker ★★★★★

Genre: Mysterie

The New York Times bestselling Queen of Twists returns…with a family reunion that leads to murder.

After years of avoiding each other, Daisy Darker’s entire family is assembling for Nana’s 80th birthday party in Nana’s crumbling gothic house on a tiny tidal island. Finally back together one last time, when the tide comes in, they will be cut off from the rest of the world for eight hours.

The family arrives, each of them harboring secrets. Then at the stroke of midnight, as a storm rages, Nana is found dead. And an hour later, the next family member follows…

Trapped on an island where someone is killing them one by one, the Darkers must reckon with their present mystery as well as their past secrets, before the tide comes in and all is revealed.

With a wicked wink to Agatha Christie’s And Then There Were None, Daisy Darker’s unforgettable twists will leave readers reeling.

Ik kon dit audioboek gewoon niet wegleggen! Zo meeslepend. Het droeg me ook volledig doorheen het in elkaar zetten van deze Orbit!
Hoewel dit waarschijnlijk een verhaal is waarin ik, als ik er te lang over na zou denken, plotgaten en zaken zou ontdekken die nergens op slaan, ga ik dit niet doen. Ik heb me rot geamuseerd tijdens het luisteren en ik ga die ervaring niet bederven met over analyseren.

Ik hield enorm veel van de onheilspellende atmosfeer, het claustrofobische gevoel van gevangen zitten vanwege de getijden, het prachtige oude Victoriaanse landhuis en de raadselachtige rijmpjes. Die laatste maken een voor mij meeslepend verhaal steeds des te meeslepender! Het einde was een shocker en de kers op de taart!

Lloyd-Jones, Emily – The Bone Houses ★★★★

Genre: Young Adult Fantasy

Seventeen-year-old Aderyn (“Ryn”) only cares about two things: her family, and her family’s graveyard. And right now, both are in dire straits. Since the death of their parents, Ryn and her siblings have been scraping together a meager existence as gravediggers in the remote village of Colbren, which sits at the foot of a harsh and deadly mountain range that was once home to the fae. The problem with being a gravedigger in Colbren, though, is that the dead don’t always stay dead.

The risen corpses are known as “bone houses,” and legend says that they’re the result of a decades-old curse. When Ellis, an apprentice mapmaker with a mysterious past, arrives in town, the bone houses attack with new ferocity. What is it that draws them near? And more importantly, how can they be stopped for good?

Together, Ellis and Ryn embark on a journey that will take them deep into the heart of the mountains, where they will have to face both the curse and the long-hidden truths about themselves.

Nog een Owlcrate-boek dat al te lang in mijn boekenkast heeft gelegen en dit was een winnaar!
Ik hield echt van het gezapige tempo en de griezelige, beklijvende, herfstachtige sfeer. Dit is echt een uitstekende metgezel voor donkere oktoberdagen, of zoals het was toen ik het las, zeer sombere en bijna koude augustusavonden.
Hoewel het plot een beetje voorspelbaar was en het tempo een paar keer haperde, heb ik dit boek met veel plezier gelezen.

Hazelwood, Ali – Stuck with You (The STEMinist Novellas #2) ★★★

Genre: Romantiek

Nothing like a little rivalry between scientists to take love to the next level.

Mara, Sadie, and Hannah are friends first, scientists always. Though their fields of study might take them to different corners of the world, they can all agree on this universal truth: when it comes to love and science, opposites attract and rivals make you burn…

Logically, Sadie knows that civil engineers are supposed to build bridges. However, as a woman of STEM she also understands that variables can change, and when you are stuck for hours in a tiny New York elevator with the man who broke your heart, you earn the right to burn that brawny, blond bridge to the ground. Erik can apologize all he wants, but to quote her rebel leader—she’d just as soon kiss a Wookiee.

Not even the most sophisticated of Sadie’s superstitious rituals could have predicted such a disastrous reunion. But while she refuses to acknowledge the siren call of Erik’s steely forearms or the way his voice softens when he offers her his sweater, Sadie can’t help but wonder if there might be more layers to her cold-hearted nemesis than meet the eye. Maybe, possibly, even burned bridges can still be crossed….

Vlot en leuk tussendoortje om in één keer uit te lezen. Niet veel over te zeggen. Is een beetje als een aflevering van een soap.

Hazelwood, Ali – Below Zero (The STEMinist Novellas #3) ★★★

Genre: Romantiek

It will take the frosty terrain of the Arctic to show these rival scientists that their chemistry burns hot.

Mara, Sadie, and Hannah are friends first, scientists always. Though their fields of study might take them to different corners of the world, they can all agree on this universal truth: when it comes to love and science, opposites attract and rivals make you burn…

Hannah’s got a bad feeling about this. Not only has the NASA aerospace engineer found herself injured and stranded at a remote Arctic research station—but the one person willing to undertake the hazardous rescue mission is her longtime rival.

Ian has been many things to Hannah: the villain who tried to veto her expedition and ruin her career, the man who stars in her most deliciously lurid dreams…but he’s never played the hero. So why is he risking everything to be here? And why does his presence seem just as dangerous to her heart as the coming snowstorm?

Net als de vorige twee novelles in deze trilogie was deze gewoon leuk, niet meer niet minder.

James, Eloisa – The Ugly Duchess (Fairy Tales #4)

Genre: Historische romantiek

How can she dare to imagine he loves her… when all London calls her The Ugly Duchess?

Theodora Saxby is the last woman anyone expects the gorgeous James Ryburn, heir to the Duchy of Ashbrook, to marry. But after a romantic proposal before the prince himself, even practical Theo finds herself convinced of her soon-to-be duke’s passion.

Still, the tabloids give the marriage six months.

Theo would have given it a lifetime… until she discovers that James desired not her heart, and certainly not her countenance, but her dowry. Society was shocked by their wedding; it’s scandalized by their separation.

Now James faces the battle of his lifetime, convincing Theo that he loved the duckling who blossomed into the swan.

And Theo will quickly find that for a man with the soul of a pirate, All’s Fair in Love — or War.

Nope, dit was het niet.
Het begin was veelbelovend, maar van zodra de misleiding aan het licht kwam, ging het verhaal alleen maar bergafwaarts en maakte me zo kwaad.

De held was een onvolwassen idioot en gedraagt zich werkelijk onvergeeflijk.
Oké, hij was superjong, wat nog steeds geen excuus is, maar ik had gehoopt dat hij snel zou inzien hoe ondoordacht en overhaast hij had gehandeld en dat dan het verontschuldigende deel van het verhaal zou beginnen. Helaas ging het van kwaad tot erger en moesten we ZEVEN jaar doorstaan waarin de held olijk de wereld rondzwierf en deed wat hij maar wou (en met wie hij maar wou!), terwijl ze thuis dachten dat hij waarschijnlijk dood was.
Zodra hij plotseling de openbaring krijgt dat hij terug naar huis wil, voelt hij nauwelijks spijt van zijn daden en vindt hij dat hij het recht had om te handelen zoals hij deed.

De heldin had een serieuze ruggengraat. Ik was meteen gewonnen voor hoe ze voor zichzelf opkwam en hoe ze in de nasleep een succesvol leven voor zichzelf opbouwde.
Maar dan valt dit allemaal in het water met hoe snel ze zich weer laat overhalen door de arrogante held, ondanks het feit dat hij zich niet verontschuldigt en zich overdreven zelfingenomen voelt en haar zelfs bijna de schuld geeft van de manier waarop de dingen zijn gelopen.

Ugh, deze verhaallijn maakte mij zo kwaad!

Sanderson, Brandon – Oathbringer (The Stormlight Archive #3) ★★★★★

Genre: Epic fantasy

In Oathbringer, the third volume of the New York Times bestselling Stormlight Archive, humanity faces a new Desolation with the return of the Voidbringers, a foe with numbers as great as their thirst for vengeance.

Dalinar Kholin’s Alethi armies won a fleeting victory at a terrible cost: The enemy Parshendi summoned the violent Everstorm, which now sweeps the world with destruction, and in its passing awakens the once peaceful and subservient parshmen to the horror of their millennia-long enslavement by humans. While on a desperate flight to warn his family of the threat, Kaladin Stormblessed must come to grips with the fact that the newly kindled anger of the parshmen may be wholly justified.

Nestled in the mountains high above the storms, in the tower city of Urithiru, Shallan Davar investigates the wonders of the ancient stronghold of the Knights Radiant and unearths dark secrets lurking in its depths. And Dalinar realizes that his holy mission to unite his homeland of Alethkar was too narrow in scope. Unless all the nations of Roshar can put aside Dalinar’s blood-soaked past and stand together–and unless Dalinar himself can confront that past–even the restoration of the Knights Radiant will not prevent the end of civilization.

God, wat hou ik van deze wereld en personages!

Stormlight-boeken zijn zo moeilijk om recensies voor te schrijven. Afgezien van loven en verzuchten over hoe goed ze wel niet zijn, is het zo moeilijk om iets samenhangends en toch beknopts te schrijven dat de rijkdom van het verhaal, de wereld en de personages adequaat kan omvatten. Het is gewoon ongelooflijk hoe één persoon dit allemaal heeft bedacht.
Oathbringer is niet anders. Terwijl boek 1 het boek van Kaladin was en boek 2 dat van Shallan, was dit het boek van Dalinar en STORMS zijn achtergrondverhaal is zo emotioneel!

“To love the journey is to accept no such end. I have found, through painful experience, that the most important step a person can take is always the next one.”

Dit boek ging zo veel over geestelijke gezondheid, hoe je omgaat met traumatische ervaringen, hoe je in het reine kunt komen met slechte beslissingen, bewust en onbewust genomen, hoe je de manier kunt veranderen waarop je naar jezelf en/of anderen kijkt.
Onze drie hoofdpersonages – Dalinar, Shallan en Kaladin – lijden allemaal aan een vorm van depressie en het is zo interessant om te lezen hoe ieder daar op een andere manier mee omgaat.

Dit boek was tamelijk traag, wat een van de belangrijkste punten van kritiek is die ik online over dit boek zie, maar ik vond het geweldig dat het rustig voortkabbelde en ons soms gewoon in de hoofden van mensen liet zitten, stagneerde en denkprocessen herhaalde tot een soort resolutie naar boven kwam drijven. Dit maakte het zoveel realistischer en pakkender.
Tegelijkertijd zijn de waanzinnige reikwijdte en intense verhaallijn zo ontzagwekkend! Hoe de plot langzaam werd onthuld, en zelfs groter bleek te zijn dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ugh, het is gewoon zo ontzettend goed!

SPOILERS in een verstrooiing van gedachten vanaf dit punt!
.
.
.
.
.
.
.

“Sometimes a hypocrite is nothing more than a man in the process of changing.”

Zoals ik al zei, concentreerde dit boek zich meer op het achtergrondverhaal van Dalinar en ik ben hem nog meer gaan waarderen, wetende vanwaar hij komt, hoe gebrekkig hij is en hoeveel hij worstelt.
Ik vond hem al leuk uit eerdere boeken, maar eerder omdat hij de persoon was die we geacht werden leuk te vinden, omdat hij op een voetstuk werd geplaatst als het rolmodel voor eer en moed. Nu leerden we over zijn gruwelijke verleden en de vreselijke dingen die hij heeft gedaan, en hoe hij hier nu probeert mee om te gaan, terwijl hij tegelijkertijd probeert het soort persoon te worden waar hij zelf naar op kijkt.

“It’s okay for me to enjoy this,” Shallan said, as if discovering something precious. “It’s all right to celebrate. Even if things are terrible in the world, it’s all right.”

Shallan bleef groeien en haar talent van lichtweven ontwikkelde zich op een heel interessante manier. Het was fascinerend te lezen hoe ze zichzelf zag en hoe ze haar alter ego’s werd, om haar pijn en schuldgevoel in hokjes te kunnen weg steken.
Haar spren Pattern – ”NO MATING!” – is heel vertederend en schattig. Al vraag ik me af of hij echt het beste met Shallan voor heeft.

“We’re entering an era of gods, Adolin thought.

Ik vond de ontwikkeling van haar relatie met Adolin erg leuk. Hun interacties zijn heel schattig en lief en ik blijf voor ze supporteren.

Over Adolin gesproken: ik was bang dat hij in dit boek zou sterven.
Omdat hij Sadeas vermoordde en een soort heldencomplex had en Shallan een beetje te veel naar Kaladin keek, vreesde ik dat dit een voorafschaduwing was van zijn dood. Blij dat ik ongelijk had en ik vind het geweldig hoe hij Shallan echt ziet en weet wanneer ze een van haar omspring-persoonlijkheden is, terwijl niemand anders het lijkt op te merken. Ik vind het geweldig hoe zorgzaam hij is, zoals ook voor Renarin en zelfs het paard van zijn vader! Hoe schattig is dat?
En dan zijn hele ding met kledij! Heerlijk dat hij gewoon zelf kan naaien.
Ik ben ook erg blij dat hij niet ook een Radiant is geworden. Zorgt voor een zeer interessant contrast, maar ben benieuwd hoe zijn relatie met zijn shardblade zich verder zal ontwikkelen.

“You’ll never be able to do enough to satisfy yourself, Kaladin. That was still wonderful.”

Onze emo-jongen Kaladin had deze keer niet zoveel paginatijd, maar wat we zagen waren zulke geweldige voortzettingen van zijn verhaal. Ik vond het prachtig om zijn hereniging met zijn ouders te zien en hoe hij een soort afsluiting krijgt van zijn schuldgevoel over de dood van zijn broer .
Hij blijft nog steeds worstelen met zijn eigenwaarde, maar ook hier begint hij traag aan zijn genezingsproces, mede door zijn spren Syl als katalysator. Syl zorgt ook voor de broodnodige luchtige noot in de anders vrij depressieve zelf-beschuldigende perspectieven van Kaladin. Alleen was ik absoluut geen fan van hoe ze Kaladin steeds richting Shallan duwde. Blij dat Kaladin dat uiteindelijk in de kiem heeft gesmoord.

“Maybe I’m one of those punchy guys.”
Adolin stopped in place and grinned at Kaladin. “Did you just say ‘punchy guys’?”

Ook de interacties van Kaladin met Adolin zijn geweldig om te lezen. En in tegenstelling tot met Syl, lukt het Adolin wel om een zorgelozere Kaladin naar voor te laten komen. Een glimp van hoe hij zou zijn geweest zonder zijn zwaar belaste schouders.

“Life before death. Strength before weakness. Journey before destination.”

Ugh, er is nog zoveel dat ik niet heb aangesneden.
Jasnah’s terugkeer! De ondergang van Elhokar door de hand van Moash. Adolin die koning kon worden, maar weigerde waardoor we KONINGIN Jasnah krijgen, waar ik helemaal voor ben!
Renarin’s onthulling, het was duidelijk dat er iets mis was, maar wauw!
Bridge Four en hun ontwikkelingen. Teft, zijn verslaving en pogingen om te verbeteren waren zo hartverscheurend (“I will protect those I hate. Even if the one I hate most is myself.”) Rock en zijn familie! Lopen.
De Warbreaker-crossover!! Nightblood natuurlijk, en was dat Vivenna? Ugh, nu wil ik Warbreaker herlezen!
Venli en haar spren! En haar nieuwe rol bij de Voidbringers/Listeners. Wel een beetje teleurgesteld dat Eshonai dood is… Ze verdiende beter en Venli die het allemaal in gang heeft gezet blijft door de oog van de naald kruipen zonder echt veel berouw te voelen.
Moash, Moash, Moash, neen…
Odium. De Unmade. Lift. Taravangian. Enz.

Laat me maar gewoon ophouden en herhalen dat ik zo’n grote FAN ben van deze serie! Ik snap de hype volledig en deze is dubbel en dik verdiend!

Wells, Martha – Witch King

Genre: Fantasy

A story of power and friendship, of trust and betrayal, and of the families we choose.

“I didn’t know you were a… demon.”
“You idiot. I’m the demon.”
Kai’s having a long day in Martha Wells’ Witch King….

After being murdered, his consciousness dormant and unaware of the passing of time while confined in an elaborate water trap, Kai wakes to find a lesser mage attempting to harness Kai’s magic to his own advantage. That was never going to go well.

But why was Kai imprisoned in the first place? What has changed in the world since his assassination? And why does the Rising World Coalition appear to be growing in influence?

Kai will need to pull his allies close and draw on all his pain magic if he is to answer even the least of these questions.

He’s not going to like the answers.

Ik had zeer hoge verwachtingen van dit boek, maar vrijwel vanaf het begin was dit verhaal onsamenhangend, verwarrend en ontbrak het aan een emotionele band.

We worden onmiddellijk in de wereld gegooid en maken kennis met personages, plaatsen, terminologieën, zonder veel uitleg of context. Dit is wel vaker zo met nieuwe fantasiewerelden en het duurt vaak wel een paar hoofdstukken voordat het klikt. Hier is dit voor mij helaas nooit gebeurd, ondanks een lijst met peronae dramatis aan het begin van dit boek, die weinig hielp om de cast van personages in mijn hoofd onderscheidend te houden.

Het verhaal wordt verteld vanuit een dubbele tijdlijn.
We beginnen in het heden, waar we worden gebombardeerd met nieuwe termen en een wereld die zo groot is, alsof we die al zouden moeten kennen. Dit wordt gevolgd door een standpunt uit het verleden, dat soms enige context biedt voor wat we zojuist hebben gelezen.
Deze keuze maakte het erg moeilijk om daadwerkelijk in het verhaal te komen, omdat het je dwingt eerst pagina’s en pagina’s van een gebeurtenis te lezen, waarbij je je volledig verblind en verward voelt door een onbekende context, die pas hoofdstukken later een soort uitleg krijgt. Bovendien verhinderde dit dat ik enige vorm van verbondenheid met het verhaal of de personages voelde.
Het is duidelijk dat de auteur haar wereld heel goed kent, maar ze slaagt er niet in deze over te brengen op haar lezers. Alles blijft gewoon behoorlijk verwarrend en oppervlakkig. Ik moest mezelf er echt doorheen slepen, en ware het niet dat ik dit las voor een uitdaging, dan zou ik waarschijnlijk geen zin hebben gehad dit uit te lezen, aangezien ik mezelf verschillende keer betrapte op het diagonaal lezen.
Ik bleef hopen dat we een of andere bevredigende onthulling zouden krijgen, maar helaas, deze hoop was tevergeefs, omdat de daadwerkelijke onthulling zo’n anticlimax was dat ik hem bijna had gemist.

Dus ja, ik was erg teleurgesteld in deze. Het had de belofte van een unieke wereld met interessante ideeën en personages, maar dit werd nooit waargemaakt.

🎧 Abercrombie, Joe – Best Served Cold (First Law World #4) ★★★★

Genre: Grim dark fantasy

Springtime in Styria. And that means war. Springtime in Styria. And that means revenge.

There have been nineteen years of blood. The ruthless Grand Duke Orso is locked in a vicious struggle with the squabbling League of Eight, and between them they have bled the land white. While armies march, heads roll and cities burn, behind the scenes bankers, priests and older, darker powers play a deadly game to choose who will be king.

War may be hell but for Monza Murcatto, the Snake of Talins, the most feared and famous mercenary in Duke Orso’s employ, it’s a damn good way of making money too. Her victories have made her popular – a shade too popular for her employer’s taste. Betrayed, thrown down a mountain and left for dead, Murcatto’s reward is a broken body and a burning hunger for vengeance. Whatever the cost, seven men must die.

Her allies include Styria’s least reliable drunkard, Styria’s most treacherous poisoner, a mass-murderer obsessed with numbers and a Northman who just wants to do the right thing. Her enemies number the better half of the nation. And that’s all before the most dangerous man in the world is dispatched to hunt her down and finish the job Duke Orso started…

Springtime in Styria. And that means revenge.

Mijn recensie van dit boek kon je eerder hier al lezen!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.