Gelezen

Owlcrate inhaalproject

Tussen 2015 en 2020 had ik sporadische een abonnement op de boekendoos service van Owlcrate, een Amerikaans maandabonnement gericht op Young Adult Fantasy boeken en fandoms.
Voor mij was Owlcrate de eerste keer dat ik van zo’n boekenservice hoorde en van zodra ik dat deed was ik verkocht. Het duurde dan ook niet lang nadat ik erover hoorde, dat ik ook effectief een abonnement aanging.
Ondertussen zegde ik al een tijdje geleden mijn abonnement bij Owlcrate op, door een combinatie van stijgende verzendkosten, mijn dalende interesse in YA-boeken en het feit dat ik ondertussen ook andere boekenabonnementen aanging dichter bij huis.

Ook al kreeg ik mijn laatste Owlcrate boek al in november 2020, nog steeds heb ik nog een aantal Owlcrate boeken in de kast staan die ik nog niet heb gelezen. Hoog tijd dus dat ik daar eens werk van maak!

Doorheen mijn abonnementsperiodes bij Owlcrate kreeg ik 36 boeken, allemaal gericht op Young Adults en zo goed als allemaal met een voet in het fantasy of science-fiction genre.

Voor 2023 las ik van de 36 boeken al 23 uit, met een heel uiteenlopend niveau van succes. Sommige boeken las ik niet uit, een ander kreeg dan weer de volle 5 sterren!

Wat me brengt bij de nog overblijvende Owlcrate boeken die aan het begin van 2023 nog steeds ongelezen in mijn kast stonden. Dertien in totaal.

Van die dertien maken er tien deel uit van een serie, duologie of trilogie, en drie boeken zijn dus losstaande verhalen. Van drie van de series kocht ik zelfs het vervolg via Owlcrate, want zo vangen ze je wel met bijhorende edities bij hun eerste edities en ik ben dan voldoende vatbaar om zelfs als ik het boek nog niet heb gelezen, het vervolgdeel te willen kopen, lol.
De oudste van de ongelezen boeken staat al in mijn kast sinds april 2019, terwijl de recenste toch ook al van augustus 2020 dateert.

Aan het begin van 2023 had ik mij voorgenomen om eens echt werk te maken van die Owlcrate boeken. Gezien ik jaarlijks zo’n 100 boeken lees, leek het mij een zeer haalbare kaart om deze 13 ongelezen Owlcrate boeken hier deel van te laten uitmaken.
Uiteindelijk duurde het toch nog tot juni vooraleer ik het eerste ongelezen Owlcrate boek uit de boekenkast nam om te lezen. Sindsdien deed ik echt moeite om Owlcrate boeken in te plannen in mijn TBRs, waardoor ik terwijl ik dit schrijf toch al vijf Owlcrate boeken las.

Twee hiervan las ik in juni, eentje in juli en twee in augustus waarvoor ik mijn recensies nog moet schrijven.

Dit betekent dat om mijn onuitgesproken doel van begin 2023, om tegen het einde van het jaar al mijn ongelezen Owlcrate boeken te hebben gelezen, ik nog acht boeken te lezen heb. En om mezelf hiervoor een beetje meer verantwoordelijk te houden, besloot ik dus deze blogpost te schrijven! Dit dwong me ook om de Owlcrate boeken uit mijn boekenkasten te halen om foto’s te maken, zodat ik nu ook de nog ongelezen boeken apart op een meer zichtbare plek heb gezet!

Ik ben me er wel van bewust dat ik me steeds minder en minder aangetrokken voel tot YA-boeken. Vaak hebben ze wel een leuk idee als uitgangspunt, maar ligt de uitvoering me niet altijd meer. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar bij deze acht boeken wil ik er wel rekening mee houden dat ik ze niet perse helemaal hoef uit te lezen.
Voor het einde van 2023 wil ik voor alle acht minstens een poging doen om ze te lezen. Als ik geïntrigeerd ben en het boek uitlees, fantastisch! Maar als ik van in het begin niet veel voor het boek voel en me echt moet dwingen het te lezen, dan mag ik zeker niet aarzelen het boek gewoon opzij te leggen. Ofwel was het boek nooit iets voor mij, ofwel heb ik gewoon mijn venster gemist om dit boek te lezen.

Dit gezegd hebbende, lazen jullie ooit één van deze acht boeken? Is er eentje dat je me zou aanraden te lezen? Of net niet?
(Ondertussen begon ik al te lezen in We Hunt the Flame en, ugh, waarom las ik dit niet eerder, want dit is LEUK!)

Groetjes,
Charlotte

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.