Gemaakt

Pop voor E

Mijn jongste petekind E was jarig en ik was een beetje inspiratieloos over wat ik als cadeau kon geven.
De jongen is dol op auto’s en dinosaurussen en ik liet me al meermaals door dit gegeven inspireren als ik een cadeautje zocht, maar je kan uiteindelijk maar zoveel auto’s en dino’s geven.
En toen bedacht ik: waarom maak ik E’s poppenevenbeeld niet? Ik had dit voor zijn zussen gedaan, maar voor een jongen mag dit toch ook?

Ik begon met mijn standaardpatroon voor poppen en experimenteerde eerst even of ik die wat meer jongensachtig moest maken. Uiteindelijk zag ik daar van af en haakte ik gewoon zoals ik bij al mijn andere poppen had gedaan.

Wat ik wel veranderde was de taille, die ik minder liet inspringen en gewoon recht liet. Ook maakte ik de nek een pak langer dan anders, zodat die dieper en hopelijk ook steviger in het hoofd past.

Het haar is ook altijd iets wat veel tijd vraagt. Dat is wat de pop vooral herkenbaar maakt als een mini-kopie van de ontvanger, dus het is altijd wel wat experimenteren en zoeken hoe dit moet. Hier was dit niet anders, maar ik kan niet blijer zijn met het resultaat! Uiteindelijk was het de beslissing om de pop ook oortjes te geven die de puzzel in elkaar deed klikken!

Voor de kleertjes had ik veel te veel ideeën, maar een salopette moest er zeker en vast bij! En omdat E’s lievelingskleur geel is, kreeg die er een gele T-shirt bij.

Ik was ook geobsedeerd met het proberen maken van een poppenversie van de dinosaurustruien die ik voor kerstmis had gebreid.
Eerst maakte ik een groene versie van de gele gehaakte T-shirt van hierboven, maar dan met lange mouwen. Maar dan dacht ik: “Dit moet ik toch ook kunnen breien?”
Het duurde langer dan ik had gedacht om te produceren wat ik in mijn hoofd had en hoewel het nog niet helemaal perfect is, vind ik het wel enorm goed geslaagd! En de referentie werd meteen herkend, dus jeij!

Ten slotte wou ik koste wat het kost ook nog een ridderversie maken! Gezien ik eerder al eens een draak voor E haakte, vond ik het idee van een ridderpop wel toepasselijk!
Voor die garderobe haalde ik veel van de mosterd bij het patroon van Annelies Baes, dat ik lang geleden al eens maakte als kraamcadeau voor een collega.

Ik had nog meer ideeën voor kleertjes, maar geen tijd meer. Ideetje misschien voor een volgende verjaardag of gelegenheid 😉
In ieder geval, ik heb weer enorm veel plezier beleefd met het bedenken en bijeenhaken van dit alles. En petekind E was ook enthousiast, dus win-win-win!!

Groetjes,
Charlotte

8 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.