Gelezen

Boeken unhaul #2

In 2024 wil ik toch een iets grotere effort doen om boeken waar ik niet zoveel (meer) om geef een nieuwe thuis te bezorgen. Eind 2023 deed ik al een voorzet door een voorraadje boeken naar een plaatselijke boekenruilkast te brengen.

In dat bericht had ik het ook over het idee om een Vinted account op te starten, om te proberen of ik toch ook een paar centjes terug kan recupereren bij het vinden van een nieuwe thuis voor mijn boeken. En dat is nu precies wat ik een paar dagen geleden deed.

Voor mijn eerste introductie als Vinted-verkoper, koos ik 11 paperbacks uit mijn boekenkast, goed voor 10 Vinted artikelen!

Leigh Bardugo – Ninth House


Toen ik dit eind 2022 las, vond ik deze echt geweldig! [→ recensie]
Zijn opvolger, Hell Bent, die ik begin 2023 las, vond ik ook heel goed. [→ recensie]

Dus toen ze bij Illumicrate exclusieve speciale edities van deze twee boeken hebben gemaakt, heb ik deze gekocht.
Deze paperback hoef ik dus niet meer in mijn boekenkast te houden.

Adrian Tchaikovsky – Children of Ruin


Dit boek is het bewijs van hoe slecht het gesteld is met mij.
Ik kocht dit vervolg op het schitterende Children of Time in de Waterstones, tijdens de middagpauze op het werk, om daarna een paar weken later het nog eens te kopen, omdat ik vergeten was dat ik het al eens had gekocht.
Goed bezig, Charlotte!

Daniel O’Malley – The Rook


Een boek waarbij ik een tijdje terug de handdoek in de ring gooide. [→ recensie]
Gezien het mij niet kon bekoren, vind ik het ook niet nodig eraan vast te houden!

Karin Tanabe – The Gilded Years


Dit boek las ik wel helemaal uit, maar stelde me uiteindelijk toch teleur. [→ recensie]
Dus ook geen zin om hem te bewaren!

Natasha Ngan – Girls of Paper and Fire


En nog eentje dat ik maar zozo vond en waarbij ik geen interesse heb om de vervolgdelen te lezen. [→ recensie]

Renée Ahdieh – The Wrath & the Dawn


We doen verder met nog een ontgoochelend boek, waar ik niet verder mee wil. Ik las die zelfs nog voor ik recensies op deze blog begon te schrijven! [→ recensie]

Julianna Baggott – Pure & Fuse


Dit zijn dan weer twee boeken die ik nog niet heb gelezen, maar ook geen enkele interesse meer heb om ze te lezen. Ik denk dat deze dateren van de periode dat verhalen over dystopieën enorm in waren en hoewel ik nog wel interesse zou hebben in zo’n type verhaal, maar dan geen Young Adult versie.
Gezien dit twee boeken uit dezelfde serie zijn, heb ik dan ook besloten deze samen van de hand te doen.

Colleen Gleason – The Rest Falls Away


Ik denk dat ik deze ooit eens kocht op het boekenfestijn, maar zeker ben ik daar niet van. In ieder geval is mijn interesse om dit te lezen, een eerste boek in een serie over een vampierenjager, volledig verdwenen.

Lindsay Galvin – The Secret Deep


Dit boek kwam op mijn radar tijdens een swap, waarbij mijn lootje dit boek op haar wenslijst had staan. Ik bestelde het toen nog via het inmiddels heengegane Bookdepository, maar het exemplaar die ik ontving had een gigantische plooi in de achterflap. Zo wou ik dat niet aan mijn lootje geven, dus bestelde ik een nieuw exemplaar. Het beschadigde bleef in mijn boekenkast achter, maar interesse om het ook effectief te lezen was er nooit.

Stephanie Chong – Where Demons Fear to Tread


Waar ik deze op de kop tikte weet ik niet meer. Ik vermoed dat ik die eens meebracht uit Engeland. Ik denk dat ik die ook ooit moet hebben gelezen, maar een grote indruk liet het in ieder geval niet na.

Voilà, dat zijn mijn tien eerste artikelen als verkoper op Vinted.
Ik vond het best wel spannend om die te plaatsen: foto’s nemen, beschrijving schrijven, prijs bepalen. Ik heb maar wat gedaan. Ik zie wel hoe het loopt, als ik deze boeken echt op deze manier kan unhaulen.
In ieder geval was het voor mijn eerste artikel wel meteen prijs, want deze werd nog dezelfde dag verkocht! Dus hopelijk is dit een goed teken!

Voor zij die geïnteresseerd zijn, hier is een linkje naar mijn Vinted-profiel.

Word vervolgd, waarschijnlijk!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Irene

    Ik heb ook weleens een paar boeken verkocht via Vinted, wel maar voor 1 euro omdat ze al wel gelezen waren. Dat ging wel vlot! En fijn dat je er dan nog een centje aan overhoudt hé. Veel succes met de verkoop! Hopelijk steekt het niet te rap tegen (dat heb ik altijd, haha).

  • zwartraafje

    Ik was eerder deze maand ook weer aan het oprommelen in de boekenkasten. Nu nog zien wat ik met de afgeschreven boeken wil doen. We delen er trouwens eentje. The rest falls away is inderdaad nog een Boekenfestijn boek. Ik kocht toen de eerste drie delen en ook al vond ik het eerste boek best wel ok het is vervolgens nooit van gekomen om verder te lezen in deze reeks. The Rook én deel twee staan voorlopig wel nog in de kast vermits ik (als ik het me goed herinner tenminste) het eerste boek graag las. Het probleem is dat bij reeksen de zin bij mij soms verdwijnt wanneer er teveel tijd tussen zit.

    Vinted heb ik zelf nog steeds niet maar misschien moet ik het toch maar eens overwegen. Meestal plaats ik de boeken die een nieuwe thuis mogen krijgen op tweedehands. Al deel ik sommige ook gewoon uit, of ik breng ze naar de Kringloopwinkel of deSlegte.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.