Gelezen

Fairyloot #23: september 2022

Net zoals vorige maand, werd mijn Fairyloot doos van september op de 23ste dag van de maand geleverd.
Het thema van de maand was Farewell my love

De themakaart heeft opnieuw een prachtige illustratie.
De focus van deze doos zou liggen bij het onaardse en werd opgedragen aan personages die ofwel zelf op de rand van de dood hebben gestaan of hebben liefgehad en verloren. Maar afscheid hoeft niet altijd voor altijd te betekenen, toch?

Als eerste vond ik deze prachtig geïllustreerde onderzetters in de doos. De illustraties zijn door @stellabookishart gemaakt en het zijn allemaal giftige planten met misleidend mooie bloemen: vingerhoedskruid, nachtschade, nieskruid en wolfskers.

Deze keer zat ook Fairyloots laatste mini-schoteltje met een boekig personage in de doos. Of dat doet het kaartje toch uitschijnen.
Na Eros & Psyche, Addie LaRue, James Herondale en Rin, is het deze keer de beurt aan Cardan uit The Cruel Prince van Holly Black. De illustratie is van @arz28.


Een nieuw theeblik en wat een schoontje! Geïnspireerd door het boek van deze maand en ontworpen door @chattynora.
Wel een beetje verdacht om een giftige plant als ontwerp te kiezen voor een theeblik 😉

Vraagje: doe je je losse thee rechtstreeks in zo’n blik of doe je het toch eerst nog een een (plastic) zakje?

Jeij, nog eens een deken! Komt altijd van pas, zeker als we deze winter de verwarming wat lager zullen houden 😉
Amaai, maar wat een prachtig ontwerp zeg! De illustratie werd geïnspireerd door Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim. Ik las dit boek nog niet, maar ik las ondertussen wel haar vorige duologie waar al een tipje van de sluier over dit verhaal werd opgelicht, dus nieuwsgierig ben ik zeker wel! En dit deken, waauw, deze vind ik echt formidabel mooi.

Voor ik over het boek van de maand begin, eerst nog even de twee tarot kaarten van de maand: de gehangene en de dood, beide gepersonifieerd door personages uit dat boek, naar de hand van @arz28.

En het boek van september was Belladonna van Adalyn Grace, een gothic-geïnspireerd verhaal waarbij het hoofdpersonage samenwerkt met de Dood zelf om een moord op te lossen. Klinkt intrigerend!

De Fairyloot editie is deze keer ook weer echt uniek.
De cover kreeg een volledig nieuw ontwerp. Daar waar de originele cover een jongedame omringt door mooie paarse bloemetjes toont, heeft de Fairyloot cover illustraties van echte wolfskers bloemen – de titulaire belladonna – met een levend en een niet zo levend vogeltje.
Ik weet niet welke bloemetjes de originele cover moeten voorstellen, maar ik ben wel meer fan van de correcte weergave op de Fairyloot editie. Algemeen vind ik de Fairyloot editie ook gewoon een stuk mooier!

De rest van het boek is minstens even mooi.
Onder de omslag is de hardcover zelf ook helemaal bedrukt met hetzelfde ontwerp van @taratjah. De randen zijn ook in een passend kleur gespoten met een mooi bloemenmotief. De schutbladen hebben prachtige illustraties van @monolimeart. En het boek is ook gesigneerd en komt met een brief van de auteur gedrukt op nog een prachtige illustratie van @kudriaken.

Weer een heel goeie Fairyloot maand, naar mijn mening.
Niet alleen vind ik het boek pakken mooier dan de normale editie, maar de doos komt ook met zo goed als alleen maar praktische – doch prachtige – items. Win, win, win dus!

Groetjes,
Charlotte