Gelezen

Fairyloot #3 – januari 2021

Terwijl mijn Fairyloot van december bijzonder snel werd geleverd, was dit helemaal niet het geval voor deze van januari. Deels ten gevolge van vertragingen bij Fairyloot zelf, maar vermoedelijk ook deels door gans het Brexit gedoe, arriveerde mijn januari-doos pas half-februari. Niet dat ik dat zo erg vind. Ik ben een geduldige, zolang het op het eind maar goed komt, en dat was dus zo 😉

Het thema van januari was er eentje waar ik super curieus naar was: Greek Mythology.
Al van jongs af aan ben ik fan van de verhalen van de Goden en helden en monsters. Ik kan daar blijven over lezen, dus ik was echt wel enthousiast om te zien welk boek ik zou mogen ontvangen. Vooral omdat ik ergens een vermoeden had dat het een boek zou zijn waar ik voor 2021 al naar uit aan het kijken was!

Maar eerst even over de andere goodies dan het boek.
Het thema kaartje en bijpassende boekenlegger is weerom enorm mooi gemaakt. Ik heb het nergens vermeld gezien, maar als mijn kennis van de Griekse goden me niet bedriegt, dan zien we Ares en Aphrodite samen.

Het eerste item in deze doos is een prachtig schaaltje met Eros & Psyche, uit het legendarische liefdesverhaal tussen een sterveling en een God. De illustratie is van de hand van @taratjah en ik vind dat ze een fantastisch werk leverde met het nabootsen van de stijl van Grieks aardewerk. Het schaaltje staat momenteel in mijn boekenkast, bij al mijn boeken geïnspireerd door mythologie. Ik zoek nog naar een goeie manier dat ik het rechtop kan plaatsen, zonder dat het weg kan rollen en breken.

Bij het volgende item slaakte ik letterlijk een verwonderde zucht. Een prachtige, grote, zachte boekenhoes, geïnspireerd door één van mijn favoriete boeken van een tweetal jaar terug, Circe door Madeline Miller! Het ontwerp is van @chattynora en heeft zo veel detail, dat ik iets nieuws ontdek telkens ik er naar kijk.

Deze prachtige emaillen boekenlegger is echt wel een aanwinst voor mijn steeds groeiende collectie. Een schitterend kleurrijk en delicaat kunstwerkje van Athena, godin van oorlog en wijsheid, van de hand van @monolimeart.

Praktisch gerief in boekendozen vind ik zelf altijd enorm fijn om te krijgen, maar deze vind ik zo mooi, dat ik het precies zonde vind om hem te gebruiken voor het roeren van spaghettisaus of zo, want dat hout gaat zeker verkleuren.
De ingebrande quote komt uit een boek dat ik nog niet zo lang geleden over hoorde in prompt toevoegde aan mijn te-lezen lijst: Lovely War van Julie Berry. De handlettering is trouwens van de hand van @kdpletters.

Het volgende item is er eentje dat ik niet meteen weet waarvoor ik het kan gebruiken, maar het ontwerp ervan vind ik toepasselijk huiveringwekkend. Het is een opstrijkbare patch met Medusa, prachtig geïllustreerd door @alyesasworld.

En dan een fandom waarvan ik gehoopt had iets in deze doos van te vinden: Percy Jackson by Rick Riordan! Deze klassiek aandoende kunstprint, geïllustreerd door @ arz28, toont de heldhaftige Percy en de even heldhaftige Annabeth uit de serie. Voor deze denk ik toch een kadertje aan te schaffen zodat ik deze een mooi plekje in mijn bibliotheek kan geven!

De terugkerende tarotkaarten zijn deze keer de drie en vier van Staven. Ze zijn ontworpen door de zeer getalenteerde @ arz28 en zijn geïnspireerd door The Wrath en The Dawn door Renee Ahdieh, een boek dat ik een aantal jaren geleden las, wel ok vond, maar niet zo goed dat ik ook het vervolg wilde lezen.
Die tarotkaarten daarentegen, die maken mij eigenlijk wel nieuwsgierig. Ik ken niks van tarot, maar het is iets dat ik zo vaak zie terug komen ook in fantasy verhalen, dat ik mij precies wel eens daarin wil verdiepen.

Tot slotte, het item waar het allemaal om draait, het boek. En het was inderdaad het boek dat ik gehoopt had dat het zou zijn: Lore van Alexandra Bracken!
Deze fantasy is uiteraard geïnspireerd door de Griekse mythologie en speelt zich af in de moderne wereld met een verhaal over macht, lotsbestemming, liefde en verlossing. Ik heb zo’n klein vermoeden dat Medusa ergens een rolletje zal gaan spelen 😉

De omslag van de Fairyloot editie kreeg een aangepast ontwerp in vergelijking met de standaardomslag, en ik moet zeggen dat het misschien één van de eerste keren is dat ik het origineel beter vind. Toegegeven, deze omslag met enkel het oog dat komt piepen uit de letter o lijkt toepasselijk griezelig, maar de volledig voorgestelde marmeren Medusa op het origineel vind ik pakkender.
Wat er onder die omslag ligt, maakt het dan wel weer goed met prachtige folie-reliëf in goud illustraties op de voor- en achterkant.

Ook over het ontwerp van de rest van het boek is goed nagedacht. Er zijn aangepaste schutbladen, een gedrukte handtekening van de auteur en op de ruggengraat is er nog een folie-reliëf gedeelte in de vorm van een citaat.
De randen van het boek zijn in een egaal kleur gespoten met een heel toepasselijke stencil, wat resulteert in een heel opvallend resultaat.
Tot slotte is niet alleen de buitenkant van de omslag bedrukt, maar op de binnenkant staat heel mooie fanart door @lizzart_zardonicz

Zoals steeds krijgen we bij het boek een brief van de auteur. Deze keer op een prachtige kunstprint van @runningquill_art.

Weerom een heel fijne doos met een boek waar ik echt wel benieuwd naar ben.

Voor de maand februari zelf volgt nog een doos, met het thema What the Future Holds. Wordt dus vervolgd!

Groetjes,
Charlotte