Gelezen

Fairyloot #12 – oktober 2021

Zoals gezegd, ik loop hier een beetje achter. Dat ik eens een ander plaatje moet draaien, toch? 😛
Ondanks mijn extreme vertraging, wil ik mijn archiefje van mijn Fairyloots toch mooi blijven bijhouden, ook al is het alleen voor mezelf. Vandaar nu nog maar pas een blik in de Fairyloot van oktober 2021.

Het thema voor oktober was Broken Hearts met als slogan: “Hoe ver zou jij gaan voor je nog lang en gelukkig? Wat zou je doen als je het niet kon krijgen?”
Ik hoopte op wat sprookjesachtige items, maar vooral een sprookjesachtig boek. En voor wat dat laatste betreft was ik absoluut niet ontgoocheld. Kijken jullie mee?

Het eerste item uit de doos is een mini-schoteltje met Addie van Het onzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwab, naar een illustratie van @arz28.
Blijkbaar worden deze schoteltjes het nieuwe verzamelobject en ik kreeg inderdaad al eerder zo’n schoteltje in de doos van januari. Op zich vind ik dat wel een leuk dingetje, voor een keer, maar het is nu niet dat ik op nog tientallen van zo’n schoteltjes zit te wachten. Ofwel moeten ze er dan een soort van standaard bij geven, dat je het mooi kan uitstallen bij het boek waar het bij hoort, want mooi is deze wel!

Het linkse item, een sleutelhanger geïnspireerd door Lore van Alexandra Bracken, zat niet in de doos van oktober. Door problemen met de leverancier was het niet op tijd bezorgd om mee verzonden te worden met de doos. Uiteindelijk werd het mee verstuurd met de doos van december, maar dankzij mijn vertraging hier, kan ik het meteen op de juiste plaats tonen 😀
Op de sleutelhanger, in de vorm van een veer, staat Bind your fate to mine. Zowel de vorm als de quote zijn heel gepast en zullen zij die het boek hebben gelezen zeker wel herkennen. Het ontwerp is van @ironandinkdesigns.

Het rechtse item verwarde ik in eerste instantie met een promotieartikel, maar het wordt wel degelijk als een volwaardig artikel gezien, ontworpen door @kdpletters. Het is een postkaart met een quote uit We Set the Dark on Fire van Tehlor Kay Mejia. Ik had nog niet eerder over dit boek gehoord, maar gezien mijn te lange lijst van YA-boeken die ik nog moet lezen, ben ik ook niet gaan kijken wat dit boek precies is.

Ah, toch iets dat mij blij maakt! Een heerlijk zacht fleece dekentje, met ook nog eens een mooi ontwerp naar de hand van @forensicsandflowers. Het is geïnspireerd op Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco.

Ik ben altijd blij als er fanart in mijn fairyloot zit. Ik ben niet echt een visuele lezer en heb dus meestal geen duidelijk beeld van personages terwijl ik lees, naast een uitvergrote eigenschap (denk bijvoorbeeld een bril en litteken bij Harry Potter). Daarom vind ik het vaak wel fijn om even te kijken hoe andere mensen zich de personages voorstellen.
Het laatste afzonderlijke item in deze doos is er dus eentje dat mij zeker zal helpen wanneer ik het boek uit deze doos ga lezen: een volledige set met illustraties van de hoofdpersonages, getekend door @morgana0anagrom.

Maar voor ik meer zeg over dat boek, eerst nog de 2 tarot kaarten van de maand, namelijk de Vijf en Zes van Munten, met personages uit Raybearer van Jordan Ifueko, getekend door @Igions.

En het boek voor oktober is Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber, een verhaal over een meisje dat een deal sluit met de Hartenprins om te voorkomen dat haar ware liefde met een ander trouwt.

De editie die Fairyloot voor dit boek in elkaar gebokst heeft is een absoluut kunstwerkje! Ik ben doorgaans geen zo’n fan van roze, maar alle elementen bij elkaar maken van dit boek echt wel een plaatje en geven zo zin om het boek te lezen.
Deze uitgave heeft echt alles:

glansfolie op zowel de voorkant, achterkant als rug, met prachtige illustratie door één van mijn favoriete illustratoren, namelijk @rosiethorn88

randen gespoten in 2 kleuren met figuren, prachtig geïllustreerde schutbladen, met nog meer fanart door @aleikats

een handtekening en brief van de auteur, een prachtige kaart,

en een keimooie illustratie op de binnenkant van de zachte kaft, opnieuw naar de hand van @rosiethorn88.

En hier zie je een overzicht van alles wat in de doos zat, min de sleutelhanger, die pas in december aankwam.
Al bij al een ok doos. Vooral de prachtige editie van het boek tillen deze doos naar een hoger niveau.

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Hartjes-ogen voor dat prachtige boek. Zo’n mooie editie. De personage-kaarten vind ik ook heel mooi. Om exact dezelfde reden als jij. Ik vind het altijd leuk om te ontdekken hoe anderen bepaalde personages voor zich zien.