Gelezen

September TBR: Becca’s Bookoplathon 2022

De ene readathon is nog niet helemaal afgelopen en de volgende staat alweer in de startblokken! Becca’s Bookoplathon is al sinds 2020 een traditie voor mij in september. Dit jaar wordt het dus mijn derde jaar dat ik mee doe.
In deze readathon wordt je volgende boek bepaald met behulp van een aangepast Monopoly bord. Elk jaar maakt Becca een volledig nieuw bord voor deze readathon, met steeds nieuwe en verrassende ideeën.
Voor haar aankondiging en de volledige uitleg van het bord van dit jaar, raad ik je warm aan haar filmpje op YouTube te bekijken.

In het kort gezegd bepaal je op voorhand hoeveel boeken je op je TBR wilt zetten van de maand. Het aantal boeken komt dan overeen met het aantal keer dat je met de dobbelstenen gaat gooien. Je beweegt dan over het bord en het vakje waarin je terecht komt geeft je dan een opdracht om een boek mee te selecteren.
Zoals elk jaar goot ik mijn spel in een Excel tabel en gooide ik met virtuele dobbelstenen in plaats van echte, maar het komt allemaal op hetzelfde neer.

Voor de algemeen fonds kaarten trok ik 16 opdrachten uit mijn TBR jar en lijstte deze op in de Excel.
Voor de kans kaarten deed ik hetzelfde maar hierbij koos ik titels van boeken, waarbij ik mij beperkte tot ongelezen boeken die ik ooit via Owlcrate kocht. Het toeval wilde dat ik er nog precies 16 te lezen heb!
Voor één vakje op het spelbord paste ik de opdracht aan, omdat ik geen zin en tijd had om een enquête te maken. Poll Pick verving ik door een boek dat eerder al op een TBR van mij stond, maar nog niet werd gelezen.
Voor de dobbelstenen en het kiezen van de kaarten gebruikte ik de ASELECTTUSSEN functie in Excel, die een willekeurig resultaat geeft telkens je op enter drukt.
En het bord opende ik dan gewoon op mijn computer en volgde zo de vakjes waarin ik terecht kwam.

Voor het aantal worpen besloot ik Becca’s voorbeeld te volgen en te gaan voor 5 worpen. Dit zou dan in principe gelijk staan aan 5 boeken, tenzij ik een dubbel cijfer zou werpen, waardoor nog een extra worp wordt vereist, wat ik mijn geval dus zo was, waardoor ik eindigde met 6 te lezen boeken voor september.
Dit wordt mijn TBR voor de maand september:

# D1 D2 Opdracht Gekozen boek
1

Kans #1 Wells, H.G. – The Time Machine
Oef, meteen al een zware eerste worp: een klassieker begod! Dit is maar een klein boekje en ik ken de grote lijnen van het verhaal al, maar ik vrees dat dit toch dense lectuur wordt. In het slechtste geval kan ik wel overschakelen op het audioboek op Storytel!
2

Summer Bailey, Tessa – My Killer Vacation
Want dit zou wel eens mijn ultieme zomerse boek kunnen worden: een strandromance gecombineerd met een cozy moordmysterie! De verwachtingen zijn hoog, ook al is mijn ervaring met deze auteur tot nu toe niet zo top.
3

Kans #5 Lim, Elizabeth – Spin the Dawn
Oh, fijn! Ik heb deze dit jaar al een paar keer vast gehad in de hoop de mindset te vinden deze te lezen, maar er dus nog niet toe gekomen. Hopelijk brengt september wel het goeie humeur ervoor!
4

Becca Rec Taylor, Lainee – Strange the Dreamer
Ik was zo blij deze in één van Becca’s video’s terug te vinden, want ik wou deze duologie nog absoluut dit jaar gelezen hebben. September wordt dan eindelijk de maand dat ik eraan begin!
5

Most recent purchase Horowitz, Anthony – The Twist of a Knife
Ach, het langverwachte vervolg op de Detective Hawthorn reeks is midden-augustus uitgekomen. Normaal ging deze op Storytel beschikbaar zijn, maar die is kort voor de verwachte publicatie uit hun selectie verdwenen. Gelukkig heb ik sinds maart ook Audible (allemaal om The Diviners te kunnen luisteren), dus ik weet al waar mijn eerstvolgende token voor zal worden gebruikt. Komt dan ook nog eens perfect uit, want strikt genomen wordt het op dat moment mijn meest recente aankoop!
6

Small book <300 Sanderson, Brandon – Mistborn: Secret History of
Atwater, Olivia – Half a Soul
Toch wel een chanceke voor mijn extra worp, dat ik maar een klein boekje moet kiezen.
Hier twijfel ik wel nog een beetje, zoals je kunt zien. Zal een beetje van mijn gemoed afhangen welke ik kies.
De Mistborn novelle wil ik sowieso tegen de publicatie van The Lost Metal gelezen hebben, maar dit klein boekje – deels historische romance, deels fantasy sprookje – ligt al een paar maanden in een online winkelkarretje naar mij te lonken. We zien wel welke de overhand haalt. Of misschien wordt het nog iets helemaal anders 😉

Voilà, mijn leesplannen voor september. Haalbaar voor mij, denk ik.
Doet er nog iemand mee aan deze readathon?

Groetjes,
Charlotte