Gemaakt

Die keer dat ik rozen probeerde maken uit klei

Een tijdje terug zei ik al dat ik helemaal in de ban ben van de schitterende creaties die mensen maken uit klei en dat ik het ook eens wou proberen. En laatst in de Action zag ik dat ze modelleerklei verkochten tegen een belachelijk lage prijs. Klei die gewoon aan de lucht droogt en dus niet hoeft gebakken worden
Dus ja, waarom niet, ik probeerde het even.

Klei poging 1

De klei van de action is grijs, zoals de klei vroeger op school, maar dan minder hard om te kneden. Ik moest er wel even aan wennen, maar uiteindelijk maakte ik met een klein deel van de klei deze 5 roosjes. De laatste is de mooiste vind ik 🙂
Het schilderen, daar moet ik nog over nadenken. Ik probeerde op 2 van de roosjes wat nagellak uit en dat lukte wel.

Leuke eerste poging en heb nog voldoende klei om nog te oefenen. Alleen weet ik niet meteen wat te maken met deze grijze klei. Iemand ideeën?

10 Comments

  • Charlotte

   Haha, ja daar had ik ook al aan gedacht, vooral omdat olifanten mijn lievelingsdieren zijn. Maar ja, ik vrees een beetje dat met mijn vaardigheden ik alleen een paar vormloze worstjes zal weten te maken 😉

 • Bea

  Knap hoor! Bea (ikke dus) en klei is geen goede match. Geef me een homp en ik heb geen idee wat ik er mee moet. Schilderen kan ik ook niet, ik ken gelukkig mijn beperkingen hihi.

  Groetjes Bea

  • Charlotte

   awel, dat schilderen zie ik ook niet meteen zitten. Kleien, daarvoor zijn er veel tutorials op YouTube en zo, dus ik denk dat ik misschien wel sommige dingen ga kunnen fabriceren. De roosjes zijn gemakkelijker dan je zou denken!!

 • Rikje

  Volgens mij kan je er ook een likje verf op doen …..

  De rozen zien ee prachtig uit

  • Charlotte

   Ja, ik denk dat je ze inderdaad wel kunt verven. Maar ja, dan moet je meteen 2 vaardigheden hebben: en kleien en schilderen 😉

 • Isabelle

  Ik zit op een FB groep die Be creative with Action noemt, (ook met dingen van andere goedkope winkels hoor 😉 ) daar maken ze er ook woonkettingen en stempels mee bv. Maar je roosjes zijn al heel mooi geworden.

 • Ina

  Mooi die roosjes probeer ook is blaadjes ! Ook niet moeilijk . Ik maakte ooit een heel stuk met roosjes, blaadjes ,en bollekes in de vorm van een taart , in zoutdeeg
  Enne woonkettingen ? Nooit van gehoord

  • Charlotte

   Hmm, blaadjes lijkt mij al moeilijker, gezien je de textuur moet hebben. Niet? Enige tips?
   Ja, woonkettingen zijn voor mij ook nog een beetje onbekend. Geen idee wat het is, maar het roept wel een grappig beeld op van een huis met een bling-bling ketting 😉 .