Gelezen

The Broken Binding Sub #3: januari-februari-maart 2024

Het is al eventjes geleden dat ik over mijn abonnement bij The Broken Binding sprak.
Nadat ik mijn eerste twee series van hen had ontvangen, kreeg ik een uitnodiging om mijn abonnement op te waarderen van tier 2 naar tier 1. Echter sprak de serie die volgde op de Chronicles of the Wolf Queen me niet zo heel hard aan en ondanks het overweldigende enthousiasme online voor deze serie, besloot ik deze serie over te slaan. Gelukkig mocht dit, met behoud van mijn opgewaardeerde abonnement, dat komt met door de auteur gesigneerde en genummerde boeken.
Daarom zat er toch een halfjaar pauze tussen mijn volgende update over dit abonnement, maar afgelopen maand ontving ik dan mijn derde boek uit de volgende trilogie in hun abonnement, The Hanged God Trilogy van Thilde Kold Holdt

Following in the steps of Neil Gaiman & Joanne Harris, the author expertly weaves Norse myths and compelling characters into this fierce, magical epic fantasy.

A dead man, walking between the worlds, foresees the end of the gods.

A survivor searching for a weapon releases a demon from fiery Muspelheim.

A village is slaughtered by Christians, and revenge must be taken.

The bonds between the gods and Midgard are weakening. It is up to Hilda, Ragnar, their tribesmen Einer and Finn, the chief’s wife Siv and Tyra, her adopted daughter, to fight to save the old ways from dying out, and to save their gods in the process.

Mythologie is iets dat mij altijd heeft gefascineerd en geïnteresseerd. Mijn focus lag meestal op Griekse mythen en legenden, maar ik las ook wel regelmatig Noorse mythen. Zo vind ik Neil Gaimans American Gods echt geweldig en onlangs las ik de eerste twee boeken in de Bloodsworn Saga van John Gwynne waar ik echt uitkijk naar het derde deel. Dit om te zeggen dat mijn intrige voor deze trilogie echt wel hoog is!

Maar wat heeft The Broken Binding met de buitenkant van de boeken gedaan?

Zoals steeds kwam elk boek netjes ingepakt in een mooi gouden papiertje met zwart lintje bij mij toe. Ik blijf echt fan van deze manier van inpakken. Ook al heb ik er zelf voor betaald, het is toch telkens alsof ik een cadeautje krijg! Ik vind het ook super hoe de sticker op het papier ook altijd speciaal wordt aangepast afhankelijk van de serie.
Deze serie werd verzonden tussen januari en maart, waarbij ik telkens halverwege de desbetreffende maand een pakje mocht gaan ophalen in het pakketautomaat.

Normaal komt elk boek ook met zijn eigen speciaal ontworpen boekenlegger en voor het eerste boek was dit het geval, tot de mensen bij The Broken Binding opmerkten dat ze vergeten waren het jaar van 2023 naar 2024 aan te passen. Overkomt ons allemaal aan het begin van het nieuwe jaar. Dit probleempje werd netjes opgelost door nieuwe boekenleggers te produceren en ze allerdrie met het laatste boek mee te sturen!In tegenstelling tot de twee eerdere trilogieën die ik in dit abonnement mocht ontvangen, komt deze met volledig nieuwe exclusieve stofomslagen ontworpen door @vargasni.
Toch wel heel mooi gemaakt en ik ben fan van hoe de scenes over de volledige omslag doorlopen! De illustraties voorspellen wel een heel brutale serie, maar mijn intrige wordt nog meer gewekt door kleine elementen, zoals de dieren die in elke cover verschijnen en de belofte van magie.

Onder de omslag van het eerste boek zit een zwarte hardcover met een doorlopende illustratie in een bronskleurige folie. Zie dat vosje of hondje op de achterkant ♥.
De schutbladen hebben ook elk een unieke illustratie in een adembenemend mooie realistisch stijl. De illustratie van die twee strijders zou zowaar een foto kunnen zijn!

Boek twee heeft dan eerder een zilverkleurige folie, maar de illustratie is in dezelfde stijl en loopt ook door over de drie kanten heen. De illustrator hiervan is @catrina_paints, die ik vooral via instagram ken van de zoek Harold-platen.
Ook in deze twee unieke illustraties als schutbladen. Die met het schip en de gigantische zeeslang is echt machtig mooi.

Het derde en laatste boek ten slotte heeft opnieuw een doorlopende illustratie in goudfolie deze keer.
Ook de schutbladen hebben weer schitterende illustraties van @reneaignerillustration. Ik zie nu al dat deze serie hartverscheurend zal zijn, als ik zo naar dat slagveld kijk met de wolf en ijsbeer!

Gezien ik nu een tier 1-abonnee ben, komt ook elk boek gesigneerd en genummerd. Hoe leuk is die laatste handtekening niet, met dat zwaard erbij getekend! De handtekening zelf vind ik trouwens ook heel goed gevonden zo!

De drie boekenleggers zijn ook weer heel mooi gemaakt en passen bij hun respectievelijke boeken.

Weer een heel mooi gemaakte reeks! Unieke stofomslagen,

heel mooie folie uitwerkingen,

en nog een leuke verrassing op het boekenblok, met een aansluitende figuur!

Welke is jullie favoriete illustratie?

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.