Gelezen

Illumicrate #19: maart 2024

Zoals gebruikelijk, mocht ik mijn Illumicrate doos van de maand maart net voor het einde van de maand bij het pakketautomaat van BPost gaan afhalen.
Ik wou dat ik een foto had genomen van de lockers die dag. Ik ging namelijk twee pakjes ophalen, eentje van The Broken Binding en dus deze Illumicrate. Eerst gaf ik de code voor de Broken Binding in het automaat in en de kleinste mogelijke locker sprong open. Het pakje was er ingeschoven zonder een vingerbreedte extra ruimte. Ik heb daar zeker 10 minuten gestaan om het pakketje er te proberen uitpeuteren, maar gelukkig lukte dit, maar niet zonder een paar schaafwonden aan mijn vingers. En dan hield ik mijn hart vast voor het uithalen van mijn Illumicrate doos, maar zorgen waren hiervoor niet nodig, want deze doos zat dan weer in de grootste mogelijke locker, je weet wel, zo eentje waar je zelf in weg kunt kruipen. Zo absurd!

Het maart-thema bij Illumicrate was Fantasea: “Reis mee onder de zee, waar de kelp groot en groen wordt, om ongeziene fantastische schatten te vinden.
Op voorhand verklapte Illumicrate dat het boek van de maand een fantasy debuut was bedoeld voor een volwassen publiek. Zoals steeds zou de doos met vier bijhorende goodies komen, dus laat ons eerst daar even naar kijken.

Item #1 is de volgende in de serie boekenpotten. Ah, deze blijf ik zo ontzettend leuk vinden! Dit is mijn vierde zo’n keramische pot en elk ontwerp is zo tof gemaakt.
Passend bij het thema, illustreert deze pot een boek over mythische zeewezens in een mooie appelblauwzeegroene kleur, ontworpen door @chattynora.

Item #2 is een toffe bloempot. Eerder kreeg ik al eens zo’n bloempot en ik ben fan, dus van mij mogen ze er zo nog meer in dozen steken!
Deze werd ontworpen door @thistlemoon en illustreert wezens uit het boek van de maand.

Item #3 zijn doorzichtige post-it notes, perfect om quotes in een boek te markeren, zonder effectief in het boek te gaan zitten kleuren. Het ontwerp, door @marigonasuliart, bevat elementen geïnspireerd op In Deeper Waters van F.T. Lukens, een boek waar ik eerlijk gezegd nog nooit over had gehoord.

Item #4 ten slotte is opnieuw een schot in de roos voor mij! Ik kreeg al één keer eerder zo’n boekenomslag en hoopte sindsdien dat er ooit nog eens eentje in een doos zou zitten! Enorm praktisch om de mooie hardbackboeken te kunnen lezen, terwijl de folie en de kaft beschermd blijft!
Het ontwerp van deze, door @pauhami, is geïnspireerd op The Adventures of Amina Al-Sirafi, dat beruchte Fairyloot Adult boek, maar kan gerust los van dat boek gezien worden en puur passend in het thema van mythische zeewezens.

En ten slotte het boek van de maand! Dit is Fathomfolk van debuutauteur Eliza Chan.

Welcome to Tiankawi – shining pearl of human civilization and a safe haven for those fleeing civil unrest. Or at least, that’s how it first appears.
But in the semi-flooded city, humans are, quite literally, on peering down from skyscrapers and aerial walkways on the fathomfolk — sirens, seawitches, kelpies and kappas — who live in the polluted waters below.

For half-siren Mira, promotion to captain of the border guard means an opportunity to help her downtrodden people. but if earning the trust and respect of her human colleagues wasn’t hard enough, everything Mira has worked towards is put in jeapardy when Nami, a know-it-all water dragon – fathomfolk royalty – is exiled to the city. When extremists sabotage the annual boat race, violence erupts, as does the clampdown on fathomfolk rights. Both Nami and Mira must decide if the cost of change is worth paying, or if Tiankawi should be left to drown.

Dit klinkt als een interessante kijk op het bestaan van mythische wezens die bekend zijn en samenleven met mensen. Hoewel de eerste paar recensies op Goodreads niet echt lovend zijn, de buitenkant van het boek is alleszins een absoluut plaatje!
De Illumicrate versie van de omslag heeft dezelfde illustratie als de standaardversie, maar met een variatie in de kleuren. Eerst was ik niet echt fan van de nieuwe, donkerdere kleuren, maar hoe meer ik er naar kijk, hoe mooier ik het vind worden.

En dan deze illustratie op de hardcover zelf! Hoe adembenemend mooi zeg! Van de kleuren tot de lijnwerk, ik vind dit echt een fantastisch mooie illustratie van @danlinz_art.
De abstracte illustratie gespoten op de randen van het boekblok is een beetje fel, in vergelijking met de zachte stijl van de pastelachtige illustratie op de hardcover, maar past dan wel weer perfect bij de kleuren van de omslag.

Verder komt het boek ook nog met een unieke illustratie voor beide schutbladen van @tropicalgloom, werd het boek met de hand ondertekend door de auteur en zit er een ingebonden brief van de auteur bij.

Voor mij toch wel weer een sterke doos van Illumicrate! Allemaal items waar ik zeker iets aan zal hebben en een prachtig gemaakt boek!

Het thema voor volgende maand is Magic vs Science, een thema dat me toch wel ligt. Toch twijfel ik om deze over te slaan, gezien het boek in kwestie een Young Adult is, waar ik steeds minder iets voor voel. Aan de andere kant ben ik echt reuze benieuwd naar de illustraties die in de schutbladen zullen komen, gezien de artiest die hiervoor werd aangekondigd echt wel prachtige werken maakt. Twijfel, twijfel…

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.