Gelezen

The Broken Binding Sub #1: april-mei-juni 2023

Het was alsof ze het hadden geroken, want kort nadat ik de knoop doorhakte en mijn abonnement op de YA-doos van Fairyloot opzegde, kreeg ik een uitnodiging van The Broken Binding voor hun nieuwe TIER 2 abonnement.

The Broken Binding – TBB voor het gemak – is een onafhankelijke boekenwinkel in de UK, die zich specialiseert in Fantasy en Sci-Fi en vaak gesigneerde boeken verkoopt (hoe perfect is die hun logo ook!).
Vorig jaar lanceerden ze hun eigen unieke abonnementsservice. Deze is uniek, omdat ze in plaats van elke maand een speciale editie van een nieuw boek uitbrengen, zich concentreren op oudere series. Ze kiezen series van maximaal drie boeken en produceren dan één speciale editie per maand voor hun abonnement, totdat de ontvanger de volledige serie heeft.

Zij kwamen aanvankelijk op mijn radar toen de First Law Along aangekondigd werd en ik overal prachtige edities van Joe Abercrombie’s First Law trilogie zag opduiken.
Bleek dus dat dit de eerste serie was die The Broken Binding onder handen had genomen voor hun abonnement en ik werd daar zo hebberig van dat ik besloot me in te schrijven op hun wachtlijst. Online las ik dat die echt super lang was, dus ik verwachtte ook niet ooit van die wachtlijst te geraken.
Maar ja, dan kondigden ze dus hun nieuwe niveau van abonnement aan, en zo kreeg ik al in maart een uitnodiging om me in te schrijven.

Het verschil tussen het eerste (originele) niveau en het tweede niveau, is dat die laatste niet door de auteur wordt gesigneerd, de exemplaren van de boeken niet worden genummerd en geen bijkomende extra (zoals bijvoorbeeld extra illustraties) zijn inbegrepen. Voor de rest is de editie precies dezelfde, voor een iets goedkoper prijskaartje (£25 i.p.v. £30).
Dus toen mijn uitnodiging kwam voor dit nieuwe type abonnement, vlak nadat ik mijn Fairyloot YA had opgezegd, leek het precies wel een teken dat ik hierop moest ingaan.
Wat ik mezelf al niet wijsmaak, niet 😉

Mijn eerste serie via dit nieuwe abonnement werd The Tide Child van R.J. Barker, een trilogie waarvan het eerste boek de British Fantasy Award voor Beste Fantasy Boek won. Die award kende ik eerlijk gezegd niet en van de reeks had ik ook nog niet gehoord, maar het internet is vol lof en de premisse klinkt intrigerend!

A saga of honor, glory, and warfare, The Bone Ships is the launch of a new fantasy from R.J. Barker.

Two nations at war. A prize beyond compare.

For generations, the Hundred Isles have built their ships from the bones of ancient dragons to fight an endless war.

The dragons disappeared, but the battles for supremacy persisted.

Now the first dragon in centuries has been spotted in far-off waters, and both sides see a chance to shift the balance of power in their favour. Because whoever catches it will win not only glory, but the war.

Schepen gebouwd uit de botten van draken! Ik herhaal: SCHEPEN gebouwd uit de botten van DRAKEN! Oef, dat grijpt meteen mijn aandacht. Dit samen met de voorproefjes voor deze speciale edities en ik was super benieuwd naar mijn eerste dozen van dit abonnement.

Kijk, een doos met een boek in, gelijk hoe verpakt, is altijd puur plezier om te krijgen. Maar dit, dit is echt superieur! Echte cadeautjes zijn het!

Zoals eerder uitgelegd, krijg je als abonnee, één boek per maand toegestuurd. Boek 1 van deze serie was dus de vervulling van het abonnement van april en ik kreeg het bezorgd op 5 mei.

De cover van dit boek is vrij gelijkaardig aan de standaard cover van de paperback editie, maar dit is net het ding met deze series gemaakt door TBB: de series die zij uitgeven kregen voorheen nog geen hardcover editie. Hun energie en creativiteit steken ze dus eerder in wat er onder de omslag zit.

En dat is dit! Wowie!
Een doorlopende illustratie van een zeedraak (?) waartussen bewijzen zichtbaar zijn van een schipbreuk, met cargo maar vooral mensen die levenloos ronddrijven.
De schutbladen tonen ook twee unieke illustraties in dezelfde stijl, waar ik meteen mijn angst voor de diepzee voel opkomen (het idee dat er eindeloze ruimte onder je voeten zit en daar vanalles kan krioelen, brrr).
Het boekenblok toont ook een gespoten illustratie, maar slechts een deeltje ervan. Dus je kan misschien wel raden dat hiervoor boek 2 en 3 nodig zijn!

Het tweede boek vervulde het abonnement voor mei en kreeg ik al heel snel na boek 1 op 16 mei.

Voor de rest zijn de aanpassingen voor de editie gelijkaardig aan het eerste boek.
Misschien niet meteen zichtbaar op de foto, maar de harde kaft is gebonden in stof, dus geen glossy cover. De illustratie van de draak, die doorloopt van de voorkant, over de rug naar de achterkant, is gemaakt met zilverfolie. Echt super luxueus!
De schutbladen zijn opnieuw twee unieke illustraties in dezelfde stijl en die zijn echt prachtig. Beangstigend, dat ook, maar zo prachtig!

Boek drie, vervulling voor mei, kwam dan weer een pak later aan, namelijk 28 juni.

Maar opnieuw een super mooie, luxueuze, prachtige editie!
Naast illustraties van draken/zee-serpenten, komt hier ook een kraken aan bod!

Nu de drie boeken binnen zijn, kan ook de illustratie op de boekblokken onthuld worden. Hoe cool is dat niet!
Echt heel mooi gedaan. De belijning is super duidelijk en helder en de figuur is echt perfect gealigneerd zodat die naadloos in elkaar overloopt over de drie boeken heen. Chic!!

Tussen de standaardomslag die op zich al mooi is, de prachtige stoffen hardcovers met zilverfolie illustraties en de doorlopende illustratie op de boekblokken, weet ik niet hoe ik deze boeken in mijn kast wil zetten. Alles is echt zo mooi gemaakt!

Oh, en ziet wat een oog voor detail ze bij The Broken Binding hebben. Elk boek kwam ook met een bijhorende boekenlegger, die ook een geheel vormen! Zowel aan de voor- als achterkant!

Ik ben echt super onder de indruk van deze edities. Ook al heb ik de serie nog niet gelezen (ja, ja ;-p), ik ben super blij dat ik deze heb gekocht!

Tot slotte, naast hoe schoon het allemaal wel niet is, misschien ook nog interessant om te weten is dat er voor deze zendingen uit de UK GEEN extra portkosten dienen te worden betaald. Wat je betaalt op de website inclusief verzendkosten is het geheel van de kostprijs.
Voor mij en met de wisselkoersen van het moment kwam dit per boek neer op net geen €46, wat ik wel een goeie prijs vind voor zo’n luxueuze exemplaren.
Daarnaast worden de dozen gewoon door BPost geleverd, die dus rekening kan houden met je leveringsvoorkeuren van het moment. Je hoeft dus geen dag naast je voordeur te kamperen uit vrees dat ze ergens ik weet niet waar zullen worden gedropt, zoals sommige koerierdiensten precies graag doen 😉

Ondertussen kreeg ik ook al 2 van de 3 boeken van de volgende serie, maar daarover een volgende keer meer!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Wauw! Ze hebben daar bij The Broken Binding duidelijk begrepen dat het oog ook wat wil. Wat een mooie uitwerking. Zelfs al zouden deze boeken nog een tijd op je tbr blijven staan … ze staan daar sowieso heel schoon te wezen. 🙂

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.