Gelezen

Illumicrate #9: mei 2023

Halverwege juni mocht ik mijn Illumicrate doos van mei in het pakjesautomaat gaan ophalen, maar ik liet na de unboxing hier te tonen. Misschien dus niet meer helemaal pertinent voor mensen die dit online opvolgen en al andere unboxings hebben gezien, maar ik hou dit hier graag bij voor mijn archieven 😀

Het thema van de maand was What Lies Beneath en er werd al op voorhand verklapt welk boek er in de doos zou zitten, omdat het een langverwachte fantasy release was van een gekende auteur. Een auteur waar ik voor het eerst een boek van las in maart, maar dan in een gans ander genre, dus ik was ook wel nieuwsgierig naar dit boek. Bonus voor mij was ook het feit dat het om een volwassen boek gaat en geen YA, want ik voel toch wel meer en meer dat boeken voor deze doelgroep me almaar minder kunnen bekoren.

Maar voor we het verder over het boek gaan hebben, laten we eerst even kijken welke vier items Illumicrate voor dit thema bedacht!

Item #1: Dit is een type item dat ik ook in mijn allereerste Illumicrate kreeg en waarvan ik in eerste instantie niet meteen het nut van in zag. Het dient namelijk als boek organisator. Ondertussen ben ik vooral overtuigt van zijn nut als opslagplaats voor mijn wolletjes en dergelijke bij werkjes die ik ben aan het maken. Dus dit nieuwe exemplaar zal zeker van pas komen!
Het ontwerp is van @rosdottir en werd geïnspireerd door Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor, een reeks dat sinds ik de Strange the Dreamer duologie las hoog op mijn TBR staat.

Item #2: Oh, wat een toffe bloempot zeg! Hoewel ik al heel wat keramiek in boekendozen heb gekregen, kreeg ik nog nooit een bloempot en ik ben toch wel fan! Het kwam voor mij ook wel op een goed moment, gezien ik met tal wat stekjes stond die aan verpotten toe waren. En dan past deze bloempot qua kleuren ook nog eens heel goed in mijn slaapkamer, dus twee dikke duimen omhoog!
Het ontwerp van deze pot is door @thistlemoon en werd geïnspireerd door House of Hollow van Krystal Sutherland, een boek dat ik vorig jaar in London kocht, maar nog niet heb gelezen. Lijkt mij wel perfect voor het aankomende spooky season!

Item #3: een item dat ik niet meteen herkende. Dit is namelijk een telefoongrip. Je dient het achteraan op je telefoon te kleven en je telefoon zou hierdoor beter in de hand liggen. Dit exemplaar is uitklapbaar ook, dus theoretisch zie ik wel hoe dit handig zou kunnen zijn, maar ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Het ontwerp is wel mooi, dus misschien moet ik het toch eens uitproberen.
Het ontwerp is van @thebitterseason en werd geïnspireerd door The Whispering Dark, een boek dat ik afgelopen mei las en me absoluut niet kon bekoren. Hierdoor aarzel ik toch wel om de grip aan mijn telefoon te bevestigen, lol.

Item #4: Ten slotte nog deze prachtige, delicate, metalen boekenlegger.
Het ontwerp is van @dalandan.ielle en werd geïnspireerd door het boek van de maand.

En dat boek van de maand is Witch King van Martha Wells.
In maart las ik voor het eerst een boek van haar, All Systems Red, aflevering 1 van de Murderbot serie, en hoewel ik niet meteen een superfan was, was ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Niet alleen voor de auteur, maar ook door de korte inhoud:

After being murdered, his consciousness dormant and unaware of the passing of time while confined in an elaborate water trap, Kai wakes to find a lesser mage attempting to harness Kai’s magic to his own advantage. That was never going to go well.

But why was Kai imprisoned in the first place? What has changed in the world since his assassination? And why does the Rising World Coalition appear to be growing in influence?

Kai will need to pull his allies close and draw on all his pain magic if he is to answer even the least of these questions.

He’s not going to like the answers.

Klinkt intrigerend, niet?

Wat de Illumicrate editie van dit boek betreft, lijkt die op het eerste gezicht niet echt heel hard te verschillen van de standaard editie. De cover illustratie is identiek en zo ver ik kan zien op basis van de foto, zijn zelfs de kleuren deze keer helemaal dezelfde.

Onder de omslag heeft de hardback wel een unieke uitwerking, met een prachtig paarse kaft bedrukt met een mooi ontwerp met quote in gouden folie.
De boekenranden zijn gespoten in een bijpassende paarse kleur met een bijpassen motief.

Het mooiste vind ik de twee unieke illustraties van @isabeau_backhaus_art op de schutbladen, die mij nog nieuwsgieriger maken naar het verhaal.

Binnenin heeft het boek ook bonusmateriaal en is het met de hand gesigneerd door de auteur.
In eerste instantie vond ik de handtekening wat verdacht, lol, maar blijkbaar moest de auteur haar hand sparen en reduceerde ze daarom haar handtekening tot slechts enkele lijntjes!

Na de iets mindere doos van april, vind ik deze doos weer een pak beter. Drie items die ik zeker ga gebruiken en een misschientje.
Het boek is ook een mooi exemplaar, hoewel ik ergens ook wel had gehoopt dat Illumicrate iets specialer zou hebben gedaan met de omslag. We worden wat verwend hé 😉

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.