Gelezen

Gelezen in november 2023

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en ik loop een beetje achter alle blogposts, die ik nog voor het nieuwe jaar wil geschreven en gepubliceerd te krijgen, aan. De afgelopen weken waren nogal druk en hoewel ik de meeste van mijn recensies van november al geschreven had, bleef ik het schrijven van deze voor The Sunlit Man voor me uit schuiven, terwijl ik deze nog vóór mijn maandoverzicht gepubliceerd wilde hebben. Nu ik er eindelijk aan toe ben gekomen, kan ik nu ook alle gelezen boeken van afgelopen november delen!

November was een behoorlijk goede leesmaand, waarin ik twaalf boeken begon te lezen, maar uiteindelijk 11 boeken voltooide. Voor de voltooide boeken komt dit neer op 2905 pagina’s, wat niet zoveel is gezien het aantal gelezen boeken. Daarom komt het gemiddelde novemberboek neer op 264 pagina’s/boek.

De beoordelingen gingen een beetje alle kanten op. Naast één DNF, beoordeelde ik ook één boek met 1 ster, 1 boek met 2 sterren, 2 boeken met 3 sterren, 6 boeken met 4 sterren en ook 1 boek kreeg 5 sterren! Dus ja, echt een maand met hoogtes en laagtes, maar gelukkig vooral hoogtepunten. Het gemiddelde novemberboek komt neer op een behoorlijk gemiddelde score van 3,5 sterren.

Qua doelgroep varieerde ik alleen tussen boeken voor Young Adults (5) en boeken voor volwassenen, met 7 volwassenen boeken.

Zoals altijd varieerde ik ook in manier van lezen, met 2 e-boeken, 5 audioboeken en 5 boekenkast boeken.

November was vooral een sci-fi/fantasy-maand, waarbij bijna 60% van de begonnen boeken van één van deze genres was. In totaal schakelde ik slechts tussen 4 genres, namelijk romantiek (1), mysterie (3), sci-fi (3) en fantasy (5).

Opnieuw las ik alleen maar in het Engels. Als je bedenkt waar ik de meeste van mijn boeken koop, kan je ook wel zien dat de kans heel klein wordt dat ik ooit in mijn moedertaal, het Vlaams, lees.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in november las en mijn beoordeling in sterretjes.
Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kunnen bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat! Soms ga ik spoilers ook gaan verbergen achter een zwarte band, die je kan lezen door de tekst te selecteren zoals hier!

 1. Abercrombie, Joe – The Heroes (First Law World #5) 🎧 DNF
 2. Törzs, Emma – Ink Blood Sister Scribe ★★★★
 3. Johnson, Lora Beth – Goddess in the Machine (Goddess in the Machine #1) ★★★
 4. Harper, Jane – Force of Nature (Aaron Falk #2) 🎧 ★★★★
 5. Johnson, Lora Beth – Devil in the Device (Goddess in the Machine #2) ★★
 6. White, Kiersten – The Guinevere Deception (Camelot Rising #1) ★★★★
 7. Swanson, Peter – The Christmas Guest 🎧 ★★★★
 8. Jackson, Holly – Kill Joy (A Good Girl’s Guide to Murder #0,5) 🎧 ★★★★
 9. Tesh, Emily – Some Desperate Glory ★★★
 10. Jones, Diana Wynne – Howl’s Moving Castle (The Land of Ingary #1) 🎧 ★★★★★
 11. Howard, Amelie – The Rakehell of Roth (Everleigh Sisters #2)
 12. Sanderson, Brandon – The Sunlit Man ★★★★

🎧 Abercrombie, Joe – The Heroes (First Law World #5) (DNF)

Genre: Fantasy (grimdark)

They say Black Dow’s killed more men than winter, and clawed his way to the throne of the North up a hill of skulls.

The King of the Union, ever a jealous neighbour, is not about to stand smiling by while he claws his way any higher. The orders have been given and the armies are toiling through the northern mud. Thousands of men are converging on a forgotten ring of stones, on a worthless hill, in an unimportant valley, and they’ve brought a lot of sharpened metal with them.

Bremer dan Gorst, disgraced master swordsman, has sworn to reclaim his stolen honour on the battlefield. Obsessed with redemption and addicted to violence, he’s far past caring how much blood gets spilled in the attempt. Even if it’s his own.

Prince Calder isn’t interested in honour, and still less in getting himself killed. All he wants is power, and he’ll tell any lie, use any trick, and betray any friend to get it. Just as long as he doesn’t have to fight for it himself.

Curnden Craw, the last honest man in the North, has gained nothing from a life of warfare but swollen knees and frayed nerves. He hardly even cares who wins any more, he just wants to do the right thing. But can he even tell what that is with the world burning down around him?

Over three bloody days of battle, the fate of the North will be decided. But with both sides riddled by intrigues, follies, feuds and petty jealousies, it is unlikely to be the noblest hearts, or even the strongest arms that prevail.

Three men. One battle. No Heroes.

November begon eigenlijk al een beetje met een zure noot, gezien het eerste boek al meteen een DNF werd. Nu, geheel onverwacht was die DNF niet, maar een mens kan hopen. Mijn gedachten bij dit boek kon je eerder hier al lezen.

Törzs, Emma – Ink Blood Sister Scribe ★★★★

Genre: Fantasy

In this spellbinding debut novel, two estranged half-sisters tasked with guarding their family’s library of magical books must work together to unravel a deadly secret at the heart of their collection–a tale of familial loyalty and betrayal, and the pursuit of magic and power.

For generations, the Kalotay family has guarded a collection of ancient and rare books. Books that let a person walk through walls or manipulate the elements–books of magic that half-sisters Joanna and Esther have been raised to revere and protect.

All magic comes with a price, though, and for years the sisters have been separated. Esther has fled to a remote base in Antarctica to escape the fate that killed her own mother, and Joanna’s isolated herself in their family home in Vermont, devoting her life to the study of these cherished volumes. But after their father dies suddenly while reading a book Joanna has never seen before, the sisters must reunite to preserve their family legacy. In the process, they’ll uncover a world of magic far bigger and more dangerous than they ever imagined, and all the secrets their parents kept hidden; secrets that span centuries, continents, and even other libraries . . .

Dit was absoluut geweldig!

Abe Kalotay died in his front yard in late February, beneath a sky so pale it seemed infected.

Voor een debuut was de wereldopbouw behoorlijk indrukwekkend. Je leert de wereld alleen in grote lijnen kennen, maar het was meer dan genoeg om mij er helemaal in te kunnen onderdompelen.
De proloog zet uitstekend de toon, waarin iemand sterft door toedoen van een boek dat hem letterlijk leegzuigt.
Ondanks dit spannende begin kwam het eigenlijke verhaal wat traag op gang en het duurde dus even voordat ik in het verhaal begon te komen. We maken geleidelijk kennis met onze drie point-of-view-personages en een aantal mysteries rond hun leven en verleden. En hoewel ik geïntrigeerd was, was er een flink deel van het boek voor nodig om me volledig in de ban te krijgen, maar toen ik eenmaal was gevangen, kon ik het gewoon niet meer wegleggen.

“When you’re growing up, you don’t ask whether your family’s good, do you? Especially if you don’t know anything else. They’re just your family.”

Dit verhaal past niet zomaar in één genre.
Het is fantasy, ja, maar het is ook een thriller, een mysterie, een dark academia en een boek over familie en verbondenheid.

Hoewel er talloze verhalen over boeken en hun magie bestaan, was dit toch hoogst origineel en scherpzinnig.
In zekere zin deed dit boek me terugdenken aan The Book Eaters van Sunyi Dean, ook al lijken de verhalen totaal niet op elkaar, afgezien van het feit dat boeken deel uit maken van het magiesysteem.
Nee, de reden waarom ik denk dat ik het verband heb gelegd, is omdat Ink Blood Sister Scribe alles was wat ik had verwacht en wenste dat The Book Eaters zou zijn. Waar ik The Book Eaters gebrekkig en teleurstellend vond, was dit heerlijk magisch en uniek, waarbij het me wist te boeien met het mysterie en de intriges, en een uitgebreid, maar toch een perfect afgerond en zeer bevredigend verhaal opleverde.

“A sense of isolation so complete it was almost a sound, a grim buzz, the way she imagined magic sounded.”

Ik vond het heerlijk om over elk van onze personages te lezen, hoe ze hun leven ervaren, elk geïsoleerd en op een bepaalde manier enorm eenzaam, vaak zonder het echt te beseffen of zonder er uit plichtsgevoel uit te willen breken. Door de manier waarop deze personages werden geportretteerd, voelde ik hun eenzaamheid en verlangen van de pagina druipen. Ik voelde met heel mijn hart met ze mee en duimde dat ze voor zichzelf meer en beter zouden gaan najagen, ondanks de risico’s dat dit met zich mee bracht.

“The thrum of magic filled the air; the endless sugar of a hot blue sky, the beat of a thousand gossamer wings, a wind that moved anything on earth that could be moved, which was everything.”

De schrijfstijl in dit boek was absoluut verbluffend. Het vloeide zo mooi en voelde vaak poëtisch aan. Ik kan niet geloven dat dit een debuut is. Deze auteur is zeker iemand om naar uit te kijken!
Aanrader voor al wie van een vleugje magie en spanning houdt.

Johnson, Lora Beth – Goddess in the Machine (Goddess in the Machine #1) ★★★

Genre: YA Sci-Fi

When Andra wakes up, she’s drowning.

Not only that, but she’s in a hot, dirty cave, it’s the year 3102, and everyone keeps calling her Goddess. When Andra went into a cryonic sleep for a trip across the galaxy, she expected to wake up in a hundred years, not a thousand. Worst of all, the rest of the colonists—including her family and friends—are dead. They died centuries ago, and for some reason, their descendants think Andra’s a deity. She knows she’s nothing special, but she’ll play along if it means she can figure out why she was left in stasis and how to get back to Earth.

Zhade, the exiled bastard prince of Eerensed, has other plans. Four years ago, the sleeping Goddess’s glass coffin disappeared from the palace, and Zhade devoted himself to finding it. Now he’s hoping the Goddess will be the key to taking his rightful place on the throne—if he can get her to play her part, that is. Because if his people realize she doesn’t actually have the power to save their dying planet, they’ll kill her.

With a vicious monarch on the throne and a city tearing apart at the seams, Zhade and Andra might never be able to unlock the mystery of her fate, let alone find a way to unseat the king, especially since Zhade hasn’t exactly been forthcoming with Andra. And a thousand years from home, is there any way of knowing that Earth is better than the planet she’s woken to?

Nog een Owlcrate-boek dat ik kan afvinken en opnieuw eentje dat ik als een goeike ga classificeren!

Vanaf het begin was ik erg gefascineerd door de sciencefictionelementen en de plot. Ik hield echt van het uitgangspunt van het verhaal en de richting waarin de auteur het nam. De wendingen waren zo geweldig dat de typische YA-tropen fris en niet te overdreven aanvoelden.

Wat de schrijfstijl betreft, twijfel ik een beetje.
Over het algemeen was het erg boeiend en stuwde het verhaal vooruit, maar wat me doet twijfelen is de auteurs gebruik van taalevolutie.
Onze hoofdpersoon ontwaakt na duizend jaar uit een cryonische slaap, dus de Engels taal heeft behoorlijk wat veranderingen ondergaan. De manier waarop de auteur dit presenteerde was uitermate slim en goed doordacht. Helaas bezorgde het lezen van dit “geëvolueerde” Engels mij ook hoofdpijn, vooral in de hoofdstukken die verteld werden vanuit het perspectief van iemand uit die wereld.
Dus ja, het was best wel een slim idee, wat ik zeer zeker kan appreciëren, maar tegelijkertijd nam het ook wat van mijn leesplezier weg.

Over het geheel genomen was dit een heel goed doordacht, fascinerend verhaal vol wendingen en uiterst meeslepend, ondanks de extra moeilijkheid met de taal. De plotwendingen en het einde maken mij erg nieuwsgierig naar het volgende boek, dat ik zeker ga lezen.

🎧 Harper, Jane – Force of Nature (Aaron Falk #2) ★★★★

Genre: Mysterie

Five women reluctantly pick up their backpacks and start walking along a muddy track.

Only four come out on the other side.

The hike through the rugged Giralang Ranges is meant to take the office colleagues out of their air-conditioned comfort zone and encourage teamwork and resilience. At least, that’s what the corporate retreat website advertises.

Federal Police investigator Aaron Falk has a keen interest in the whereabouts of the missing hiker, Alice Russell. Because Alice knew secrets, about the company she worked for and the people she worked with.

The four returning women tell Falk a tale of fear, violence and fractured trust during their days in the remote Australian bushland. And as Falk delves into the disappearance of Alice, he begins to suspect some dangers ran far deeper than anyone knew.

Dit was opnieuw een zeer goede mysteriethriller, verbeterd ten opzichte van zijn voorganger in de manier waarop flashbacks werden geschreven, wat mijn grootste probleem was met het vorige boek.

Het mysterie was behoorlijk meeslepend en verontrustend geloofwaardig.
De manier waarop de onthullingen gebeuren, eerder via flashbacks die vertellen wat er is gebeurd dan de speurder die zaken ontdekt, is misschien minder boeiend om te lezen als je mee wilt puzzelen, maar mij stoorde dit niet en liet me graag door het verhaal naar de conclusie leiden.

Johnson, Lora Beth – Devil in the Device (Goddess in the Machine #2) ★★

Genre: YA Sci-Fi

The thrilling, much-anticipated conclusion to Lora Beth Johnson’s Goddess in the Machine duology.

Zhade’s power might be going to his head.

He’s still getting used to wearing Maret’s face, but he can’t deny that the influence it affords him has its perks. But when the magic of Eerensed starts to turn deadly, Zhade must master the Crown if he’s going to save his people, and Tsurina’s destructive plans for Eerensed aren’t going to make that easy. Worse, he’s starting to see her point.

Meanwhile, Andra is in hiding.

Assumed dead by the people of Eerensed, she must stay underground if she’s going to live long enough to build the rocket that will finally save the colonists from this dying planet. But when Andra hears voices urging her to destroy everything, she starts to dig deeper into her subconcious. What she finds leads her to question whether she’s destined to be a savior after all.

Battling the dangerous forces buried within their minds, can Andra and Zhade truly decide their own fates? They must find a way to work together before two power-hungry leaders and a deadly swarm of rogue technology destroy humanity for good.

Hoewel ik in zijn geheel beschouwd dit echt wel een goed verhaal en afsluiter van de duologie vond, vond ik dit boek veel te lang uitgesponnen en groeide alleen mijn ergernis over de “geëvolueerde” taal. Dit laatste kwam de leeservaring echt niet te goede, wanneer ik al een beetje verveeld was doordat alles zo traag vooruit ging.

Dus ja, een heel dubbel gevoel bij dit boek, dit qua beoordeling eerder naar de slechte kant dan de goeie kant door leunt, ondanks het goed bedachte verhaal.

White, Kiersten – The Guinevere Deception (Camelot Rising #1) ★★★★

Genre: YA Fantasy

A new fantasy series set in the world of Camelot that bestselling author Christina Lauren calls brilliant, reimagining the Arthurian legend . . . where nothing is as magical and terrifying as a girl.

Princess Guinevere has come to Camelot to wed a stranger: the charismatic King Arthur. With magic clawing at the kingdom’s borders, the great wizard Merlin conjured a solution–send in Guinevere to be Arthur’s wife . . . and his protector from those who want to see the young king’s idyllic city fail. The catch? Guinevere’s real name–and her true identity–is a secret. She is a changeling, a girl who has given up everything to protect Camelot.

To keep Arthur safe, Guinevere must navigate a court in which the old–including Arthur’s own family–demand things continue as they have been, and the new–those drawn by the dream of Camelot–fight for a better way to live. And always, in the green hearts of forests and the black depths of lakes, magic lies in wait to reclaim the land.

Deadly jousts, duplicitous knights, and forbidden romances are nothing compared to the greatest threat of all: the girl with the long black hair, riding on horseback through the dark woods toward Arthur. Because when your whole existence is a lie, how can you trust even yourself?

Wat een coole herinterpretatie van de legende van koning Arthur!
Ik geef toe dat mijn verwachtingen laag waren. Ik heb dit boek al zo’n vier jaar in de kast staan, maar vond nooit de goesting om erin te beginnen. Zelfs met mijn voornemen om eindelijk de laatste van mijn ongelezen Owlcrate-boeken te lezen, sprak het me niet echt aan, totdat Nancy voorstelde om dit boek samen te lezen als een buddyread. Dus ik moet haar echt bedanken dat ze mij de stimulans gaf om dit te lezen, want ik heb er uiteindelijk echt van genoten.

De sfeer greep me vanaf het eerste hoofdstuk. De openingsscène was zo intrigerend en betoverend, en zet echt heel goed de toon voor de rest van het boek, dat in grote lijnen gaat over het vinden van balans tussen natuur en orde.

De auteur gebruikt de Arthur-legende als blauwdruk, maar brengt veel slimme veranderingen aan en speelt met onze verwachtingen, maar met respect voor het bronmateriaal. Hierdoor slaagde ze erin iets geheel unieks en spannends te creëren, dat toch de karakteristieke mystieke sfeer heeft waar veel koning Arthur-verhalen om bekend staan.

Ik hield echt van het mysterie van Guinevere.
Voor mij begon het een beetje aarzelend, omdat Guinevere zo onwetend en naïef is, dat het enigszins vermoeiend was, maar naarmate het verhaal vorderde, werden de waaroms van haar onwetendheid steeds intrigerender.

Het verhaal ontvouwde zich vrij traag, maar ik verveelde mij geen moment. Ik vond het langzame, kabbelende tempo zelfs ontspannend en gaf de lezer ook de kans samen met Guinever Camelot te ontdekken.

Dit was dus een heel meeslepend, betoverend verhaal, dat me uitnodigde om het vervolg te lezen om meer te weten te komen over onze mysterieuze Guinevere!

🎧 Swanson, Peter – The Christmas Guest ★★★★

Genre: Mysterie

New York Times bestselling author Peter Swanson pens a spectacularly spine-chilling novella in which an American art student in London is invited to join a classmate for the holidays at Starvewood Hall, her family’s Cotswold manor house. But behind the holly and pine boughs, secrets are about to unravel, revealing this seemingly charming English village’s grim history.

Ashley Smith, an American art student in London for her junior year, was planning on spending Christmas alone, but a last-minute invitation from fellow student Emma Chapman brings her to Starvewood Hall, country residence of the Chapman family. The Cotswold manor house, festooned in pine boughs and crammed with guests for Christmas week, is a dream come true for Ashley. She is mesmerized by the cozy, firelit house, the large family, and the charming village of Clevemoor, but also by Adam Chapman, Emma’s aloof and handsome brother.

But Adam is being investigated by the local police over the recent brutal slaying of a girl from the village, and there is a mysterious stranger who haunts the woodland path between Starvewood Hall and the local pub. Ashley begins to wonder what kind of story she is actually inhabiting. Is she in a grand romance? A gothic tale? Or has she wandered into something far more sinister and terrifying than she’d ever imagined?

Over thirty years later the events of that horrific week are revisited, along with a diary from that time. What began in a small English village in 1989 reaches its ghostly conclusion in modern-day New York, many Christmas seasons later.

Misschien een beetje vroeg in het jaar om kerstmysteries te lezen, maar dit verscheen op mijn audioboekaanbieder en maakte me zo geïntrigeerd dat ik er meteen in wilde duiken.

Dit was een echt meeslepend, goed verteld, gezellig moordmysterie, met een goede wending en een perfecte griezelige sfeer.

🎧 Jackson, Holly – Kill Joy (A Good Girl’s Guide to Murder #0,5) ★★★★

Genre: YA Mysterie

Pippa Fitz-Amobi is not in the mood for her friend’s murder mystery party. Especially one that involves 1920’s fancy dress and pretending that their town, Little Kilton, is an island called Joy. But when the game begins, Pip finds herself drawn into the make-believe world of intrigue, deception and murder.

But as Pip plays detective, teasing out the identity of the killer clue-by-clue, the murder of the fictional Reginald Remy isn’t the only case on her mind …

Find out where it all began for Pip in this prequel to the best-selling A Good Girl’s Guide to Murder and Good Girl, Bad Blood.

Ik las “A Good Girl’s Guide to Murder” een paar jaar geleden en vond die geweldig. Dus toen ik deze kleine novelle werd aanbevolen in mijn audioboek-app, was mijn interesse meteen gewekt.

En ja, deze was echt heel leuk.
Een beetje overdramatisch met de voor de hand liggende hoofdstukeindes, maar over het algemeen gewoon leuk. Ik hield vooral ook van hoe deze naadloos kan overgaan in het begin van “A Good Girl’s Guide to Murder”, met hoe dit eindigde.
Leuke extra voor de serie, maar ook een leuk op zichzelf staand verhaaltje.

Tesh, Emily – Some Desperate Glory ★★★

Genre: Sci-Fi

While we live, the enemy shall fear us.

All her life Kyr has trained for the day she can avenge the murder of planet Earth. Raised in the bowels of Gaea Station alongside the last scraps of humanity, she readies herself to face the Wisdom, the all-powerful, reality-shaping weapon that gave the Majoda their victory over humanity.

They are what’s left. They are what must survive. Kyr is one of the best warriors of her generation, the sword of a dead planet. But when Command assigns her brother to certain death and relegates her to the nursery to bear sons until she dies trying, she knows she must take humanity’s revenge into her own hands.

Alongside her brother’s brilliant but seditious friend and a lonely, captive alien, she escapes from everything she’s ever known into a universe far more complicated than she was taught and far more wondrous than she could have imagined.

A thrillingly told queer space opera about the wreckage of war, the family you find, and who you must become when every choice is stripped from you, Some Desperate Glory is award-winning author Emily Tesh’s highly anticipated debut novel.

Eerder dit jaar las ik van deze auteur haar Greenhollow Duology, twee novelles die ik absoluut geweldig vond. Dus ik was echt wel nieuwsgierig naar haar eerste volledige boek.
Met deze slaat de auteur een volledige andere richting in dan die van haar novelles, en voor een groot deel van dit boek had ik echt een geweldige tijd tijdens het lezen, maar na een tijdje nam mijn enthousiasme en leesdringendheid toch wat af.

Dit boek wordt aan de man gebracht als zijnde een Sci-Fi boek voor volwassenen, en hoewel het uitgangspunt erg boeiend is, er heel wat grote thema’s aan bod komen en het in een onverwachte richting gaat, is het toch net ietsje te simplistisch om voor volwassenen ook echt impactvol te zijn.
Als een YA-boek zou dit veel beter hebben gescoord.

Het is zeker heel talentvol geschreven, er zit ontwikkeling in de personages, de wereldbouw is summier maar duidelijk en het verhaal is goed bedacht en uitgewerkt. Maar uiteindelijk denk ik niet dat het me lang gaat bijblijven.

🎧 Jones, Diana Wynne – Howl’s Moving Castle (The Land of Ingary #1) ★★★★★

Genre: Fantasy

Sophie has the great misfortune of being the eldest of three daughters, destined to fail miserably should she ever leave home to seek her fate. But when she unwittingly attracts the ire of the Witch of the Waste, Sophie finds herself under a horrid spell that transforms her into an old lady. Her only chance at breaking it lies in the ever-moving castle in the hills: the Wizard Howl’s castle. To untangle the enchantment, Sophie must handle the heartless Howl, strike a bargain with a fire demon, and meet the Witch of the Waste head-on. Along the way, she discovers that there’s far more to Howl—and herself—than first meets the eye.

Howl’s Moving Castle kende ik vooral van de studio Gibli film, maar toen ik leerde dat het oorspronkelijk een boek was, zette ik die meteen op mijn TBR.
Het heeft een tijdje geduurd eer ik ook zin had om het te lezen, maar toen ik toevallig het audioboek tegen kwam op Storytel leek mij dit perfect voor de tijd van het jaar.

En ja, deze was absoluut geweldig! Ik moest dit veel eerder hebben gelezen, lol.
Het was sprookjesachtig, maar ook ongelofelijk grappig. Charmant, magisch en een beetje absurd. Zalige personages, fantastisch verhaal, genoten van elke seconde!

Oh ja, en hoewel de animatiefilm ook erg leuk is, naar mijn mening is het boek beter!

Ik kan niet wachten om meer van deze auteur te lezen!

Howard, Amelie – The Rakehell of Roth (Everleigh Sisters #2)

Genre: Historische romantiek

In this game of seduction, the rules don’t apply…

As owner of the most scandalous club in London, the last thing the notorious Marquess of Roth wants is a wife. Keeping up his false reputation as a rake brings in the clients with the deepest pockets—money he needs to fund a noble cause. Even though everything inside tells him not to leave his beautiful, innocent wife behind at his country estate…he must.

But three years later, tired of her scoundrel of a husband headlining the gossip rags, Lady Isobel Vance decides enough is enough. She is no longer a fragile kitten, but as the anonymous author of a women’s sexual advice column, she’s now a roaring tigress…and she can use her claws.

Isobel decides to go to him in London, channeling her powers of seduction to make him beg to take her back. But she didn’t expect her marauding marquess to be equally hard to resist. Now the game is on to see who will give in to the other first, with both sides determined like hell to win.

Nu het einde van het jaar nadert, wilde ik nog een serie van mijn lijstje vinken, ook al voelde ik me nooit echt aangetrokken om dit verhaal van Isobel te lezen, de zus uit The Beast of Beswick. En eerlijk gezegd had ik gewoon op mijn gevoel moeten afgaan en deze gewoon ongelezen moeten laten.

Dit was echt niet goed.
Te lang, zonder enige emotionele investering en motieven die absoluut nergens op sloegen. Bovendien wilde de auteur dat haar personages te veel dingen tegelijk waren, wat absoluut ongeloofwaardig was gezien hun leeftijd en middelen.

Toen ik mijn leesspreadsheet bijwerkte met dit boek, ontdekte ik ook dat deze serie is hernoemd naar The Regency Rogues, dus ik ga ervan uit dat de auteur toch meer boeken in deze serie zal schrijven, maar ik ga doen alsof deze serie gewoon een duologie is gebleven en ik er dus mee klaar ben!

Sanderson, Brandon – The Sunlit Man ★★★★

Genre: Fantasy

#1 New York Times bestselling author Brandon Sanderson shows us a future in the Cosmere universe where a perpetual planetary wanderer must decide whether to keep running, or stay and make a difference on a struggling planet.

Years ago he had comrades in arms and a cause to believe in, but now the man who calls himself Nomad knows only a life on the run. Forced to hop from world to world in the Cosmere whenever the relentless Night Brigade gets too close, Nomad lands on a new planet and is instantly caught up in the struggle between a tyrant and the rebels who want only to escape being turned into mindless slaves—all under the constant threat of a sunrise whose heat will melt the very stones. Unable to understand the language, can he navigate the conflict and gain enough power to leap offworld before his mind or body pay the ultimate price?

En dan tot slot voor november, de laatste van Sandersons Secret Projects, waarvan je eerder hier mijn volledige recensie kon lezen!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.