Gemaakt

Mee bezig #8

Traagjes, een beetje te traagjes naar mijn zin, sluipt de herfst het land binnen. Niet zozeer het weer, maar eerder de winkels stralen dit uit. De etalagepoppen krijgen warmere herfstmode te dragen, gezelligheid met kaarsjes en plaids wordt gepromoot en, voor die winkels die dat verkopen, komt meer en meer wolgerief naar boven.

Ik vind het altijd leuk om naar de nieuwe wolletjes te gaan kijken, maar dat is ook gevaarlijk, gezien ik mij zelden kan bedwingen om ook iets te kopen.
De eerste paar keren dat ik de nieuwe collecties in de winkels zag, kon ik mij heel goed bedwingen. Op foto’s na liep ik met lege handen de winkels opnieuw uit. Hoewel het wel weer genoeg kriebelt om te breien en haken, voor alle plannen waar ik aan werkte had ik genoeg met de wolletjes die ik al had. Maar dan ging ik toch overstag.

Voor één derde van de bollekes is mijn aankoop op pure hebberigheid gebaseerd. Ik vond de kleur zo mooi en er lagen maar 4 bollekes meer van in de rekken, dat ik ze gewoon niet kon laten liggen.
Voor een andere derde heb ik een vaag plan van wat ik wil maken, maar moet dit nog concreet zien te maken.
Voor de laatste derde heb ik een heel specifiek plan, waarvoor ik al aan het rekenen en tellen ben geslagen en waar ik plan aan te beginnen als ik minstens één ander haak- of breiproject heb afgewerkt.

Over die andere projecten gesproken, het werk aan de debardeur gaat heel goed vooruit! Fantastisch goed zelfs.
Ik heb ondertussen alle vierkantjes aan elkaar gehaakt in de juiste configuratie, gebruik makende van de continuous join-as-you-go, wat een fantastische uitvinding is! Voor hulp gebruikte ik deze YouTube video van Hooked by Robin.

De tutorial in de YouTube video is voor het gebruik van die techniek bij een gewoon tweedimensionaal deken, maar met een beetje aanpassen en werken in fasen kwam die techniek fantastisch goed van pas bij het in elkaar haken van de debardeur met minimale uiteinden om in te weven.

Nu kamp ik een beetje met uitstelgedrag voor de volgende fase van de debardeur, namelijk het breien van de zoom, de hals en de armsgaten.

Voor mijn lopende breiproject, waar ik vorige keer vaagjes over was en nu ook zal blijven, ben ik klaar met fase 1.
Maar, er is een maar, ik ben aan het twijfelen geslagen over de afmetingen. Omdat ik nog genoeg wol over heb, ben ik fase 1 opnieuw begonnen, maar dus groter. Ik plan om voor beide breiwerkjes ook fase 2 te maken. Als de ene te klein blijkt te zijn, heb ik reserve. Is dit niet het geval, dan kan er langer van worden genoten!

Voor de rest is ook de naailes opnieuw begonnen.
De eerste paar lessen concentreerden we ons klassikaal op het tekenen van het patroon voor een vestje, maar omdat ik nog niet meteen stof heb gevonden die me inspireert het patroon ook effectief te maken, concentreer ik me voorlopig op het wegwerken van wat stofrestjes.

En dat is alles voor nu 🙂

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • zwartraafje

    De voorbije weken werkte ik aan een Halloween Swap Pakket waar ik zelf ook wat kleins voor heb geknutseld, ik stelde een adventskalender voor een vriendin samen met enkele zelfgemaakte zaken, maakte enkele kaarten, pikte een kruisjessteekwerk op dat al heel lang stil lag, werkte aan een Hufflepuff dekentie via een rechthoekige loom en stopte een massa draadjes in (maar nog niet alles) van de Chocolate Frog slingersjaal die ik aan het maken ben voor de kerstboom. Het leek me immers een leuk idee om die niet elk jaar exact hetzelfde te versieren.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.