Gelezen

Illumicrate #12: augustus 2023

Mijn twaalfde Illumicrate unboxing! Wow, dit betekent dat ik dit abonnement ook al een jaar heb! Zot hoe snel dat gaat!
We gaan ons even niet focussen op hoe weinig van die twaalf boeken ik nog maar las (*ahum* 3 *ahum*), en meteen duiken in wat in deze doos voor augustus zat!

Het thema van augustus was Hidden Magic.
Als je rondkijkt, dan kun je magie vinden op de meest onverwachte plaatsen. Het boek van augustus zou een YA-fantasy worden, de eerste in een nieuwe serie.
Hoewel ik bij de mededeling “Young Adult boek” vaak al een beetje mijn interesse verlies, besloot ik toch om de doos niet over te slaan, vooral omdat de doos een nieuwe @rosiethorns88 mok zou bevatten!

En dat was meteen item #1 dat ik uit de doos haalde!
De prachtige illustratie, van @rosiethorns88 dus, werd geïnspireerd door Priory of the Orange Tree van Samantha Shannon, een boek dat ik heel graag wil lezen, maar dat me met zijn 830 bladzijden toch wel intimideerd.

Item #2 is een set boekenleggers met personages uit de welbekende The Mortal Instrument serie van Cassandra Clare, getekend door @merwildandco.
Ik las deze serie niet en denk dat ik dat ook nooit ga doen. Ik vermoed dat de geschikte timing om dit te lezen voor mij voorbij is. Ik weet wel wie deze personages zijn, gezien ik ooit de film eens keek en ook stukjes van de Netflix serie heb gezien. Als ik jonger was geweest, ging ik dit ongetwijfeld geweldig hebben gevonden.

Oh, item #3 vind ik ook ongelofelijk tof. Een boekblik waar vanalles in kan bewaard worden. Het toont een weergave van het beruchte boek uit Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson, wat ik vorig jaar las en enorm leuk vond.
Het ontwerp van dit blik is van @coverdungeonrabbit en ik ga dit gebruiken om stickers en plaatjes voor mijn leeslog in te bewaren!

Item #4 is voor wat mij betreft een absolute voltreffer! Ik vind het altijd vreemd dat er niet meer schrijfgerief en zaken voor journals in zo’n boekendozen zitten, gezien mij dit een ideale match lijkt. Dit is denk ik nog maar de tweede keer ooit dat ik washitape in een boekendoos kreeg en nog nooit een heuse set!
Deze set van 4 tapes werd ontworpen door @juliesofieart en geïnspireerd door The House in the Cerulean Sea van T.J. Klune. Ik las dit boek in 2021 en vond het absoluut geweldig! Ik zie ook meteen de inspiratie in de washi tapes, terwijl ik ze voldoende “algemeen” vind om ze te kunnen gebruiken in (natuurlijk) mijn leeslog.
Doet me er ook aan herinneren dat ik nog 2 T.J. Klune boeken op mijn TBR heb staan, die me ideaal lijken voor de duistere, kille wintermaanden.

Het boek van de maand is Zhara van S. Jae-Jones, een auteur waarbij ik een iets dubbel gevoel heb door mijn leeservaring bij Wintersong, maar zeker nog een tweede kans wil geven. Deze klinkt in ieder geval al interessant ook.

Sailor Moon meets Cinder in Guardians of Dawn: Zhara, the start of a new, richly imagined fantasy series from S. Jae-Jones, the New York Times bestselling author of Wintersong.

Magic flickers.
Love flames.
Chaos reigns.

Magic is forbidden throughout the Morning Realms. Magicians are called abomination, and blamed for the plague of monsters that razed the land twenty years before.

Jin Zhara already had enough to worry about—appease her stepmother’s cruel whims, looking after her blind younger sister, and keeping her own magical gifts under control—without having to deal with rumors of monsters re-emerging in the marsh. But when a chance encounter with an easily flustered young man named Han brings her into contact with a secret magical liberation organization called the Guardians of Dawn, Zhara realizes there may be more to these rumors than she thought. A mysterious plague is corrupting the magicians of Zanhei and transforming them into monsters, and the Guardians of Dawn believe a demon is responsible.

In order to restore harmony and bring peace to the world, Zhara must discover the elemental warrior within, lest the balance between order and chaos is lost forever.

Wat de Illumicrate editie van dit boek betreft, lijkt die op het eerste gezicht niet echt heel hard te verschillen van de standaard editie. Ik vermoed dat de exclusiviteit ligt bij het gebruik van zilverfolie in de Illumicrate versie.
Wat het ook zij, ik vind dit een super mooie cover, dus ik zou niet meteen een volledig ander ontwerp willen. Wat de rest van het boek betreft, wow, ik denk dat Illumicrate zichzelf wel overtroffen heeft.


Eerst en vooral de gespoten randen zijn echt fenomenaal mooi. Van de kleuren tot het scherpheid van het ontwerp, de kwaliteit is echt enorm hoog.

En dan die illustratie op de hardcover! Ik ben geen echte manga-lezer, maar ik heb dergelijke stijl wel altijd kunnen appreciëren en deze illustratie is echt zo mooi! En die loopt dan ook nog eens door over gans de kaft, van voor naar achter over de rug. Wow! Ook, die bijtitel The Maiden who was loved by Death versterkt mijn goesting om dit boek te lezen, meer dan al het andere in de beschrijving!

Ten slotte wordt alles aan elkaar gehangen met het ontwerp van de schutbladen, die echt prachtig zijn van kleur.
Het boek werd ook nog eens met de hand door de auteur gesigneerd!

Dit was echt een schitterende doos voor Illumicrate. Het merendeel van de items vind ik praktisch bruikbaar en alle items zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Het boek, ja, het boek is een absoluut kunstwerkje. Helemaal niks op aan te merken. Heel blij met deze maand dus!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.