Gemaakt

Orbit de draak met vleugels

Toen ik al eventjes terug Orbit de draak haakte, naar het gratis patroon van Projectarian, wou ik die draak in eerste instantie ook vleugels geven. Het patroon voor die vleugels stond in een uitbreiding van het gratis patroon wat dan wel weer betalend is, maar gezien de fantastische kwaliteit van de patronen van Projectarian, betaalde ik daar met plezier voor.
Helaas lukte het me toen niet de vleugels bij dat draakje te haken, waardoor ik voornam om ooit nog eens zo’n draak te haken, maar dan eentje volgens de uitbreiding.

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk voelde ik onlangs weer wat kriebelen om te haken en besloot ik deze eindelijk eens te haken. Ik dook in mijn voorraad wolletjes en vond nog deze oude bol Zeeman Melange terug in een kleur die ik perfect vond voor een draak.

Initieel had ik voor ogen die melange wol vooral te combineren met geeltinten, maar toen ik de wangetjes van mijn draak in roze had gehaakt sloeg de twijfel toe. Ik vond de combinatie met dat fluo kleurtje wel leuk staan, dus misschien kon ik meer schakeringen dan alleen maar geel toevoegen?

Voor zijn buik besloot ik uiteindelijk voor een appelblauwzeegroen te gaan dat bijna de exact zelfde schakering was als één van de kleurtjes in de gemengde wol.
Voor de achterpootjes ging ik verder met hetzelfde roze als de wangetjes, maar ik had niet genoeg om hetzelfde te doen voor de voorpootjes. Daar koos ik uiteindelijk voor een oranje.

En hiermee had ik mijn ganse kleurenpalet om mijn gevleugelde Orbit van te maken: melange, appelblauwzeegroen, fluo roze, fluo oranje en fluo geel.

Benieuwd naar het resultaat?

Schattig, hé?
Echt blij met het resultaat en super blij dat ik wat avontuurlijker ben geweest met de kleurtjes!

Het enige dat ik achterwege liet waren de pieken op zijn rug.
Telkens ik opnieuw aan het haken sla, vraag ik mij af waarom ik toch niet meer zo’n knuffels meer haak. En dan begin ik aan het ineen naaien en herinner ik weer waarom, lol. Ik eindig altijd wel met een blaar en wat steekwonden, waardoor ik na het maken van één knuffel mijn handen wat broodnodige rust moet geven.
Voor deze Orbit had ik alles gehaakt en in elkaar genaaid tot en met de pieken. Daar twijfelde ik nog of ik ze in één kleur ging haken of ook voor afwisselende kleurtjes ging gaan. Plus ja, mijn handen deden wat pijn, dus ik wou mezelf wat rust gunnen. Maar hoe meer ik naar mijn draakje keek, hoe meer ik vond dat zijn pieken eigenlijk niet nodig waren. Hij zag er voor mij wel af uit.

En schattig 😀

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • fieke

    Oeh, die ziet er leuk uit! Schattig, inderdaad, en mooie kleurencombinaties ook!
    Niet te onderschatten hé, hoeveel werk kruipt in zo’n knuffel haken (en in mekaar zetten)? Maar het blijft wel heel leuk om te doen :-).

  • trijnewijn

    Een dikke merci om allebei je drakenknuffels te showen Charlotte! Nu het jaar van de draak eraan komt zijn ze extra toepasselijk. Doordat ik een vage herinnering had aan deze post en op slag weer helemaal weg was van jouw creaties ben ik nu zelf een orbit draak aan het maken voor het kleine draakje dat momenteel groeit in de buik van mijn nichtje

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.