Gelezen

Unboxing Secret Project #3

Sinds het begin van deze Secret Projects hadden ze bij Dragonsteel wat vertraging bij het uitzenden van de fysieke boeken, door een combinatie van problemen bij de printers en de vervoersmaatschappijen. Persoonlijk vond ik dit niet zo erg, gezien we de boeken sowieso de eerste van de maand in e-boek formaat in onze inbox kregen gestuurd.
Ondertussen lijken de vertragingen zo goed als ingehaald, want mijn doos met boek #3 vertrok 11 dagen nadat ik het e-boek had ontvangen uit Amerika voor zijn lange reis naar België!

Wel had ik nog een klein hartaanval momentje door slechte communicatie van FedEx.
De geplande bezorgdatum was op het moment dat ik op vakantie was, maar gelukkig kun je die datum wijzigen voor wanneer je wel thuis bent. Maar terwijl ik op reis was kreeg ik toch opeens een bericht dat mijn pakket op de oorspronkelijke datum bij mij thuis was afgeleverd. Nergens werd vermeld wie het pakket in ontvangst had genomen en ik had schrik dat ze het gewoon op de stoep hadden achtergelaten!
Gelukkig heb ik het kunnen uitzoeken en bleek het bij één van mijn buren afgeleverd. Maar goed, niet echt leuk zo. Wat heeft het voor zin om mensen de bezorgdatum te laten veranderen om er zeker van te zijn dat ze thuis zijn, als je dat vervolgens negeert?

Maar goed! Laten we overschakkelen naar iets plezanter: het uitpakken!
Mijn recensie van het verhaal kon je eerder hier al lezen, maar laten we nu eens kijken wat voor een prachtexemplaar het fysieke exemplaar is geworden!

In tegenstelling tot mijn vorige twee dozen, zag deze doos er zo goed als perfect uit! De ongerustheid was deze keer over de bezorging en niet over mogelijke beschadiging, lol.

Opnieuw ziet de doos er zo goed als hetzelfde uit als de vorige twee keren, maar werd weerom een ander citaat op de doos geplaatst.
Zoals je ook al kunt zien is de inhoud niet enkel het boek, maar opnieuw een paar extraatjes.

Daarom dus ook weer een spoilerkaartje.

De extra goodies zijn weer van hetzelfde type als voorheen, maar opnieuw aangepast om beter bij het boek te passen.
Ten eerste is er de verzamelpin met een personage uit de Cosmere. Dit is Shallan uit de Stormlight Archive.
De sticker is deze keer eentje voor het frequent bezochte noedle restaurant in het boek. Op zich wel leuk bedacht en heel toepasselijk, maar gezien de prachtige illustraties in het boek, had ik op iets meer gehoopt. Ik weet het, ik raak nogal verwend en mogelijks gedesensibiliseerd 😉

Tot slotte ook nog de stevige boekenlegger waarop, op beide kanten, een illustratie van het boek staat.

En dan nu de ster van de doos, het boek!
Opnieuw een uitgave om U tegen te zeggen. Uitgevoerd in een boterzacht aanvoelend imitatieleer in een diep blauwe kleur. De omslagillustratie is deels geponst in de cover en heeft details in elektrische blauwe, fluo roze en gouden folie.

Echt, opnieuw zo zo mooi gemaakt! En echt ook wel een mooie (en bij het verhaal toepasselijke) illustratie.
Je ziet ook duidelijk nog de inspiratie naar de mock-up versie, maar in tegenstelling tot boek #2, is hier echt wel een prachtige nieuwe uitwerking van gemaakt.

Enige dat ik een beetje jammer vind, is dat het opnieuw een blauwe cover is. Het zou leuk geweest zijn moest elk secret project boek zijn eigen kenmerkende kleur hebben gehad (Tress = groen, Handbook = blauw) zodat dit mooi afwisselde in de boekenkast. Zo zou voor Yumi een fuchsia-paarse kleur ook niet verkeerd zijn geweest, plus ook nog steeds toepasselijk bij het verhaal.
Soit, dit is muggenzifterij van mij en ik wil altijd de dingen in het paars 😉 . Zonder zeveren, dit is en blijft gewoon een prachtige cover, blauw en al!

De uitwerking binnenin is weerom even indrukwekkend als de kwaliteit van de buitenkaft, te beginnen met deze schutbladen voor en achteraan het boek.

Binnenin het boek zijn de vele accenten in de kenmerkende kleuren van Painters wereld: blauw en roze.
De coverillustratie wordt in de twee kleuren uitgevoerd en voor de afscheiding van de verschillende delen van het verhaal wordt gebruik gemaakt van de neonhionlijnen van Painters wereld.

Opnieuw is aan alles gedacht, tot de hoofdstuknummering toe. Deze keer twee verschillende mini-illustraties, afhankelijk vanuit wiens perspectief het hoofdstuk wordt verteld. Painter krijgt een toepasselijke bamboe-illustratie, terwijl voor Yumi stapelstenen werd voorzien.

Voor de rest staan er ook een pak paginagrote illustraties in. Ofwel op hetzelfde papier als de tekst, waarbij de belijning een blauw/rozige schijn kreeg.

Ofwel op deluxe glossy papier met illustraties in volledige kleuren.
(Als je spoilers niet erg vind, ik ontdekte dat alle illustraties in het boek op de wiki van Brandon Sanderson staan: Coppermind Yumi interior art)

De artieste voor dit boek is Aliya Chen en ze is echt wel de perfecte fit bij dit boek! Ge zeker eens op haar website kijken, want echt, waauw!

Ik ben dus opnieuw in de wolken dat ik dit prachtige boek, dat ook nog eens een echt kunstwerk is, in mijn bezit heb!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.