Gelezen

Unboxing Secret Project #2

Ik kreeg hem al een tijdje terug, bijna drie maanden geleden zelfs, maar ik liet na om er hier over te schrijven, ook al had ik heel plichtsbewust het uitpakken gefotografeerd.
Sjah, als ik in een uitstelstemming ben, doe ik dat alleszins niet halfslachtig, lol. Maar dat betekent ook dat jullie toch wel een aantal unboxing-berichten hebben om naar uit te kijken, te beginnen met deze Secret Project #2.

Mijn recensie voor Brandon Sandersons Secret Project #2, het boek met de gigantische titel The Frugal Wizard’s Handbook for Surviving Medieval England, konden jullie eerder hier al lezen.
Laat ons nu eens kijken hoe het fysieke exemplaar eruit ziet!

Net als mijn eerste doos, heeft deze ook precies wat mee gemaakt. Ik hield mijn hart al vast toen ik de herstel sticker zag, dus het was toch wel met enige bezorgdheid dat ik deze doos opende.

Ook de binnenkant van de doos getuigd van een reis die niet zonder slag of stoot is afgelegd, maar het zag er niet meteen naar uit dat de inhoud beschadigd was. Oef!

Tot nu toe is de verpakking vrij gelijkaardig aan deze voor SP1, maar met paar aanpassingen.
Zo is natuurlijk de gouden-ticket-verzegeling aangepast, maar ook het citaat aan de binnenzijde van het deksel is aangepast om beter bij het boek te passen. Een subtiele verandering, maar een bewijs van de zorg die is besteed aan het maken van deze dozen.
Het citaat komt trouwens uit Words of Radiance het tweede Stormlight Archive-boek.

Net als in alle andere boekendozen die ik ontvang, kwam deze met een spoilerkaart.
Dit is iets dat ik zelden lees, tenzij ik niet weet wat een item is of naar welk boek het refereert. Maar deze is wel de moeite om eens te lezen. Het deed me gniffelen en is meteen ook een goeie identificatie van de schrijfstijl die je in het boek kan verwachten.

Bij de eerste doos was ik eigenlijk verbaasd dat die met een spoilerkaart kwam, gezien ik niks meer in de doos had verwacht dan het boek. Deze keer wist ik wel anders!

De extra goodies zijn weer vrij vergelijkbaar met deze uit de eerste doos, behalve dan dat ze natuurlijk zijn aangepast om bij dit boek te passen.
Ten eerste is er een verzamelpin met een personage uit de Cosmere. Dit is Vasher en ieders favoriete zwaard, Nightblood uit Warbreaker. Ik zie niet meteen een verband tussen dit personage en het boek, dus ik neem aan dat dit gewoon lukraak is gekozen.
Ook kregen we weer een sticker, met een illustratie van het tovenaarspoppetje dat veelvuldig geïllustreerd in het boek voorkomt.
En ten slotte nog een stevige boekenlegger, bedrukt aan beide zijden met een illustratie uit het boek.

En laat ons nu onze aandacht richten op de ster van de doos, het boek!
Dit is weer maar eens een prachtig verzorgd premium exemplaar met een boterzacht aanvoelende cover in imitatieleer. De omslagillustraties zijn gedeeltelijk in reliëf en voorzien van details in gouden, zilveren en blauwe folie.

Nu, ik had het al gezegd toen ik het e-boek exemplaar had ontvangen, maar ik ben niet echt fan van deze cover. Hij lijkt nog veel te hard op de mock-up en hij voelt daarom onaf aan, vooral in vergelijking met de illustraties binnenin het boek.
Ondertussen is ook de cover voor de standaard editie gekend en jah, ik moet zeggen dat ik deze precies veel mooier vind.
Maar goed, de iets ontgoochelende cover wordt ruimschoots goed gemaakt met de uitwerking binnenin!

Te beginnen met de schutbladen. Ziet dat af zeg, hoe mooi is dat niet getekend?
Zoals je kunt zien werd hier net als bij het eerste boek gekozen voor een duidelijk accent kleur, dat doorheen alle illustraties in het boek wordt gebruikt, en dat zijn er toch wel wat.

Eerst hebben we de inleidende pagina’s, met niet alleen een illustratie van de cover, maar ook een portret van de titulaire Frugal Wizard, waar -grappig genoeg – Sandersons broer model voor stond.

Dan hebben we de hoofdstukkoppen, waarvoor voor elk nieuw hoofdstuk een unieke illustratie is gemaakt, zo’n veertigtal!

Elk paginanummer heeft ook een schattige kleine tovenaarshoed, behalve op de pagina’s waar onze kleine tovenaarspop een avontuur beleeft in de marge!

En dat zijn dan eigenlijk nog maar zogezegde bijkomstige illustraties, want natuurlijk zijn er ook paginagrootte illustraties in tweetoon blauw-zwart.

En paginagrootte illustraties op glanzend papier in kleur.

De illustrator, Steve Argyle, heeft echt alles uit de kast gehaald en ze hebben zo goed als al zijn ideeën gewoon in het boek verwerkt. Indrukwekkend!
Ook indrukwekkend wat een gala van verschillende tekenstijlen hij heeft, waarbij toch wel een resem in het boek naar voor zijn gebracht!

Opnieuw dus super blij met deze unieke, super de luxe editie, ondanks dat de cover mij iets minder ligt.

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.