Gelezen

Gelezen in juli 2023

Ook juli bleef een beetje een kwakkelmaand voor het lezen. Enerzijds had ik echt wel de goesting om in een boek te duiken, maar anderzijds kon ik in elk uitgekozen boek heel moeilijk inkomen.
Uiteindelijk las ik in juli toch nog 9 boeken uit, goed voor 3213 bladzijden. Het gemiddelde juli boek komt zo op 357 blz/boek.

Door mijn rare leesstemming en het feit dat ik moeilijk een boek kon kiezen, ging ik in eerste instantie voor vervolgboeken in series, zodat ik op zijn minst al vertrouwd was met de wereld. Ook koos ik vaak voor comfort en gemak, maar hierdoor las ik vooral vrij gemiddelde boeken, met een paar uitschieters. De sterretjes schommelden van 2 tot 4, met vooral heel wat 3-sterren boeken. Het gemiddelde boek van juli komt dan ook uit op precies 3,0 sterretjes.

Qua doelgroep bleef ik vooral in mijn eigen groep vissen, met 1 Young Adult boeken en 8 volwassen boeken.

Zoals steeds varieerde ik ook in leeswijze, met 5 e-boeken, 2 audioboeken en 2 boekenkast-boeken.

Voor de genres wisselde ik tussen 5 genres, namelijk horror (1), mysterie (1), sci-fi (2), fantasy (2) en romantiek (3).

Voor de taal bleef ik weer in het Engels hangen en las ik geen enkel boek in het Nederlands.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in juli las en mijn beoordeling in sterretjes.
Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kunnen bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat! Soms ga ik spoilers ook gaan verbergen achter een zwarte band, die je kan lezen door de tekst te selecteren zoals hier!

 1. Rishi, Farah Naz – I Hope You Get This Message ★★
 2. Coldbreath, Alice – The Consolation Prize (Brides of Karadok #3) ★★★
 3. Gwynne, John – The Hunger of the Gods (The Bloodsworn Saga #2) ★★★★
 4. Wells, Martha – Artificial Condition (The Murderbot Diaries #2) ★★★
 5. Coldbreath, Alice – Her Bridegroom Bought and Paid for (Brides of Karadok #4) ★★★
 6. Tremblay, Paul – The Pallbearers Club 🎧 ★★★
 7. Sanderson, Brandon – Yumi and the Nightmare Painter ★★★★
 8. Hunt, Margot – The House on the Water 🎧 ★★
 9. Coldbreath, Alice – The Favourite (Brides of Karadok #6) ★★★

Rishi, Farah Naz – I Hope You Get This Message ★★

Genre: Sci-Fi

Seven days. Seven days. The Earth might end in seven days.

When news stations start reporting that Earth has been contacted by a planet named Alma, the world is abuzz with rumors that the alien entity is giving mankind only few days to live before they hit the kill switch on civilization.

For high school truant Jesse Hewitt, though, nothing has ever felt permanent. Not the guys he hooks up with. Not the jobs his underpaid mom works so hard to hold down. Life has dealt him one bad blow after another — so what does it matter if it all ends now? Cate Collins, on the other hand, is desperate to use this time to find the father she’s never met, the man she grew up hearing wild stories about, most of which she didn’t believe. And then there’s Adeem Khan. While coding and computer programming have always come easily to him, forgiveness doesn’t. He can’t seem to forgive his sister for leaving, even though it’s his last chance.

With only seven days to face their truths and right their wrongs, Jesse, Cate, and Adeem’s paths collide even as their worlds are pulled apart.

Dit is een boek dat ik in 2019 ontving via mijn toenmalig Owlcrate-abonnement.
Vanwege mijn vreemde leesstemming op dat moment, dacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn om iets op te pikken in een genre waar ik normaal gesproken niet in geïnteresseerd ben. Dit boek wordt gecategoriseerd als een sci-fi, maar het klonk meer als een hedendaagse roman, dus ik dacht dat ik het eens zou proberen, terwijl ik ook voldeed aan mijn plan om elke maand minstens één oud boekbox-boek te lezen.

Uiteindelijk was dit gewoon ok. Niets raakte me echt en het einde was nogal botsbollig.
Ik vrees dat ik voor deze, zoals bij vele YA-boeken nog op mijn te lezen lijst, waarschijnlijk mijn venster heb gemist om ze te lezen. Soms zijn er dan wel zo van die YA-boeken waarin ik dat kan vergeten en toch in het verhaal kan zinken, maar dit was er niet een van.

Coldbreath, Alice – The Consolation Prize (Brides of Karadok #3) ★★★

Genre: Romantiek

Princess Una harbors no illusions about her claims to Karadok’s throne. The days of the royal house of Blechmarsh are done. The last of that ill-fated line, she is just grateful she emerged from the dark days of war with her head still on her shoulders. Now if only she could stop these rebellious northern lords from plotting to overthrow the King and set her up in his stead!

When her royal cousin bids her to join him at court, Una is eager for the opportunity to publicly renounce her rights. After three years languishing under house arrest, she is keen to start her own life afresh, hopefully in relative obscurity.

What she does not realize is extraordinary husband that fate has in store for her.

Deze had een nogal onconventioneel begin en de held gaf echt een lullige eerste indruk, terwijl de heldin naar mijn gevoel een beetje te begripvol en meegaand was. Dus ik was niet meteen overtuigd dat ik deze graag zou lezen, maar uiteindelijk deed ik dat wel.

Alice Coldbreath weet echt hoe ze je van gedachten kan doen veranderen over je eerste indrukken.
Uiteindelijk hield ik wel van de nuchterheid van de heldin en hoe ze niet in zelfmedelijden wentelde, ondanks dat ik soms wou dat ze iets kwader voor zichzelf was.
De held maakte zijn lullige eerste indruk nooit helemaal waar. Hoewel hij niet perfect was, stond hij wel steeds open voor communicatie en gedroeg hij zich – naast de valse start – overwegend positief tegenover de heldin.

Uiteindelijk was dit zeker geen perfect boek, maar ik heb het toch graag gelezen en ben fan van hoe deze auteur dialogen schrijft en haar koppels heel open en eerlijk laat communiceren.
Voor mij is deze serie perfect voor tussendoor en fungeert het als een goeie palletreiniger.

Gwynne, John – The Hunger of the Gods (The Bloodsworn Saga #2) ★★★★

Genre: Fantasy

THE DEAD GODS ARE RISING.

Lik-Rifa, the dragon god of legend, has been freed from her eternal prison. Now she plots a new age of blood and conquest.

As Orka continues the hunt for her missing son, the Bloodsworn sweep south in a desperate race to save one of their own–and Varg takes the first steps on the path of vengeance.

Elvar has sworn to fulfil her blood oath and rescue a prisoner from the clutches of Lik-Rifa and her dragonborn followers, but first she must persuade the Battle-Grim to follow her. Yet even the might of the Bloodsworn and Battle-Grim cannot stand alone against a dragon god.

Their only hope lies within the mad writings of a chained god. A book of forbidden magic with the power to raise the wolf god Ulfrir from the dead…and bring about a battle that will shake the foundations of the earth.

Na het onthutsende einde van boek 1 kon ik gewoon niet wachten om te weten hoe dit verder ging.
En jawadde dadde! Het stelde zeker niet teleur. Een bloederig en meedogenloos vervolg!

Wat me aanvankelijk aan deze serie aantrok was de mythologie en boek 2 breidt deze alleen maar verder uit. Meer goden ontwaken en hun explosieve ontmoetingen zijn echt adembenemend. De impact van hun wederopstanding op onze hoofdpersonages en hoe de wereld daar in het algemeen op reageert, zorgen voor buitengewoon fascinerend leesvoer. Hoe de verhaallijnen convergeren en weer scheiden hielden me aan het boek gekluisterd, maar niets had me kunnen voorbereiden op dat hartverscheurende einde. Ik sta te popelen om te weten hoe dit verder gaat, dus hopelijk duurt het wachten niet te lang!

Over de perspectieven:
We volgen opnieuw onze drie gevestigde perspectieven, maar vertoeven ook af en toe in het hoofd van twee andere personages en dit vond ik echt een slimme ontwikkeling. Het verschuift het verhaal van een wij-tegen-jullie naar iets dat grijzer en genuanceerder is.
Orka en Varg blijven mijn favorieten. Elvar blijft het personage waar ik het moeilijkst mee heb. Ze is een enorm sterke vrouw, die weet wat ze wil en niet terugdeinst te doen wat ze moet. Maar het is vooral haar houding naar de Tainted toe en haar gebrek aan scrupules omtrent slavernij die het voor mij moeilijk maken om voor haar te supporteren.
Van de twee bijkomende perspectieven voel ik het meest sympathie voor Biórr, ondanks zijn voorgaande acties. Hij was aanvankelijk zo overtuigt dat hij aan de goeie kant stond, maar er beginnen wat scheurtjes in zijn overtuiging te sluipen.
Gudvarr is de Umbridge van de vijf, het personage dat je graag haat. Een snotterende paling van een man, met ernstige grootheidswaanzin, die er toch altijd in slaagt zichzelf te redden en om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

Andere gedachten met spoilers:

 • De tocht van The Bloodsworn om Vol te redden was zo’n fantastische manier om de wereld uit de breiden!
 • Die tong-parasieten, blergh!
 • Impressionant gevecht met prins Jaromir! Dat einde!
 • Hoeveel meer goden zijn er daar? Wat was Jaromir aan het doen?
 • Elvar heeft wel ballen zeg om een slaaf te maken van zowel Skuld als Ulfrir
 • Doet wel denken over hoe machtig die goden eigenlijk wel zijn, gezien ze zo gemakkelijk te controleren zijn
 • Zie ook de wederopstanding en het onmiddelijke verslaan van Orna!
 • Rotta is nooit gestorven? Wat is die achtergrond? Wat heeft hij al die tijd gedaan?
 • Oh en Ulfrirs revelatie dat Snaka een zuster had! Zoveel van de kennis op Vigrid is duidelijk verloren gegaan.
 • De interactie van Orka met Ulfrir was tegelijkertijd bevredigend en ontgoochelend.
 • Elvar en de Battle-Grimm in Snakavik!! Die confrontatie met haar vader en nu is ze naast leider van de Battle-Grimm ook nog eens Jarl!
 • Gaan we Snaka zien herrijzen?
 • Orka’s sidekicks Spert en Vesli zijn geweldig
 • Het idee dat alle vaesen van Lik-Rifa zijn, maar dan toch zien dat die twee zo trouw aan Orka/Breca blijven opent wel perspectieven
 • Die scènes met Gudvarr en dat ding in zijn lichaam waren degoutant… Maar wel zalige plotlijn met Lik-Rifa en het dubbele verraad van Helka en Hakon door Sigrunn en Gudvarr.
 • Ooh en die twee raven zijn terug! Snaka’s boodschappers, interessant
 • Orka en Breca op het einde, neen! Komaan zeg, Orka kan niet dood zijn!
 • Geen spoiler, maar wil toch even zeggen dat ik fan ben van de synopsis van boek 1 aan het begin van dit boek! Ik wou dat meer auteurs dit deden!

Wells, Martha – Artificial Condition (The Murderbot Diaries #2) ★★★

Genre: Sci-Fi

It has a dark past – one in which a number of humans were killed. A past that caused it to christen itself “Murderbot.” But it has only vague memories of the massacre that spawned that title, and it wants to know more. Teaming up with a Research Transport vessel named ART (you don’t want to know what the “A” stands for), Murderbot heads to the mining facility where it went rogue. What it discovers will forever change the way it thinks.

Ik ben echt fan van dit verhaalidee en de karakterisering van Murderbot (en ART), maar ik ben niet helemaal verkocht aan de schrijfstijl, die soms vreemd, onhandig en verwarrend aanvoelde. Ik weet niet of dit een bewuste keuze was, misschien om de sociale onhandigheid van ons hoofpersonage extra in de verf te zetten, maar het voorkomt wel dat ik kan wegzinken in het verhaal.
Dat gezegd hebbende, ik ben geïntrigeerd genoeg om deze serie verder te willen blijven lezen.

Coldbreath, Alice – Her Bridegroom Bought and Paid for (Brides of Karadok #4) ★★★

Genre: Romantiek

Aimee Ankatel, oldest daughter to the richest merchant in all Karadok only has eyes for the heavily scarred Lord Kentigern. A ferocious competitor, her heart beats louder when she watches him compete in the field. Not one of the handsome knights draws her admiration like he does.

When her father lends funds to the Crown and promises her a glittering match with a nobleman, she daydreams of making the ill-fated knight fall in love with her. After all, if Aimee’s Father buys back Kentigern’s lands and castle for a dowry, surely that would make her an acceptable bride to him?

Any idealistic dreams of youth Kentigern once had were lost long ago in battle when he was disfigured and blinded in one eye. His destiny was a cruel one, his homelands confiscated for his part in the Northern uprising, he ekes out a lonely nomadic existence, travelling from one tournament to another.

Never would he have dreamed that all he had once lost could be restored to him by some upstart merchant wanting a stud and a title for his pretty daughter. Never in his wildest dreams would he have imagined a reversal of fortune that included a wife like Aimee.

Ik vond het uitgangspunt van dit boek wel leuk, maar de uitvoering ontbrak.
Het begon goed, met het contrast tussen het koppel, maar het bleef daar veel te lang hangen. Er waren te weinig betekenisvolle interacties tussen het koppel, terwijl er in contrast dan wel veel ontwikkelingen zijn met en tussen nevenpersonages. Hoewel de auteur echt meeslepend schrijft en deze zijplots dus wel leuk weglezen, had ik dit voor een romance toch graag gebalanceerd gezien met minstens evenveel ontwikkeling tussen het hoofdkoppel. Telkens ze eindelijk begonnen met elkaar te praten, werd het gesprek om één of andere reden onderbroken en nooit opnieuw opgepikt.
Er is ook een scène die het drama en de spanning echt opvoerde en ik keek uit naar hoe dit zou worden opgelost, maar dit liet veel te wensen over.
Op zich wel een ok boek, maar ontgoochelend in het romantische plot, wat toch wel het punt is.

🎧 Tremblay, Paul – The Pallbearers Club ★★★

Genre: Horror

A cleverly voiced psychological thriller about an unforgettable—and unsettling—friendship, with blood-chilling twists, crackling wit, and a thrumming pulse in its veins, from the nationally bestselling author of The Cabin at the End of the World and Survivor Song.

What if the coolest girl you’ve ever met decided to be your friend?

Art Barbara was so not cool. He was a seventeen-year-old high school loner in the late 1980s who listened to hair metal, had to wear a monstrous back-brace at night for his scoliosis, and started an extracurricular club for volunteer pallbearers at poorly attended funerals. But his new friend thought the Pallbearers Club was cool. And she brought along her Polaroid camera to take pictures of the corpses.

Okay, that part was a little weird.

So was her obsessive knowledge of a notorious bit of New England folklore that involved digging up the dead. And there were other strange things—terrifying things—that happened when she was around, usually at night. But she was his friend, so it was okay, right?

Decades later, Art tries to make sense of it all by writing The Pallbearers Club: A Memoir. But somehow this friend got her hands on the manuscript and, well, she has some issues with it. And now she’s making cuts.

Seamlessly blurring the lines between fiction and memory, the supernatural and the mundane, The Pallbearers Club is an immersive, suspenseful portrait of an unusual and disconcerting relationship.

Ik hield echt van dit idee en de manier waarop het was geschreven. Het audioboek is zeker een meerwaarde hierbij, met hoe Mercy werd geportretteerd. Maar het verhaal op zich was eigenlijk wel saai en sleepte een beetje te lang aan. Het eindigde wel heel goed.

Sanderson, Brandon – Yumi and the Nightmare Painter ★★★★

Genre: Fantasy

Yumi comes from a land of gardens, meditation, and spirits, while Painter lives in a world of darkness, technology, and nightmares. When their lives suddenly become intertwined in strange ways, can they put aside their differences and work together to uncover the mysteries of their situation and save each other’s communities from certain disaster?

Mijn volledige recensie hiervan kon je eerder hier al lezen!

🎧 Hunt, Margot – The House on the Water ★★

Genre: Mysterie

Every year, Caroline Reed takes a trip with her best friend, Esme Lamont. They’re usually accompanied by their spouses—but this year, everything’s changed. Esme has just gone through a bitter divorce, and Caroline is wondering if her own marriage is reaching its breaking point, as she and her husband John cope with the discovery that their nineteen-year-old son has been abusing drugs. Still, the inseparable duo books a week-long stay at a beach-front home in Shoreham, Florida, inviting Esme’s brother, Nick, and his new husband, Ford, in hopes that the additional guests will help lighten the mood.

After a blissful first night in the vacation home, tragedy strikes, and one of the houseguests is found dead. While it’s assumed at first to be a horrific accident, it quickly becomes clear that there’s something more sinister at play, and over the course of this fast-paced, deeply chilling novella, the potential motives of each guest are revealed—until a shocking conclusion is reached.

Inbegrepen bij Audible en was kort, dus leek me wel een fijn tussendoortje.

Uiteindelijk wel entertainend, maar voorspelbaar terwijl het ook nergens op sloeg. Het verhaal mocht nooit in eerste persoon zijn verteld, want de ontknoping maakt dat heel raar.

Coldbreath, Alice – The Favourite (Brides of Karadok #6) ★★★

Genre: Romantiek

Alisander de Balon, fifth Viscount Bardulf is a lot of things. Ambassador. Diplomat. Spy. He is also bored as hell at the Argent King’s court. His only diversion these days is tormenting staid Jane Cecil, the Queen’s favorite Lady-in-Waiting. Seeing her vexed amuses him more than any royal entertainment.

Jane has finally found her place at Court, and it is among the Queen’s retinue. All she wants to do is faithfully serve Her Majesty, something she could do in peace if it was not for the Queen’s countryman, Viscount Bardulf, who seems to delight in baiting her!

Neither Bardulf nor Jane could have foreseen the sudden tragedy that leads to their hasty union and certainly, neither of them could have anticipated that they would fall so easily into different roles… that of husband and wife.

Hmm, ik vond deze nog minder leuk dan de vorige en dat vind ik wel jammer. Misschien heb ik er gewoon te veel van na elkaar gelezen, maar ik had behoefte aan iets luchthartig en dacht dat ik mijn nieuwe go-to auteur hiervoor had gevonden.

Niet dat dit echt een slecht boek was. Ik heb het nog steeds uitgelezen en ze kan echt wel goed schrijven, maar het verhaal was veel te lang uitgesponnen en de romance kwam te weinig aan bod. Er waren nochtans veel hints en mogelijkheden voor iets leuks, maar die kwamen nooit helemaal tot uiting op de pagina.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.