Gebeurd

Dezer dagen #22

Mannekes lief zeg, ik kan er maar niet over dat ook augustus al voorbij is!
Over het algemeen was het een vrij rustige maand voor mij. Ik had alleen plannen naar het einde van de maand toe. De rest was de gewone routine van werken en weekends.

Wel werd de maand heel leuk ingezet toen ik dit leuke kampbriefje van 2 van mijn nichtjes in de brievenbus vond. Zo super schattig en lief! En ziet dat kleine olifantje op de enveloppe!

Waar ik ook mijn ogen bij uitkeek was het gedrag van mijn stippenbegonia.
Ik kocht deze plant vorig jaar al, maar hij deed het initieel niet erg goed. In de pot zaten er een stuk of 5 planten samen en ik denk dat dit iets te veel was voor de ruimte die ze hadden. In combinatie met een plek in huis waar ze niet voldoende licht kregen, deed de plant in snel tempo wegkwijnen. Ik probeerde nog verschillende andere plekjes in huis, maar het kwaad was geschied, het ene na het andere blad dwarrelde naar beneden.

Uiteindelijk hield ik enkel nog 4 lege steeltjes en één plant met één enkel blad over. Ik besloot deze laatste te verpotten, wat een goeie zet bleek, want in een mum van tijd leefde te plant op!
En dan merkte ik half augustus opeens iets onverwachts op: er kwamen bloemetjes aan mijn stippenbegonia! Eerst dacht ik dat het maar één bloemetje ging zijn, maar momenteel heeft mijn begonia al meerdere trosjes van deze vrolijke witte bloemetjes met gele hartjes!

Over bloemetjes gesproken, deze collage maakte ik van de vele bloemetjes die ik fotografeerde tijdens mijn wandelingen of in mijn tuin. Ik deed dit voor een opdracht van de Magical Readathon, want die was er in augustus ook.
Helaas werd ik er een beetje door overvallen en was ik eigenlijk weinig voorbereid. Tjah, soms ben ik daar heel fel mee bezig en soms niet. Het is wat het is 😉
Uiteindelijk behaalde ik wel mijn benodigde vakken voor dit semester, met zelfs de extra voor apotheker, waarvoor ik deze bloemencollage dus maakte. Dus zelfs onvoorbereid een geslaagd semester!

En dan het uitje waar ik al keilang naar uit zag: Disneyland met mijn oudste petekind!
Dit was voor ons beiden de allereerste keer dat we in het park waren en wat hebben we onze ogen uitgekeken! En onze angsten overwonnen, lol.
Het was echt een fantastische tweedaagse, om nooit te vergeten!

Tot slotte nog, eind augustus was het ook mijn verjaardag en ik kreeg deze leuke lego set cadeau! Altijd plezant om te maken en dan te etaleren. Dobby staat nu gezellig bij Harry & Hedwig op de kast!

Hoe was jullie augustus?

Groetjes,
Charlotte

12 Comments

 • Margaret

  Nog gefeliciteerd. Leuk dat je Lego kreeg als cadeau. De post is zo lief met dat kleine olifantje.
  De verpotte plant voelt zich nu fijn nu hij meer rumte heeft. Hij bedankt je met al die mooie bloemen.
  Wat een goed idee om samen met jouw petekind op pad te gaan. Dat geeft bijvende herinneringen.

  Fijne dag, Margaret

 • nancy

  Hallo Charlotte
  Gelukkige verjaardag! Geniet van dit nieuwe levensjaar!

  Ik ben niet goed mee met de vakken van apotheker en een geslaagd semester. Heeft dit met de magical Readathon te maken? Ik heb blijkbaar iets gemist van post denk ik…

  Groetjes Nancy

 • nancy

  Dag Charlotte
  Intussen jouw post gelezen over de Magical Readathon. Dit lijkt mij wel leuk. Waar kan je alle readathons vinden? Op Goodreads? Of op Youtube? Het is een nieuw gegeven voor mij. Ik dacht dat dit enkel een lijst was die je voor jezelf maakt voor een gans jaar en dan probeert al die boeken te lezen die je toen aankruiste. Ik maak graag lijstjes, maar boeken lezen doe ik graag als ontspanning. Als ik een todo lijst moet afvinken vrees ik dat de ontspanning er wat van af valt voor mij. Maar aan de andere kant, kan het wel leuk zijn om een boek samen te lezen met andere. Ik hield het altijd op afstand maar misschien is het eens leuk om het van wat dichterbij te volgen en zien of het iets is die mij ligt of niet. In de zin van ‘doe eens iets wat je nog nooit gedaan hebt’ lijkt mij dit wel iets leuk om te ‘onderzoeken en te proeven’. Je kan maar weten of iets bij je past/je iets leuk vindt als je het wel degelijk gedaan hebt.
  En wel leuk om nu al te onderzoeken zodat ik goed voorbereid ben om te starten in 2024? 🙂
  Groetjes Nancy

  • Charlotte

   Hej Nancy!
   Dankjewel voor de verjaardagswensen 😀
   Haha, ja, ik begrijp de verwarring over die apotheker, lol. Ik ben vergeten in mijn bericht de link naar de uitleg toe te voegen en ik ben in juli/augustus ook compleet vergeten de aankondiging te bloggen, zoals ik deed voor het semester van april.
   Persoonlijk vind ik readathons een heel leuke manier om wat structuur in mijn lezen te brengen en ook die boeken te prioriteren die al veel te lang liggen te wachten. De magical readathon is een fantastische readathon, maar misschien wel een beetje overweldigend als eerste readathon? De A-tot-Z uitleg wordt door de bedenker in deze YouTube video uitgelegd.
   Een iets minder complexe readathon die in oktober zal plaatsvinden is een spooky versie van Becca’s Bookoplathon . De aankondiging hiervan is te zien in deze YouTube video. Het leuke aan deze is dat je zelf beslist hoeveel boeken je wil lezen of je kan zelfs beslissen om een tweede opdracht te bepalen pas nadat je je eerste boek hebt uitgelezen, zodat het minder overweldigend wordt.
   Nu, al deze readathons zijn wel in het Engels, dus ik begrijp ook dat het niet voor iedereen is… Ik weet niet of er Nederlandstalige zijn of als er daar überhaupt een markt voor is. Er is wel elk jaar de Verbeelding Book Challenge, die vooral op Goodreads door gaat. Dit is niet echt een maand-readathon, maar een jaaropdracht. De opdrachten voor dit jaar kan je hier vinden.
   Moest je nog vragen hebben, laat het gerust weten. Of moest je een boek samen willen lezen (buddyread), laat ook maar horen! Ik weet niet of we een gelijkaardige smaak hebben, maar we kunnen het eens bekijken 😉
   Groetjes,
   Charlotte

   • nancy

    Dag Charlotte
    Blijkbaar is mijn vorig antwoord niet doorgekomen. Dus stuur ik nog eentje door.
    Bedankt voor alle tips.
    Een buddyread is misschien wel eens tof om te proberen, in het kader van ‘doe eens iets wat je nog nooit gedaan hebt’.
    Een leesgenre… magie lees ik soms, Harry Potter heb ik nooit willen lezen. Ik heb sommige stukken van de films gezien en heb nooit de drang gehad om die volledig te bekijken. Ik weet niet wat het is dat de boeken mij niet aanspreken.
    Ik heb enige jaren geleden een trilogie gelezen van de schrijver die ook star wars geschreven. De Druide heette Percey (of zo iets).
    Ik heb ook nog een boek gelezen over de mythologie, deze met Cheiron. De andere boeken wil ik ook nog lezen van die reeks. Ik weet niet of dit jou iets zegt?
    Misschien heb je enkele tips of aanbevelingen om samen te lezen?
    Wil je die doorsturen naar mijn emailadres? ‘Spreekt’ iets gemakkelijker om af te spreken.

    Groeten Nancy

    • Charlotte

     Hej Nancy,
     Heel vreemd, maar ik vond net je vorige berichtje terug in de spam-map. Sorry hiervoor. Technologie doet soms raar :-S
     Die serie met de Druïde zegt me niks, maar even Googlen op Star wars en Druïde resulteert in schrijver Kevin Hearne en zijn “The Iron Druid Chronicles”, maar ik zie niet meteen dat dit ook naar het Nederlands werd vertaald en de Druïde heet ook Atticus en niet Percy.
     Mythologie, Chiron en Percy doen mij dan wel meteen denken aan de boeken van Percy Jackson geschreven door Rick Riordan. Dit zijn wel jeugdboeken en werden naar het Nederlands vertaald met eerste boek “De Bliksemdief”. Dat is een serie dat ik wel nog eens wil herlezen, maar misschien niet meer dit jaar.
     Ik zal later deze week nog eens kijken of ik iets vind dat we eventueel als buddy read kunnen lezen!
     Groetjes,
     Charlotte

     • nancy

      Dag Charlotte
      Ik las net jouw TBR voor oktober.
      The Guinevere Deception van Kiersten White wil ik wel lezen. Ik heb jaren terug het hele dikke boek ‘De nevelen van Avalon’ gelezen en dit vond ik een prachtig boek (wil ik ooit eens teruglezen als ik het nog eens tegenkom, het was een geleend boek van een vriendin).
      Waarschijnlijk nog niet in het Nederlands te lezen, maar voor deze wil ik een uitzondering maken.
      Ik zag ook The Mermaid, maar ik kan het niet terugvinden zonder de auteur, dus ik kan niet lezen waar het verhaal precies over gaat.
      Ik zag net dat je op reis gaat, dus weet ik niet of dit het moment is om de buddy read te doen? Laat maar weten, zodat ik kan op zoek gaan naar het boek (lenen in een bib of aankopen).
      Geniet van je reis!
      Groeten Nancy

      • Charlotte

       Hejhej, Nancy.
       Het lijkt alsof je mijn eerdere mailtje niet kreeg. Ik stuurde je net een nieuw mailtje vanaf mijn gmail adres. Hopelijk komt deze wel aan! Ik hoor het wel 🙂

 • Nancy

  Dag Charlotte
  Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik weet van mezelf dat ik niet te veel moet opleggen, want dan komt het er niet van (voor mij is de flow en de fun er dan van af en wordt het meer een taak dan een ontspanning. Tja is ook al een grote dat ik mezelf hierin al goed ken, vind ik).
  Maar ik weet ook dat ik iets moet doen om toch wat meer te lezen. Meestal zit er veel tijd tussen boeken die ik lees. Eens ik begonnen ben, dan lees ik verder. Na een boek uitgelezen te hebben, heb ik ook altijd wat tijd nodig om het verhaal te laten zinken. Zeker als het een goed boek is. Meestal is dit tweeldig, ik wil dan vlug blijven lezen zodat ik weet hoe het verhaal afloopt. Aan de andere kant ben ik dan ook wel ambetant dat het boek uit is… Soms denk ik nog aan goeie boeken die ik jaren geleden nog gelezen heb en vraag mij soms af, hoe zou het verhaal nu verder verlopen… zot hé. Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die zo’n raar hersenspinsel eens ziet passeren…

  Een buddyread… lijkt mij wel leuk.
  Fantasy met een beetje magie vind ik wel leuk om te lezen. Geen Harry Potter. Die boeken spreken mij absoluut niet aan, nog minder de films. Ik heb al stukken gezien uit enkele films (omdat mijn kinderen keken en ik soms wat meekeek of bij het zappen wat bleef kijken), maar ze spreken mij absoluut niet aan. Ik weet niet waarom. Het verhaal en de magie zouden mij eigenlijk wel moeten aanspreken. Misschien omdat er wat teveel obstakels zijn en teveel bedrog? Geen idee.

  Ik heb enkele jaren geleden een triology gelezen (ik lees wel in het Nederlands, ik weet dat jij graag in het Engels leest). ik ben de schrijver vergeten, zelfs de titels. Het is van de schrijver die ook Starwars heeft geschreven.
  Het gaat over een druide (Persey denk ik dat die noemde) die grote afstanden moet afleggen. Een mooi verhaal. Ik ga eens zoeken in de bibliotheek of ik die boeken zal terugvinden.
  Ik denk dat ik ook beter een leeslog aanleg, gewoon om te kunnen terugkijken welke boeken ik al gelezen heb. Titels en auteurs onthoud ik amper.
  Maar een buddyread, wil ik wel eens proberen. Ik het kader van ‘doe eens iets wat je nog nooit gedaan hebt’. Ik ben de laatste jaren wel nieuwsgierig om zulke zaken uit te proberen.
  Kan je enkele voorstellen doen? Als het gemakkelijk wegleest, mag het Engels zijn. Anders liever een vertaling die al in het Nederlands te vinden is? Jij kiest of het al een boek is dat je al gelezen hebt of niet…

  Groetjes Nancy

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.