Gelezen

Magical Readathon Jaar 2: TBR Lente Equinox (april)

Jaaa, het is weer die tijd van het jaar! Magical Readathon tijd, veruit mijn favoriete readathon!
Op één april worden alle studenten van de magische Academie van Orilium weer in de lessen verwacht, voor de aanvang van de lente equinox!

Als je niet weet waarover ik het heb, hier legt BookRoast, de bedenker van deze readathon, het ganse concept van A tot Z uit. Voor de aankondiging van de komende editie in april, bekijk dan onderstaande video.

Dit jaar is het tweede jaar dat de readathon in deze vorm wordt georganiseerd en meteen ook mijn tweede jaar dat ik eraan deel neem.
Heel kort gezegd is Orilium een prestigieuse, magische universiteit in de wereld van Aeldia. Wij, als lezers, maken ons eigen personage in deze wereld en dat personage wil gaan studeren aan deze universiteit, met een bepaalde carrière voor ogen. Om dit einddoel te behalen, moet dat personage gedurende een aantal jaar, twee keer per jaar examens afleggen, te beginnen met de Spring Equinox.

Mijn carrière

Vorig jaar koos ik voor een carrière als Mage Hunter, de rechercheurs en politie van Aeldia.
Omdat ik zowel mijn examens in de lente, als in de herfst met succes heb afgerond, ben ik officieel geslaagd voor mijn eerste jaar en kreeg ik de titel Novice.

Voor dit tweede jaar zijn mijn opties echter weer helemaal open.
Ik hoef niet persé verder te doen in mijn eerst gekozen carrière, maar kan gerust kiezen om Novice te proberen worden in een andere carrière. Alles is mogelijk op Orilium en de Carrière gids die BookRoast hiervoor maakte is werkelijk indrukwekkend!

Maar om het simpel te houden en omdat ik geen opgever ben (en mijn personage dus ook niet, lol), blijf ik bij mijn gekozen carrière van mage hunter en zal ik dit jaar dus proberen om Apprentice te worden!

Verplichte lessen

De Orilium academie heeft in totaal 14 vakken in de aanbieding. Hiervan zijn er, afhankelijk van je gekozen richting, een aantal verplicht. Voor mijn carrière heb ik 4 verplichte vakken, wat dus best wel mee valt. En ja, deze vier verplichte vakken, staan gelijk met vier te lezen boeken.

School of magic Course Focus Reading Prompt Gekozen boek
Elemental studies Botanic control Flowers on the cover Chokshi, Roshani – The Last Tale of the Flower Bride
Omdat ik er een prioriteit van maak om de boeken die ik in mijn Fairyloot Adult abonnement krijg zo snel mogelijk te lezen, lijkt dit me het ideale boek voor deze opdracht. Niet alleen bloemen op de cover, maar ook in de titel!
Spells & Incantations Spell: Magic Missiles Target length: 389-415 pages Jackson, Holly – Five Survive
De hardcover versie van dit nieuw mysterie van de auteur van A Good Girl’s Guide to Murder telt volgens Goodreads 391 bladzijden, dus middenin het doelinterval. Ikzelf zal hem hoogstwaarschijnlijk als audioboek lezen.
Conjuration Spirit Binding Spells Recommended by a friend Stroud, Jonathan – The Whispering Skull
Mijn peetdochter is helemaal geobsedeerd door Lockwood & co en door haar las ik in februari het eerste deel, wat ik geweldig vond. Daarom vind ik ook wel dat dit tweede boek door haar is aangeraden. En ja, ze is mijn petekind, dus natuurlijk is ze ook mijn vriend!
Restoration Oculi Cures Close your eyes, shuffle and point Fawcett, Heather – Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries
Voor deze opdracht koos ik 4 boeken uit mijn boekenkast die ik onlangs heb ontvangen via een boekenabonnement. Ik gaf elk van die boeken een nummertje op een lotje, plooide en mengde de lotjes en koos zo een boek. Dit was de winnaar, met fotobewijs hieronder 😉

Voor extra punten

Voor de fun en voor het geval dat ik door mijn verplichte TBR vlieg, bekeek ik ook de overige 10 vakken waarvoor er opdrachten zijn en bedacht ik een boek dat ik eventueel voor die opdracht zou kunnen lezen.

School of magic Course Focus Reading Prompt Gekozen boek
Alchemy Principles of Transmutation Metal in the name (gold, silver, etc) Ik heb toch wel een aantal boeken in de boekenkast staan, met één of ander metaal in de titel. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar Tan, June C.L. – Jade Fire Gold, vooral omdat het een alleenstaand boek is.
Animal studies Heads & Tails Flip a coin: heads – non fictions, tails – fiction Misschien voor later
Art of Illusion Focus: Disguise self Match clothes colour to cover colour Zal van het moment en de goesting afhangen
Astronomy The Exclipse Effect Two letter E’s in the title Ook hiervoor is keuze genoeg, maar ik sta wel al eventjes te popelen om in het nieuwe boek van Janet Healy – The Mysterious Case of the Alperton Angels te duiken!
Demonology Type: Impersonators Book compared to your favourite Zal ik later misschien bekijken
Artificery Conduit Enhancement Start your read with a snack Kan gelijk wat zijn en hou ik aan de kant voor als ik opeens goesting heb in een boek dat ik niet op mijn TBR heb staan
Inscription Glyph: Flight Book from your top (highest) shelf Ik heb meer dan één boekenkast, waarin ééntje al mijn nog te lezen boeken staan, alfabetisch gesorteerd volgens auteur. Eén van die boeken is Abercrombie, Joe – Before They Are Hanged, wat ik eigenlijk nog in maart wil lezen voor de Catch Up Book Club, maar hoogstwaarschijnlijk niet meer aan toe zal komen.
Lore The Legend of Dia Book with a map In maart begon ik te lezen in Sanderson, Brandon – Words of Radiance met het doel het eerste deel van het boek in maart te lezen en het tweede deel in april (het boek telt 1310 blz). Dit boek heeft een kaart.
Psionics & Divination Cloud study 101 Clouds on cover or in title Heb ik niet meteen iets voor in gedachten
Shapeshifting Form: Wolf Wolf on cover, title, author’s name Hiervoor wist ik meteen een boek, namelijk Whitten, Hannah – For the Wolf

Ik mag trouwens ook niet vergeten dat ik vorig jaar ook serieus wat reputatiepunten heb verzameld binnen mijn gilde van de Mind Walkers, waardoor ik werd verheven tot de rang van Exalted. Dit geeft mij het voordeel dat ik één boek van meer dan 500 bladzijden mee kan laten tellen voor twee opdrachten!

Extra zijqueeste

Naast de gewone leesopdrachten, voorziet BookRoast ook een heleboel bijkomende spelletjes en opdrachten. Deze keer, in plaats van een heleboel niet-gerelateerde unieke avonturen te creëren, gaan we samen op een verhaal-queeste!

Er is nog niet veel bekend over deze zoektocht, behalve dat het iets te maken zal hebben met onze onstuimige Alchemy-professor Aubrin Bluewing, die om onze hulp vraagt. Op basis van hoe we besluiten de professor te helpen, krijgen we een opdracht en een gerelateerde beloning. Daarna gaat ons verhaal en ons avontuur verder.

Dit klinkt ook zo opwindend, dus ik hoop dat ik de tijd en leescapaciteit zal vinden om toch deels deel te nemen aan deze side-quest!

En dat zijn een beetje mijn leesplannen voor april. Deze readathon is echt wel een wonder en wordt telkens weer magischer!

Doe jij mee aan deze readathon? Heb je een TBR voor april?

Groetjes,
Charlotte