Gelezen

Illumicrate #6: februari 2023

Oh waauw, Illumicrate heeft zichzelf echt wel overtroffen met hun februari doos! Niet alleen een absoluut prachtig boek, maar de meeste items zijn zo ongelofelijk tof en mooi!
Maar ik loop op de zaken vooruit! Laten we bij het begin beginnen!

Het thema van februari was Into the Fire. De illustratie geeft mij wat oosterse vibes, wat bevestigd werd door het nieuws dat het boek van de maand geïnspireerd werd door xianxia, een fantasy-genre gebaseerd op Chinese mythologie.

De doos was vrij zwaar, waar dit eerste item zeker het merendeel aan bijdroeg: een glazen drinkfles met een stoffen jasje, inclusief een zeefje voor thee of stukjes fruit.
De illustratie op de fles werd ontworpen door @Rosdottir en werd geïnspireerd door het boek van de maand, maar is bedoeld als een fandom-neutraal item. De quote op de fles is eentje van Madeleine L’Engle, de auteur van A Wrinkle in Time.
Illumicrate liet nog voor de bezorging van de doos weten dat de quote echter verkeerd werd geciteerd. In plaats van a living star zou deze a living fire moeten zeggen. Illumicrate had echter ondertussen al de flessen laten produceren en vonden het zonde om deze hiervoor weg te doen. In plaats werd iedereen een korting van 15% gegeven op hun volgende aankoop, wat ik absoluut prima vond. Ik kende de quote niet en ik vind die ook wel mooi lezen. Plus, de fles is echt heel mooi gemaakt. Zou zonde geweest zijn die te vernietigen!

Toen ik het doosje zag met dit mooi geïllustreerde boekje in, slaakte ik toch wel een klein gilletje van contentement, want ik dacht wel te weten wat dit zou zijn.
Maar eerst, ziet hoe schoon dat is? Een houten boekje met prachtige illustraties van @chattynora geïnspireerd door Daughter of the Moon Goddess.

En dan als je het boekje open slaat: LICHT!
Een boekenlicht!! Eeeeep, hoe tof is dat niet zeg! En als je het meerdere keren na elkaar opent, verandert het licht van kleur!
Ewel, dat vind ik nu eens echt een super tof ding, waarschijnlijk het coolste dat ik ooit al in zo’n boekendoos mocht ontvangen (allé, naast de boeken hé). Het enige…ik weet niet hoe ik kan zorgen dat dat ding open blijft, lol. Als je het durft loslaten, zorgen de elastiekjes in de rug ervoor dat het boekje automatisch dichtklapt. Als iemand weet wat de truc is om dat open te houden, ik ben één en al oor!

Daarna nog een super cool ding: een boekenomslag!
Ik heb ondertussen al een aantal boekenetuis mogen ontvangen in mijn boekendozen, allemaal het soort waar je een gesloten boek in kan schuiven vooraleer je die in je tas steekt, om de buitenkant te beschermen. Deze boekenomslag kan je echter rond je boek doen om het boek te beschermen tijdens het lezen! Echt handig!
En dan is hij ook nog eens heel mooi met een illustratie van @pauhami geïnspireerd door The Poppy War.

Het laatste item maakte mij een pak minder enthousiast dan de drie voorgaande, maar op dat punt kon het mij eigenlijk niet zo veel meer schelen, lol. Deze doos is sowieso al een absolute winnaar en dan had ik het boek nog niet gezien!
Dit laatste item is trouwens een bedeltje voor een rits. Is wel handig bij kleine ritsjes zoals bij etuitjes en zo. Het werd ontworpen door @alyesasworld en werd geïnspireerd door Legendborn, een boek dat ik twee jaar geleden las en heel goed vond, maar (SPOILER!) dat ik in maart opnieuw las om het vervolg te kunnen lezen en me hierbij tot mijn verbazing enorm ontgoochelde…

Ten slotte nog het boek van de maand en ook hiermee heeft Illumicrate naar mijn mening een absolute winnaar geproduceerd.
Het boek is Song of Silver, Flame like Night van Amélie Wen Zhao: “In een wereld waar kolonisatie het magie-systeem van het land heeft vernietigd, moet een meisje met een mysterieus verleden de confrontatie aangaan met de geheimen die in haar geheugen zijn opgesloten en het onvertaalbare merkteken op haar arm. Met de hulp van een jongen die ze met tegenzin vertrouwd, en met een vijand die hen opjaagt, zullen ze hun doelen kunnen bereiken?

De Illumicrate editie komt met een exclusief aangepaste omslag, vooral aanpassingen in de kleuren en toevoeging van zilverfolie.
Persoonlijk vind ik dat de donkere kleur van de originele cover de illustratie beter tot zijn recht laat komen, omdat het contrast groter is. Maar de kleuren van de Illumicrate-editie zijn ook mooi.

Voor mij steelt echter het naakte boek de show.
Eerst is er een prachtige illustratie gespoten op de paginaranden. Echt impressionant. En dan onder de omslag zo’n mooie geprinte illustratie, die over de drie overige zijden van het boek doorloopt. Binnenin ook nog een illustratie als schutblad, samen met de handtekening van de auteur.
Echt een prachtig boek!

En dat was alweer mijn zesde Illumicrate doos en die stelde absoluut niet teleur, wat je waarschijnlijk wel kon afleiden door al mijn superlatieven doorheen dit bericht 😉

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Kelly

    Hey ik was ook erg blij met deze box en het boekenlampke is echt te tof. Ik hang het tegen de radiator. Dan blijft het netjes open. Veel succes ermee