Gelezen

Leeslog februari 2023

Mijn leeslog voor februari kreeg een beetje per ongeluk een Belle en het beest thema. Ik vertrok namelijk van een prentje dat ik lang geleden eens had afgedrukt van een dame in een mooie rode jurk en van een mooi geschreven “februari” gecombineerd met een rood-grijs patroon uit de Libelle kalender van vorig jaar.

Die twee elementen samen gaven me meteen Belle en het beest-vibes, waardoor ik die moest combineren met nog wat prentjes van boeken, bibliotheken en rozen. Het thema werd volledig bevestigd door er nog een screenshot uit de live action Disney film bij toe te voegen. Samen met rode, grijze en zilver kleurige pennen en stiften werd het wel een heel mooi geheel.

De rest is uiteraard weer volgens hetzelfde schema en thema.

Voor februari vond ik het enorm moeilijk om een favoriet boek te kiezen, omdat ik het merendeel van de boeken voor hun eigen specifieke reden graag heb gelezen en ik het enorm moeilijk vind het ene boven het andere te zetten.
Natuurlijk heb ik ook mijn beoordeling, maar ik vind die eigenlijk moeilijk om op zich te zien. Ik beoordeel boeken altijd in het licht van andere gelijkaardige boeken. Ik ga bijvoorbeeld een romantisch boek niet gaan vergelijken met een Epic Fantasy, als ik er een score aan geef, maar wel met andere romantische boeken. Dus ook al kreeg The Screaming Staircase van mij 5 sterretjes in februari – waar ik ten volle achter sta, in het licht van andere paranormale jeugdboeken die ik al las – toch koos ik voor mijn favoriet van februari een boek met een lagere score, namelijk dat boek waar ik met het meeste intrige aan terugdenk.

Ten slotte zoals steeds ook nog mijn bladzijden met individuele boekenrecensies. Hiervoor haalde ik nog eens mijn gelimiteerde tekenvaardigheden boven, voor een ietwat meer gestyleerde divider dan waar ik doorgaans voor ga. Vind ik eigenlijk wel goed geslaagd 🙂
Nu ik zo ook al mijn pagina’s naast mekaar zie, vind ik het ook wel grappig hoe ik bij meer dan de helft van mijn recensies schreef dat ik super benieuwd ben naar het vervolg van het verhaal. Illustreert ook nog eens dat ik in februari echt wel goeie boeken uitkoos om te lezen!

Groetjes,
Charlotte