Gemaakt

Bosdieren tuinbroek

Kerst is al eventjes achter de rug en de kerstcadeautjes zijn allemaal uitgepakt, maar ik toonde die nog niet allemaal hier. Ik hoor jullie al denken:
Jamaar, Charlotte, er zijn hier zeker al 7 berichten met kweetnie-hoeveel maaksels gepasseerd! Wanneer stopt dat?!
Ewel, ja, nu, eigenlijk. Dit is de laatste van de zelfgemaakte cadeautjes. Eentje dat eigenlijk al sinds begin 2022 geknipt en klaar om in elkaar te naaien in een mand op zolder ligt, maar dat ik niet afwerkte wegens het twijfelmonster

Voor kerstmis 2021 maakte ik voor mijn jongste petekind een simpele pyjama uit een keileuke stof. Ik vond deze stof zo leuk, dat toen ik die kocht, ik er natuurlijk weer veel te veel van kocht, waardoor ik nu zeker nog 2 pyjama’s uit de stof kan knippen, als het niet meer is.

Later maakte ik ook van een nieuw patroon een paar toffe tuinbroeken/salopettes uit andere tricot stoffen. Ik vond die zo leuk, dat ik dacht: “Waarom niet wat van dat tof bosdierenstofje gebruiken om nog een salopette te maken?

Maar na het knippen van de onderdelen liep het wat spaak in mijn hoofd. Ik associeerde die stof ondertussen al zo hard met een pyjama, dat ik begon te twijfelen aan mijn tuinbroek, waardoor die dus voor meer dan 10 maanden werd vergeten op zolder.

Fast forward naar december. Ik was helemaal in mijn maak-flow gecombineerd met een uh, ik heb echt veel te veel dingen liggen voor ooit, maar ik kom nooit toe aan ooit en ik moet daar dringend eens iets aan doen-flow.
Op zo’n momenten vind ik mezelf belachelijk dat ik zaken waarvoor eigenlijk al het voorbereidende werk al voor is gedaan en gewoon een kleine duw nodig hebben om af te maken laat liggen.

Dit alles om dus te zeggen dat ik die bosdieren salopette dus ook nog af maakte.

En ja, eigenlijk, eigenlijk ziet het er toch zo slecht niet uit. Ja, de stof heb ik eerder al gebruikt voor een pyjama, maar voor een kindje is deze stof toch ook wel tof om zo te dragen? Een extra outfit om in te ravotten en spelen.

En zo werd dus een project waar ik in het begin van 2022 al aan begon, het laatste zelfgemaakte cadeautje aan het eind van 2022!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments