Gelezen

Illumicrate #4: december 2022

Vlak voor kerstmis werd hij al geleverd, maar ik kom er nu pas toe om hem hier uit te pakken, mijn vierde Illumicrate doos!

Het thema van december was Better Together!
Zullen we een afspraak maken, jij en ik? Of dat nu een persoonlijke of professionele afspraak is, samen zijn we altijd beter.

Als eerst een nieuwe koffiemok met de titel fated lovers. Het ontwerp is van @rosiethorns88 en het illustreert de onmogelijke geliefden Achilles & Patroclus uit The Song of Achilles van Madeline Miller.
Ik zal zeker niet ontkennen dat dit een heel mooi ontworpen beker is, maar gezien ik één van de weinige mensen ben die niet dweept met dit boek of dit koppel, raakt het me niet echt.

Altijd fijn om een kalender voor het komende jaar te krijgen in december, zeker eentje die zo prachtig is geïllustreerd! Ook deze is helemaal in het thema van koppeltjes, personages uit boeken die ondanks alles toch beter zijn tezamen! Alle illustraties zijn door @polarts_ en @chattynora ontwierp de kalender.
Ik geef eerlijk toe dat ik het merendeel van de koppeltjes niet herken, lol. Maar zelfs zonder ze te herkennen ben ik fan van deze kalender en staat die leuk te pronken op mijn bureau!

In augustus kreeg ik voor het eerst een juwelendoosje in mijn Fairyloot, wat ik toen super leuk vond. De tweede keer vind ik het ook wel nog leuk, maar je kan natuurlijk maar zoveel van die doosjes gebruiken, lol.
Deze is wel ook super mooi ontworpen door @alicemariapower en geïnspireerd door House of Earth and Blood van Sarah J. Maas.

Ten slotte is het vierde extra item een ketting-pin ontworpen door @no0nedesigns. Het is geïnspireerd door The Jasmine Throne van Tasha Suri.

En dan waar het allemaal om draait, natuurlijk: het boek!
The Red Scholar’s Wake van Aliette de Bodard is een alleenstaand sciencefictionboek voor volwassenen. Een bewust ruimteschip, dat rouwt om de dood van haar echtgenoot die de leider was van hun piratenvloot, sluit een deal met een gevangene. Er vindt een gearrangeerd huwelijk plaats, met de bedoeling het huwelijk te gebruiken als dekmantel voor een onderzoek naar de dood van de vorige leider. Kunnen ze, tussen onderlinge strijd tussen de piratenvloten en terwijl een oorlog tegen piraterij oplaait, de waarheid ontdekken, en zullen ze daarbij ware gevoelens ontwikkelen?

Het Illumicrate boek heeft een exclusieve variatie op de gebruikelijke cover, twee unieke schutbladen door @alawinans, foliedruk op de harde kaft en ombre gespoten randen. Ook kwam er nog een gesigneerde boekenplaat bij.

Een leuke vierde Illumicrate doos, waarbij mijn favoriete item toch wel de kalender is. Ik zie al mogelijkheden om die illustraties in een toekomstige leeslog te gebruiken!

Leuk vind ik ook dat het om een volwassen boek gaat, in plaats van weeral een YA. Dit spreekt me meteen meer aan, wat toch wel mijn vermoeden bevestigd dat ik toch maar eens één van deze YA abonnementen ga moeten opzeggen!

Groetjes,
Charlotte