Gelezen

Fairyloot #11 – september 2021

Vorige maand had Fairyloot mij verrast toen ik twee boeken in mijn doos vond, in plaats van de standaard één. Bij de onthulling van het thema van september lieten ze opnieuw weten dat er twee boeken in de doos zou zitten. Leuk!

Het thema van september was Uprising, dus ik verwachtte sowieso een episch avonturenboek en items die gebaseerd zijn op dergelijke verhalen.

Het eerste item vond ik meteen al een winnaar: een mooie, compacte kaarthouder. Ik vind dit altijd enorm praktisch om mee te nemen naar concerten of op reis, gezien dit gemakkelijk in een achterzak kwijt kan.
Het ontwerp van deze kaarthouder is gebaseerd op The Prison Healer van Lynette Noni, een boek dat in de Fairyloot van april zat, maar dat ik nog niet las. Het ontwerp is van @jezhawk.

Ook het tweede item is er eentje dat ik altijd heel tof vind om te krijgen: kousen!
Deze zijn geïnspireerd op het Fairyloot boek van juli Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim. De schattige, snoepkleurige sokken met kraanvogels werden ontworpen door @catarinabookdesigns.

De volgende twee items zijn ook heel mooi, maar van minder praktisch nut.
Een wandvlag geïnspireerd door Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor, een vrij oude YA-reeks dat nog steeds ongelezen op mijn TBR staat en waar het momentum misschien ook al voor voorbij is? In ieder geval is de illustratie op de vlag enorm mooi in de voor mij onmiddellijk herkenbare stijl van @salteas.

Het andere item is een pin gebaseerd op An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir, een reeks dat ik dit jaar wou lezen, maar waar ik waarschijnlijk niet meer aan toe zal komen. De pin bevat een citaat uit het boek naar een ontwerp van @jezhawk.

Het laatste van de bijkomende items was zoals steeds het duo aan tarotkaarten. Deze keer Munten drie en vier met opnieuw twee personages uit de Caraval reeks van Stephanie Garber.

Zoals was beloofd zaten er opnieuw twee boeken in deze doos.
Het eerste was dit paperback exemplaar voor Beasts of Prey van Ayana Gray. Dit is ook een speciale editie, met een exclusieve cover en een digitale handtekening van de auteur.
In deze pan-Afrikaans geïnspireerde fantasy bindt het lot twee tieners samen, wanneer ze een gevaarlijk bondgenootschap sluiten om het oude wezen dat hun huis bedreigt op te jagen.

Het tweede, hoofdboek van deze maand is Defy the Night van Brigid Kemmerer, een auteur die ik ken van de Cursebreaker-reeks met als eerste boek A Curse so Dark and Lonely.
In deze nieuwe serie-opener reizen we af naar een koninkrijk verdeeld door corruptie, waar de prins het wanhopig probeert bij elkaar houdt en een meisje alles op het spel durft zetten om het ten val te brengen.

Deze exclusieve editie heeft een unieke cover, geschilderde randen, folie op de harde kaft, een lint bladwijzer en een illustratie aan de binnenkant van de beschermende cover naar de hand van @lizzart_zardonicz. Zoals steeds is het boek ook gesigneerd en zit er een brief bij van de auteur met dezelfde illustratie op de achterkant.

Deze doos van september vond ik echt wel een goeike. Heel mooie en voornamelijk bruikbare items en twee boeken die mij zeker aanspreken, allebei in prachtige jasjes.

De doos van oktober wordt binnenkort geleverd, dus die zie je op tijd en stond ook weer passeren.

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

    • Charlotte

      Ja hé. Ik ben altijd wel onder de indruk van de illustraties bij Fairyloot. Die werken toch wel met een paar fantastische artiesten samen. Van hun boeken word ik altijd zo hebberig. Nu deze ook nog daadwerkelijk lezen, lol.