Gelezen

Fairyloot #6 – april 2021

Begin deze maand mocht ik mijn fairyloot van april in ontvangst nemen. Het thema van de maand was Hidden Identities en zou onder andere een item bevatten geïnspireerd door The Lord of the Rings, ooooh!

Elke maand vind ik de themakaarten wel mooi, maar de illustratie deze maand is echt wel van een ander niveau. Ik ben blij dat ze voor de bijhorende boekenlegger gekozen hebben om de volledige illustratie weer te geven, want het zo zonde zijn er iets van weg te knippen.

Bij het openen van de doos ontsnapte mij meteen luidop een “Jeij!”, want mijn oog werd meteen getrokken door deze prachtige metalen boekensteunen. Echt, hoe prachtig zijn deze niet? En duidelijk geïnspireerd door The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. @jezhawk heeft zichzelf echt overtroffen, want deze zijn echt subliem mooi.

Het volgende item was een lekker naar kersenbloesems ruikende handzeep geïnspireerd door The Flame in the Mist van Renee Ahdieh. Van deze auteur las ik enkel nog maar The Wrath and the Dawn.

In de Owlcrate doos is een pin een vast item (zoals de tarot kaarten bij fairyloot), maar deze keer brengt fairyloot ook een pin met zich mee, geïnspireerd door de Daevabad Trilogy van S.A. Chakraborty, een serie die vrij hoog op mijn TBR staat. De pin is echt heel mooi, naar een ontwerp van @_iceydesigns.

Schoudertassen komen altijd van pas. Dit is de tweede keer dat ik er eentje in een fairyloot doos vind. Deze is geïnspireerd door de Blood and Ash serie van Jennifer L. Armentrout, een momenteel über populaire serie dat ik ooit ook wel eens wil lezen. De illustratie is naar de hand van @arz28.

Nog zo’n items die altijd leuk zijn om te krijgen zijn boekenleggers! Deze drie vergulde boekenleggers bevatten illustraties naar de hand van @talia.nobel en zijn geïnspireerd door The Poppy War van R.F. Kuang, Blood Heir van Amelie When Zhao en An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Ik las (nog) geen enkele van deze series, maar ze staan alle drie op mijn oneindig lange TBR.

De terugkerende tarotkaarten zijn deze keer de Zeven en Acht van Staven. Ze zijn ontworpen door @morgana0anagrom en zijn geïnspireerd door Serpent & Dove van Shelby Mahurin, een boek dat ik niet las en waarschijnlijk ook niet zal doen.

En als laatste uiteraard het boek: The Prison Healer van Lynette Noni.
Dit is een duister fantasy verhaal boordevol intrige, magie en onvergetelijke personages. De flaptekst intrigeert mij alvast, dus ik hoop dat ik deze geen jaren laat wachten in de kast 😉

De Fairyloot-editie is echt een pracht exemplaar geworden, met een exclusieve omslag, gespoten en gestencilde randen, artwork op de achterkant van het stofomslag door @alicemariapower, folie-reliëf op de voorkant door @talia.nobel, bonusinhoud achter in het boek en uiteraard een handtekening van de auteur. Zoals steeds zit er ook een brief van de auteur bij, met op de achterzijde een illustratie door @talia.nobel.

En dat was hem, de april Fairyloot. Mijn favoriete item is duidelijk de LOTR boekensteunen.

Volgende maand wordt het thema Spellcraft. Ik heb een licht vermoeden welk boek het zal worden. Benieuwd!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Ik sluit me volledig aan bij jouw favoriet. Die boekensteunen zijn prachtig. Al hou ik ook enorm van de vele illustraties én bladwijzers.