Gelezen

Leeslog oktober 2021

Oktober associeer ik altijd met oranje en met griezelen, dus dat was ook meteen waar mijn ideeën naartoe gingen als ik aan het nadenken was over het thema van mijn leeslog voor die maand.

Ik had nog een pakketje oranje, herfstige stickers van AliExpress liggen die ik wou gebruiken en vond in mijn papiertjes ook een leuk zwart gothic-achtig papiertje. Dit was de start van mijn creatieve proces bij het maken van de titelpagina.

Maar met de stickers en dat ene zwarte papiertje kwam ik er natuurlijk niet. Gelukkig bracht pinterest alles samen, toen ik dat leuke oranje kattenprentje tegen kwam. Samen met nog een pompoen prentje en eentje met een heksenketel begon het aardig vorm te krijgen, maar toch vond ik dat er nog iets ontbrak. Gelukkig had ik nog wat thee-gekleurde bladzijden van de layout van september over, wat ik een fantastische aanvulling vond om alles bij elkaar te brengen. Nog wat bruinige washi-tape en een mooi lettertype voor de maand. Leuk!

Als ik die eerste bladzijde heb weten maken, dan volgt al de rest vrij organisch: ik had het lettertype, ik had de kleuren, de accenten met stickertjes en washi-tape. Een leuk extraatje bij mijn TBR-lijst vind ik de geponste katjes. Kon ik die pons ook dan eens gebruiken, lol, 4 volledige keren zelfs :p

Om te schrijven kon ik maar niet beslissen welke kleur ik het leukste vond: oker, bruin, rood of oranje. Maar waarom kiezen, als ik ze alle vier kan gebruiken, vooral gezien ze elkaar eigenlijk wel mooi complementeren.

De spread met de gelezen boeken en statistieken volgden uiteraard dezelfde opbouw als de eerste spread.
Het onderdeel met de favoriet kan ik altijd maar op het einde van de maand maken, gezien ik nooit op voorhand weet hoeveel boeken ik die maand zal lezen, en dus hoeveel plaats ik nodig zal hebben.

Dit is wel een deel van de opbouw dat ik twijfel opnieuw te doen in mijn leeslog van volgend jaar.
Ik heb er deze keer voor gekozen om elke maand een favoriet boek te kiezen, om hiermee dan een gereduceerde selectie te hebben om op het einde van het jaar de absolute favoriet te kiezen. Maar ik heb nu al een paar keer gehad dat ik een maand met meer “meh” boeken heb en dan een maand met meer dan één superieur boek, waardoor de selectie per maand toch precies een vertekend beeld geeft… Stof voor nadenken dus.

Voor de bladzijden met de individuele recensies/gedachten wisselde ik ook af tussen de 4 accentkleuren en wat willekeurige doodles, omdat ik geen inspiratie meer had en nul-komma-nul tekentalent, lol.

Uiteindelijk vind ik het wel weer een heel geslaagd geheel. Daar waar ik eerst mijn twijfels had over het oranje en zwart kleurenschema, vind ik het nu echt wel super leuk uitzien.
Ik blijf fan van de stukjes “boekenbladzijden” om de pagina’s te breken. Gezien ik hiervoor een echt boek vernield heb (WABLIEFT?!), ga ik dit zeker meer gebruiken!

Groetjes,
Charlotte