Gelezen

Fairyloot #9 – juli 2021

Naar mijn Fairyloot van juli keek ik echt uit, want met een thema als “hervertellingen” is mijn aandacht meteen gegrepen. Ik ben dol op hervertellingen van sprookjes en mythes. Hoe een welbekend verhaal, dat al duizenden keren is verteld, door bepaalde auteurs tot een volledig nieuw verhaal kan worden gesponnen. Zalig vind ik dat.
Dus ja, ik was dus heel heel benieuwd naar de inhoud van deze doos.

Het themakaartje, met bijhorende boekenlegger, is zoals steeds weer prachtig geïllustreerd. Ook gaf het meteen de hint mee dat de hervertelling in deze doos hoogswaarschijnlijk op een aziatisch verhaal zou zijn geïnpsireerd. Van de folklore van die kant van de wereld ken ik nog niet zo veel, maar het interesseert mij wel, dus het boek zal me zeker wel aanspreken!

Het eerste item dat ik uithaalde was een paraplu. Het speelkaartenmotief deed mijn brein meteen denken aan Alice in Wonderland. En ik was bijna juist, want natuurlijk was de inspiratie een hervertelling van en niet het origineel, namelijk Heartless van Marissa Meyer. Dit boek las ik vorig jaar in de Nederlandse vertaling van Blossoms Books en ik vond het echt fantastisch!
Nu geef ik eerlijk toe dat ik niet goed weet wat deze paraplu meer dat boek maakt dan Alice in Wonderland zelf, maar in ieder geval vind ik deze wel tof en zal die hier in ons vaak druilerige Belgenland zeker van pas komen!

Het volgende item is een blik geïnspireerd door de immer populaire A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas, een Belle en het Beest hervertelling, met een ontwerp door @chattynora. Het overkoepelende ontwerp is duidelijk een knipoog naar de Night Court, met vleermuisvleugels en al 😉

Het derde item is een prachtige boek-etui in een stevig, bijna faux-leer materiaal. Het design is ook schitterend en ik herkende er meteen de hand van @rosiethorns88 in. De illustratie is geïnspireerd door The Blood of Stars duologie van Elizabeth Lim.
Het eerste boek van deze duologie, Spin the Dawn staat al eventjes ongelezen in mijn boekenkast, nadat ik deze nog in een Owlcrate ontving. Serieus, ik moet echt eens werk maken van het lezen van die boeken, want dit is ook een hervertelling, namelijk van Mulan, en dus ook iets dat ik waarschijnlijk heel graag ga lezen.

De print is dan weer minder mijn stijl. Mooie illustratie van @kavon_kayleigh, geïnspireerd door Maya uit de serie The Star Touched Queen van Roshani Choksi.
Het feit dat ik ook deze reeks nog niet las, zorgt waarschijnlijk dat ik er minder enthousiast over ben. Ik wist trouwens niet dat dit ook een hervertelling van iets was…

Het laatste extra item in deze doos is deze paar kousen, geïnspireerd door Cinderella is dead van Kalynn Bayron, een hervertelling van Assepoester dus. Ook dit boek las ik nog niet, maar de kousen zijn wel tof en komen altijd van pas. Het ontwerp is door @catarinabookdesigns.

De verzamelbare tarotkaarten van deze maand zijn de Koningin en Koning van Staven. Ze zijn ontworpen door @morgana0anagrom en geïnspireerd op Caraval van Stephanie Garber.

En dan het boek, wowie, wat een schoontje! Sic Crimson Cranes van Elizabeth Lim. Het verhaal is gebaseerd op De Wilde Zwanen en Oost-Aziatische folklore.

De exclusieve FairyLoot-editie heeft een unieke omslag, stencil en gespoten randen, artwork op de achterkant van de stofomslag en folie-reliëf op de hoes, beide door @sallteas. Het boek is tevens gesigneerd door de auteur en komt met een auteursbrief met opnieuw prachtige artwork van @sallteas.
Dit boek is echt ZO ZO mooi!

Al bij al weer een leuke doos, maar ik moet toch echt eens werk maken van het lezen van al die boeken die ik via deze bookboxes koop, want veel van de items worden geïnspireerd door boeken uit eerdere dozen.
En los daarvan, het loopt ook een beetje uit de hand zo, want ik heb momenteel doorheen de jaren al 49 boeken gekocht in verschillende bookboxes en las er tot heden slechts 17 van. Oeps…

Van BPost kreeg ik onlangs bericht dat mijn doos van augustus eindelijk onderweg is. Ze lopen daar regelmatig wat vertraging op bij Fairyloot.
Tot nu toe heb ik nog geen problemen gehad met de douane na Brexit voor de Fairyloot. Duimen dat dit zo blijf!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments