Gelezen

Leeslog februari 2021

Net als met het lezen in februari, duurde het even eer ik mijn leeslog up to date had voor de maand. Zoals je in mijn wat ik wil lezen van die maand kunt lezen had ik bijna twee weken in nog steeds geen layout klaar. Uiteindelijk schoot ik het daaropvolgende weekend in actie, maar het was wel een ietwat zware bevalling, want ik kon precies mijn draai niet vinden.

Uiteindelijk forceerde ik mijn eigen hand, door bovenaan op de linker pagina het groenig bloemetjespapier te kleven. Eenmaal dat onomkeerbaar was, was het gewoon een kwestie van er iets rond te fantaseren tot ik min of meer content was.
Net als in januari was ik in eerste instantie totaal niet blij met het resultaat. Achteraf nu vind ik het wel iets hebben. Papiertjes die ik op het eerste zicht niet echt bij elkaar vond passen, vormen precies toch een mooi geheel, door ze consequent te herhalen.

Op het decoratieve na veranderde ik weerom niks aan de basis opzet. Links werd een soort titelpagina voor de maand en rechts verscheen mijn TBR en kalender van dagen waarop ik gelezen heb.
Hier zie je nog maar eens wat een moeilijke leesmaand februari was. Van mijn vooropgestelde TBR las ik slechts 1 boek uit en over gans de maand las ik slechts op 50% van de dagen, terwijl ik anders toch zo rond de 70% schommel.

Ook de layout van de volgende dubbele pagina bevat geen nieuwe ideeën, op het decoratieve na.
Een favoriet boek kiezen in februari was dan wel weer gemakkelijk, gezien ik er niet al te veel had om uit te kiezen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zo blijkt!

Voor de gedachten bij elk gelezen boek ging ik voort met het idee uit januari, waarbij de titel van het boek een meer prominente plaats kreeg in het geheel.
Zoals je kunt zien bleef ik in februari toch de pagina’s vullen met meerdere boeken per bladzijde als de plaats er voor was. Dit is vooral iets als ik voor de twee boeken niet te veel te zeggen hebben. Ik ben er nog niet helemaal uit als ik bijvoorbeeld een boek bovenaan een bladzijde heb waar ik maar een paar lijntjes voor nodig heb, maar het volgende uitgelezen boek toch wel wat meer plaats nodig zal hebben dan de halve overgebleven pagina. Begin ik dan toch halverwege die pagina en schrijf ik verder op de volgende, of heb ik het liever in het boek-per-bladzijde formaat.
We zien wel als het “probleem” zicht stelt 😉

En voilà, laten we hiermee maar februari vergeten en afsluiten!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Ik vind het een heel mooi geheel vormen. Zelf doe ik het ook vaak zo. Je kan bij scrapbooking een volledig pakket kopen zodat alles perfect bij elkaar past maar ik heb meestal de gewoonte om in mijn papiervoorraad te duiken en op zoek te gaan naar papieren die misschien niet perfect op elkaar zijn afgestemd maar wel een mooi geheel vormen. Daar ben jij bij deze lay-out zeker in geslaagd.